Putnici svih zemalja ujedinimo se

U tih 180 dana možeš da budeš 90 dana u EU. Možeš da ulaziš i izlaziš, da razvučeš tih 90 dana tokom perioda od 180 dana. Po isteku 180 dana, prvim sledećim ulaskom u EU započinješ novi vremenski period od 180 dana i dozvoljenih 90 dana boravka.
Pametnom organizacijom možeš da boraviš 180 dana u toku cele godine i jako je bitno da ne prekoračiš ni dan jer ćeš biti uhapšena, maltretirana par dana bez hrane i vode, osuđena i proterana iz EU kao zadnje g0vno.
Nadam se da sam pojasnio malo situaciju.

Period od 180 dana započinje prvim ulaskom u EU koji može biti bilo kada u toku godine unutar koga možete da koristite 90 dana dozvoljenog boravka. Mislim da se i ti izleti na jedan dan računaju što je i logično ali je upitno jer nema prijave boravka. Granična policija na osnovu prelaska granice tj u njihovom sistemu utvrđuje broj provedenih dana u EU.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima :) Iz Zagreba sam i dugo već želim posjetiti Beograd jer od većine svojih sunarodnjaka čujem da je grad divan, a ljudi srdačni. Pa me zanimaju neke preporuke od strane samih domaćina - što vrijedi posjetiti, gdje jesti dobro, a da nije preskupo, kamo otići ako se dolazi s djecom i slično... Hvala unaprijed.

Paaa Titov grob obavezno, splavovi, klubovi kod brankovog mosta za mlađe, neki džez ili bluz za starije (kralja petra sa knezom klub Muha), toranj na avali, zološki vrt zbog dece. U principu šetnja kroz Beograd, bezbroj kafića, restorana brze hrane, kineske, turske, srpske... Po meni je nezaobilazan ćevap na nbgd kao neka domaća brza hrana. Sve je relativno, moja sestra se otrovala u "čuvenoj" Srpskoj kafani.
Relativno je sve, koja generacija, ukus, nivo obrazovanja. Problem je što po centru beograda sve radi do 1 posle ponoći a onda mrtvaja sem kafane "Zora" kod doma omladine. Mlađi odlaze na splavove gde urliču narodnjaci :)

Planiram na prolece da idem u Prag.
Da li je dovoljno 7-8 dana?
Preporucujem Lisabon, neobican, jedinstven grad.
Bila proletos, odusevio me grad.
Poseban utisak-sto su uspeli da sacuvaju tradiciju i uklope sa ovom globalizacijom.
Izuzetno ljubazan narod.
Toliko za prvo javljanje, postavicu i neke fotografije Lisabona.

Да ли ова опција на боокингу даје могућност плаћања дебитном картицом, то је она интернет картица.
Мени се чини да она спада у ову Виса и да може ?

Untitled.jpg

Grci oduzimaju hranu na granici

"Paradajz turizmu je odzvonilo! Početak ovogodišnje turističke sezone u Grčkoj obeležilo je masovno oduzimanje hrane srpskim turistima na granici.

Jaja, zaleđeno meso, punjene paprike... na spisku su stvari koje grčki carinici oduzimaju našim ljudima.

- Početkom maja krenuli smo porodično na odmor u Grčku. Na granici su nam carinici zaplenili ručni frižider u kom su bile zaleđene punjene papirke i meso - požalio se „Blicu” Marko Danilović.

Aleksandar je ostao bez kartona jaja i sarmi koje su, kaže, on i devojka poneli „da im se nađe”. Nevenka, koja je prošle nedelje krenula put Grčke, priča da su carinici iz autobusa ispraznili svu hranu koju su putnici imali.

- Nama su uzeli salate i faširane šnicle, dok su paru ispred nas oduzeli paket vode - objašnjava ova putnica.

Nekoliko turista posvedočilo nam je da im je oduzeta samo hrana koja nije vakuumirana. Iako se na sajtovima Ministarstva spoljnih poslova Srbije i grčke carine među artiklima koji su zabranjeni za unos (vidi okvir) ne spominju voće i povrće, iskustva srpskih turista kažu da carinici i to oduzimaju.

U turističkim agencijama imaju jednostavan savet turistima: Ne nosite hranu na more!
.....

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/od...ju-hranu-srpskim-turistima-na-granici/neslr3t

A ovaj Marko Danilović što nosi punjene paprike na more bolje da je rekao da je Han Solo... Mislim, stvarno... Onda dođeš na more, zaglaviš proliv, ne znam stvarno od čega... Punjene paprike, c c c.... Ajd razumem poneseš čips, mars neki da grickaš do tamo,. plazmu, ali gibanice i pečenje, neka se niko ne nađe uvređen, ja ne razumem... je l' se stvarno toliko baš uštedi.... a i gde ste krenuli u maju na more? Posle vam Grci krivi što se deca razbolela...

Back