Putno osiguranje i odgovornost agencije

kad covek malo razmisli, sad kad uzimas aranzman treba se raspitati u agenciji koja je procedura pri ovakvim desavanjima i sta se moze ocekivati od njihovih ljudi, da li ce imati podrsku ili ne.

kad covek malo razmisli, sad kad uzimas aranzman treba se raspitati u agenciji koja je procedura pri ovakvim desavanjima i sta se moze ocekivati od njihovih ljudi, da li ce imati podrsku ili ne.
Mislim da su po zakonu u obavezi da imaju svog agenta na destinaciji da bi bio na usluzi putnicima.
Agent 1A je bio tamo samo da bi nam prodavao izlete preko njihove agencije.

Mislim da su po zakonu u obavezi da imaju svog agenta na destinaciji da bi bio na usluzi putnicima.
Agent 1A je bio tamo samo da bi nam prodavao izlete preko njihove agencije.

Да ли постоји могућност да сте окретали погрешан број?

Тј. да сте звали кол центар Триглав осигурања?

Poslednja izmena:
Uplatite sledeći put Triglav osiguranje pa proverite.
Ja sam dobar broj zvala. I bolnica je dobar broj zvala.
A da nismo, osiguranje bi prvo to objavilo. Nego znaju kako su im naštelovani telefoni.
Da Vi možda ne radite u Triglavu?

Не радим у Триглаву нити имам било какве везе са осигуравајућим друштвима. Ово што сам горе линоквао и писао је само на основу гугл претраживања.

И закључили смо да се не зове Триглав, већ "асистент" који ради и за ДДОР и Ђенерали и Триглав, тако да је прилично немогуће да раде само до 16 сати, до када, иначе, ради Триглав кол центар.

Такође је чудно да осигуравајућа кућа која закључи ко зна колико десетина хиљада путних здравствених осигурања искључи телефоне у 16 и не ради викендом јер би на тај начин изгубили све кориснике.

Ипак мислим да сте окренули погрешан број, тј. кол центар Триглав осигурања, мада је требало да окренете асистента (компанију чији сам линк окачио горе).

То је далеко логичније објашњење.

Evo Vam broj sa moje polise pa se zanimajte u istraživanju...

Prilozi

• IMG_20220721_180434.jpg
    IMG_20220721_180434.jpg
    102,1 KB · Pregleda: 31
Да их позовем да видим да ли раде после 16 сати?

Иначе, то није број Триглав осигурања, већ "асистента" који ради и за ДДОР и за Ђенерали.
To mene kao korisnika ne treba da zanima. Moje je da pozovem broj a njihovo je da se neko javi i aktivira polisu.

Ок.

Штета што новинари нису контактирали обе стране, да имамо комплетан текст.

Како коментаришете саопштење Триглав осигурања?

Шта је све од наведеног нетачно?

https://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2022&mm=07&dd=15&nav_id=2185504

Triglav osiguranje: "Pokrili smo troškove lečenja, u pitanju je standardna procedura"​

/ petak, 15.07.2022. / 14:35 / Vesti / Komentara: 12 Izvor: B92

Tweet
Podeli
Povodom slučaja Bisere Tomić koja se obratila medijima sa pričom da je na letovanju u Turskoj doživela peh kada joj je palma pala na glavu, a ona završila u bolnici te imala problem da naplati od osiguranja troškove bolničkog lečenja, osiguravajuća kuća "Triglav osiguranje" je izdala saopštenje, koje prenosimo u celosti.
"Osiguranica je nezgodu doživela u nedelju, 10.7. i prema sugestiji zaposlenih iz turističke agencije upućena je u bolnicu na medicinski tretman. Uvidom u komunikaciju sa našom asistentskom kućom ustanovljeno je da je nezgoda prijavljena mejlom sutradan, 11. 07. u 11 časova.

