Putnici svih zemalja ujedinimo se

Caooo ljudi jel moze neko nesto da mi objasni u vezi nasih pasosa i bezviznog rezima ....dacu primer : bio sam preko sa nasim pasosom 1 mesec i vracam se u srbiju ,nakon koliko vremena mogu opet da napustim srbiju ...dali moram mesec dana da sedim u srbiji ili mogu za vreme onih 3 meseca da ulazim i izlazim koliko hocu puta

tnx drugari

Caooo ljudi jel moze neko nesto da mi objasni u vezi nasih pasosa i bezviznog rezima ....dacu primer : bio sam preko sa nasim pasosom 1 mesec i vracam se u srbiju ,nakon koliko vremena mogu opet da napustim srbiju ...dali moram mesec dana da sedim u srbiji ili mogu za vreme onih 3 meseca da ulazim i izlazim koliko hocu puta

tnx drugari

Šengen: Možeš da boraviš ukupno 90 dana u 6 meseci pa onda ponovo.

Ne čitaš šta sam ti napisao, imaš pravo unutar EU da boraviš 90 dana unutar 6 meseci, ni dana više inače te hapse i udaraju zabranu. Tih 90 dana možeš odjednom da ispucaš neprekidnim boravkom a možeš i povremenim boravkom da razvzčeš na 6 meseci. Ako ispucaš 90 dana odma, onda moraš ostatak da sediš u Srbiji dok ne prođe 6 meseci pa onda opet startuješ seansu. Kapiš? Boravak ti se računa od prvog ulaska u Eu, tada ti startuje period od 6 meseci.

Znači tebi je preostalo još 2 meseca (vodi računa, 90 dana nije isto što i 3 meseca)

Za tih 6 meseci možeš da ideš 90 dana kad god poželiš :) Zato je jako bitno da recimo 1.1. udješ na barem 1 dan u EU kako bi započeo period od 6 meseci a onda opet recimo 1.7 i opet započeo period od 6 meseci tako da pokrivaš celu godinu. Ima malo matematike ali je sve bolje nego da te hapse, osuđuju, kažnjavaju i proteruju zbog jednog dana.

Da rezimiramo, od prvog ulaska u EU ti startuje 6 meseci u kojem periodu možeš da budeš najviše 90 dana.

Poslednja izmena:
I još nešto, nikad nemoj da kažeš tačno na koliko dana ideš jer imaju pravo da ti traže na uvid za svaki dan po 100 evra, koje ako nemaš u novčaniku - opet imaju pravo da te vrate nazad u Srbiju, ne zanimaju ih kartice i slično. Znači uvek priča idem na par dana, 5-6 ;)

Imam 18 godina, ne mogu da kažem za sebe da sam neki putnik, ali sam obišo neka mesta po Evropi, i naravno kad se zaposlim i krenem sam da zarađujem kad god uhvatim slobodnog vremena planiram da putujem..

Do sad sam bio u Crnoj Gori iks puta, u Bosni i Hrvatskoj takođe, u Beču 3x, Budimpešti 1, Pragu 4x, Ljubljani, Celju, Postojni, i po severnoj Italiji uključujući Rim..
Voleo bi da posetim Skandinavske zemlje u skorije vreme, i prvi put kad mi se ukaže prilika neću je propustiti :)

Mirka - ne mogu da verujem,da je tebi potpuno dovoljno,da imas jednu drugaricu na putu,i to......vizu. Pa zar nije bolje,da putujes sa voljenom osobom.Zar nikada nisi osetila,kako je to
carobno,biti u hotelu u novoj zemlji,u novom ambijentu.Sigurno ti je poznato,kako se na putovanjima,strasti razbuktaju. Kako covek moze,kada otkrije lepote,dotle nevidjenih gradova i predela,da
nema sa kime da podeli,to svoje ushicenje.Evo,ja verujem,da bi mnogi,sa ovoga foruma,rado podelili sa tobom,sve nove dozivljaje sa putovanja.Ukoliko imas rezervacije za dve osobe,sigurno
da problema,nece biti!

Ne čitaš šta sam ti napisao, imaš pravo unutar EU da boraviš 90 dana unutar 6 meseci, ni dana više inače te hapse i udaraju zabranu. Tih 90 dana možeš odjednom da ispucaš neprekidnim boravkom a možeš i povremenim boravkom da razvzčeš na 6 meseci. Ako ispucaš 90 dana odma, onda moraš ostatak da sediš u Srbiji dok ne prođe 6 meseci pa onda opet startuješ seansu. Kapiš? Boravak ti se računa od prvog ulaska u Eu, tada ti startuje period od 6 meseci.

Znači tebi je preostalo još 2 meseca (vodi računa, 90 dana nije isto što i 3 meseca)

e sada...da li to znaci u godini dana dozvoljeno je dva puta po 90 dana? godina dana ,kalendarska?
ako je tako onda ja mogu uci u zemlju negde sredinom treceg meseca i izaci krajem devetog meseca?

- - - - - - - - - -

Tražiš muža ili ženu? :lol:
..ne trezim muza to vec imam, zenu isto ne trazim,,, vec drustvo

Back