PUTINOVA HIDRA OD 24 MILIJARDE DOLARA

potpuno je jasno da je Putin diktator koji neograniceno vlada Rusijom. Da li je to koristio i da se licno bogati, ja mislim da cak nije ni bitno.

Ono sto je bitno, je dokle ce mu narod to odobravati.

Mislim da je njegov put vrlo slican Milosevicevom... i Zlobica je poceo kao obozavani vladar, spasitelj, dugo ocekivano cudo... Ali vlast zna da udari coveku u glavu pogotvo ako je skorojevic i eto belaja.... posle sve zavrsi u suzama.

To nisu velike pare za Rusiju.
Nek im je sa srecom.
Putin koji je spaso Rusiju od propasti vredi mnogo vise od 24 milijarde dolara.

- - - - - - - - - -

potpuno je jasno da je Putin diktator koji neograniceno vlada Rusijom. Da li je to koristio i da se licno bogati, ja mislim da cak nije ni bitno.

Ono sto je bitno, je dokle ce mu narod to odobravati.

Mislim da je njegov put vrlo slican Milosevicevom... i Zlobica je poceo kao obozavani vladar, spasitelj, dugo ocekivano cudo... Ali vlast zna da udari coveku u glavu pogotvo ako je skorojevic i eto belaja.... posle sve zavrsi u suzama.

Otkud ti to sve znas.

To nisu velike pare za Rusiju.
Nek im je sa srecom.
Putin koji je spaso Rusiju od propasti vredi mnogo vise od 24 milijarde dolara.

- - - - - - - - - -

Otkud ti to sve znas.

Putin je spasao Rusiju ?

Koliko je meni poznato svaki predsednik je duzan da se stara o svojoj zemlji i ne treba ga zboig toga kovati u zvezde.

A pored toga navodna propast Rusije za vreme Jeljcina je bila samo igra za naivne. Gorbacov, Jeljcin, Putin sve je to jedno drustvo, nemojmo biti naivni.

(...)

Mislim da je njegov put vrlo slican Milosevicevom... i Zlobica je poceo kao obozavani vladar, spasitelj, dugo ocekivano cudo... (...)
...и онај који ће шатро стати на пут "корумпираним политичарима". Наиме, осамдесетих са растом мале привреде, почело је да се по чаршији прича о корумпираним политичарима. Наравно, претеривало се, а "најкорумпиранији" је био Бата Лукић, градоначалник Београда осамдесетих, који је волео да му странка улази у канцеларију са кесом из фри-шопа са три бокса "страног Марлбора", парфемом за госпођу и "Чивасом" за њега, да га приватници воде у Париз у "Распућин" и у Атину на бузуки да ломи тањире и баца цвеће певачу / певачици, уз џепарац за бутике , да му жена добије бунду на поклон а он слику познатог сликара, и тако. То је смешно у односу на данашњи ниво корупције, нарочито јер је систем био такав да, разлику од општинара, политичари у СКС и у Извршном већу нису ни били у прилици да добију чак ни тај "бакшиш". Морали су се задовоље дневницама.

Но свеједно, таква је прича кренула у чаршији, и онда је Милошевићев саветник Звонимир Трајковић такав имиџ - поред оног национал-шовинистичког - правио за новопеченог политичара Милошевића , заправо бившег директора Техногаса, и кратко време банкара. Скроман, поштен, који ће да се обрачуна са корумпираним комуњарама.

СУВИШЕ слично са успоном Путина.

Poslednja izmena:
naravno da ce Putin svirati K kako ce se obracunati sa tajkunima. Nece vlada reci, narode, ja cu podrzavati tajkune.

naravno, narod u ocaju, bez civilnih struktura, bez kontrole vlasti, parlamentarne tradicije, nema nikakve sanse osim da VERUJE novom vodji...

Putin je inace imao srecu jer mu je zapad dao dobre cene za naftu i gas. Medjutim, u jednom momentu on je krenuo da se kurchi i sad su ga slupali...

naravno da ce Putin svirati K kako ce se obracunati sa tajkunima. Nece vlada reci, narode, ja cu podrzavati tajkune.

(...)

Почетком двехиљадитих је заиста постојала прича да ће се "Путин обрачунати са корупцијом у Русији" тј да је опет сведе на плаћени цех општинару у кафани и кесу пуну "чаролија" из фри-шопа. Тамо негде 2003 седим ја са једним Русом, он је радио у "шипингу", и он ми то прича, да ће Путин да разбије корупцију врло лако и све у том стилу. И он јесте похапсио неке које је после пустио, исто као што је Милошевић осамдесетих ухапсио Владу Перовића, тада најпознатијег приватника у Београду није био и најбогатији али најбогатији приватник Звонимиру Трајковићу, створитељу "феномена Милошевић", није требао у затвору јер управо му је требао тада најпознатији приватник, а који је био и угледна градска фаца да би га провлачили кроз црне хронике тадашње штампе, па је на крају друштво морало да му плати одштету за шест месеци цезеане, јер тобожња утаја пореза - који је тада био "паушал" и није био велики те и није било разлога утајивати га - није могла да се докаже на суду.

Тако ће се и Мишковићу исплатити одштета, јер онo за шта су га оптужили, трговина акцијама својих предузећа, то није кривично дело у капитализму.
Значи једна иста матрица КГБeовско / BNDовска за производњу "поштеног лидера који се обрачунава са пљачком и корупцијом". А који када се зацари, по нивоу корупције "заебе век" што се каже.