Potvrda o plaćanju nastalih troškova medicinskog tretmana izdata je istog dana u 19 časova, budući da je osigurani slučaj nastao u inostranstvu te da je potrebno ispoštovati dostavljanje neophodne dokumentaciji kako bi se izvršila garancija pokrića trošlova a to su, identifikacioni podaci osiguranika (pasoš), polisa osiguranja, medicinska dokumentacija koja opisuje vrstu i nastanak osiguranog slučaja i račun za izvršene medicinske usluge. Odmah po prijemu kompletne dokumentacije od strane osiguranika i medicinske ustanove izdata je garancija plaćanja medicinskog troška u visini od 2032.81 EUR. Osiguranica je istog dana, nakon poslate potvrde otpuštena iz bolnice.
Napominjemo da je u pitanju standardna procedura u ovim slučajevima koja zahteva kompletiranje neophodne dokumentacije za rešavanje štetnog događaja, a ne činjenica da je na osiguravajuću kuću izvršen pritisak.
Takođe, napominjemo da korisnicima polisa putno-zdravstvenog osiguranja redovno skrecemo pažnju na neodložno i blagovremeno prijavljivanje štetnog događaja odmah po dešavanju, bilo od strane osiguranika ili, ukoliko to nije moguće, od strane osoba iz okruženja na telefon 011 41 44 105 koji je jasno istaknut na polisi, predugovornom obaveštenju, ali i sajtu Triglav osiguranja i na koji se javljaju operateri asistentske kuće u svako doba dana 24/7."

Ja imam putno osiguranje za EU preko bančine kartice. Samo pokažeš karticu kao legitimaciju. Sad kad sam ovo čula,...moraću da ih proveravam svaki put kad krenem negde. 😁
Mda sam čula da su se ljudima redovno javljali na pozive, preko nekog call Centra 24/7.
Msm da je Uniqa osiguranje.
U grupi sa fejsa koja mi je pomogla, dosta članova je hvalilo Uniqa osiguranje. Koja je to banka u pitanju? Da li ono važi samo za EU?

dobro alter, preterujes :D
stvarno delujes kao agent triglava iako znam da nisi :D

bitno je da se na kraju sve dobro zavrsilo a realno je potrebno pre putovanja dobro se raspitati u osiguravajucoj kuci sta raditi u takvim situacijama jer se svasta moze desiti

mojoj drugarici je na moru u grckoj puklo slepo crevo i ostala je jos skoro mesec dana u bolnici... ali to je bilo davno tako da nema veze sa sadasnjim polisama..to je bila jos jugoslavija kad je sve drugacije i bolje funkcionisalo..mene su zasili u grckoj kad sam razbio glavu dinara nisu trazili, samo su me pregledali i sredili.

U grupi sa fejsa koja mi je pomogla, dosta članova je hvalilo Uniqa osiguranje. Koja je to banka u pitanju? Da li ono važi samo za EU?
Da.
Unicredit banka. Osiguranje važi samo na teritoriji EU, ali msm da ne pokriva Covid dodatak (nisam sigurna). To uzimamo posebno, u nekoj od Osiguravajućih kuća.
Znači,...za Tursku ne bi važilo.
Morate biti klijent njihove banke.

dobro alter, preterujes :D
stvarno delujes kao agent triglava iako znam da nisi :D

bitno je da se na kraju sve dobro zavrsilo a realno je potrebno pre putovanja dobro se raspitati u osiguravajucoj kuci sta raditi u takvim situacijama jer se svasta moze desiti

mojoj drugarici je na moru u grckoj puklo slepo crevo i ostala je jos skoro mesec dan u bolnici... ali to je bilo davno tako da nema veze sa sadasnjim polisama..to je bila jos jugoslavija kad je sve drugacije i bolje funkcionisalo..mene su zasili u grckoj kad sam razbio glavu dinara nisu trazili, samo su me pregledali i sredili.
Deluje kao da radi za triglav ili za agenciju neku... Ili misli da su svi smotani a da samo on zna da pozove nekog telefonom 😄

Back