Poslednja izmena:

naravno, narod u ocaju, bez civilnih struktura, bez kontrole vlasti, parlamentarne tradicije, nema nikakve sanse osim da VERUJE novom vodji...

Putin je inace imao srecu jer mu je zapad dao dobre cene za naftu i gas. Medjutim, u jednom momentu on je krenuo da se kurchi i sad su ga slupali...

:sad2:

A na zapadu nema tajkuna i kriminala...
U kom svetu vi zivite...
Sve je isto,samo sto se na zapadu to radi na mnogo ‚‚lepsi‚‚ nacin....

svugde ima kriminala to je tacno pitanje je samo kako se drustvo obracunava sa njim.

Medjutim na Zapadu je vrlo malo moguce da se pojavi usurpator vlasti takvog ranga i maghnitude kakav je Putin.

Putin je sve Jeljcinove tajkune pozvao i rekao im da je sada glavni on. Cuvsi to, oni se podelise u tri grupe:
1. prva pobeze na Zapd momentalno
2. probala da se kurci poput njega pa ih odro - Hodorkovski
3. pristali da rade za njega: Deripaska, Abramovic.

to je sustina. putin je gangster. pravi gangster i vlada rusijom sa svojom kgb huntom.

svugde ima kriminala to je tacno pitanje je samo kako se drustvo obracunava sa njim.

Medjutim na Zapadu je vrlo malo moguce da se pojavi usurpator vlasti takvog ranga i maghnitude kakav je Putin.

Putin je sve Jeljcinove tajkune pozvao i rekao im da je sada glavni on. Cuvsi to, oni se podelise u tri grupe:
1. prva pobeze na Zapd momentalno
2. probala da se kurci poput njega pa ih odro - Hodorkovski
3. pristali da rade za njega: Deripaska, Abramovic.

to je sustina. putin je gangster. pravi gangster i vlada rusijom sa svojom kgb huntom.

U americi postoji samo jedna grupa tajkuna. Holivudska.

Blek Stena
Blek.jpg

Ko god hoce da KGB-ovca predstavi kao pohlepnu karikaturu... gresi (blag izraz).

Da je Putin hteo pare, danas bi jasno bio jedan od oligarha tamo, pretpostavljam najmocniji i najsposobniji, jer je odlican organizator i kontrolor izvodjenja radova.

Sto se teksta iz uvoda tice... gomila pretpostavki onik koji nemaju dokaze.
Nasuprot ovih pretpostavki, mozemo da iznesemo gomilu dokaza o petljanju clanova americke administracije po istoku Evrope i njihovom podlom licemerju da se "bore za demokratiju" (citaj: sopstvene kompanije).

Po kolicini vristanja kojom smo svakodnevno zatrpani mogu da pretpostavim da Amerika nece jos dugo da bude prva sila sveta. Samo se gubitnici zale na sve po spisku.

http://www.espreso.rs/svet/planeta/193819/putinova-hidra-od-24-milijarde-dolara-teske-optuzbe-novinara-na-racun-predsednika-rusije?utm_campaign=EspresoWidget&utm_medium=Widget&utm_source=kurir-widget-home-v

PUTINOVA HIDRA OD 24 MILIJARDE DOLARA: Teške optužbe novinara na račun predsednika Rusije!

242876_ser03-ap-alexei-nikolsky_ff.jpg

Kad bi se izračunalo bogatstvo svih ljudi iz kruga poverenja predsednika Rusije Vladimira Putina, došlo bi se do cifre od 24 milijarde dolara, tvrde novinari Novaje Gazete i OCCRP-a (Projekt izveštavanja o organizovanom kriminalu i korupciji).

Uz Espreso aplikaciju ni jedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

Njihov motiv za istraživanje bio je činjenica da je Putin prošle godine prijavio godišnji prihod u iznosu od 133.000 dolara, a sumnja se da je mnogo veći.

Oni sugerišu da je njegovo lično bogatstvo prikriveno nizom posrednika. U izveštaju se navodi da pojedinci iz kruga njemu bliskih ljudi "nemaju verodostojno objašnjenje za svoje skriveno bogatstvo" zbog čega pretpostavljaju da je to sve zapravo Putinov novac.

Mihail Šelomov, koga navode kao "posrednika", Putinov je rođak, radi za jednu rusku brodarsku kompaniju, i to na poslu koji je obično povezan s godišnjom platom od oko 8.500 dolara.

Šelomov, inače, poseduje kapital od 573 miliona dolara, a dobro je povezan i s naftaškim divom Gazpromom.

Putinov prijatelj iz detinjstva Pjotr Kolbin, bivši je mesar, i prikupio je 550 miliona dolara kapitala, uprkos tome što je u javnosti tvrdio da on nije nikakav biznismen.

Ilja Lozovsky iz OCCRP za njega je na Tweeteru objavio da je "toliko ispod radara", da za njega OCCRP nije uspeo da pronađe čak ni fotografiju.

278171_0ebb1e5b45611928cf1d_ff.jpg

OCCRP tvrdi da su Šelomov, Kolbin i drugi Putinovi bliski prijatelji naprosto ljudi koji formalno poseduju bogatstva, a koja u stvarnosti pripadaju Putinu.

Putin je u nedavnom intervjuu s Oliverom Stoneom izjavio: "Ja ne posedujem bogatstvo koje mi se pripisuje."

Grafikon OCCRP-a koji pokazuje strukturu o kojoj organizacija govori i interaktivnu grafiku možete videti na stranici OCCRP-a.

(Espreso.rs/Express.hr/OCCRP)

sto mi ova shema odnekud poznata...................kao da ju je radio isti centar za......................ALI, NEEEEEEE,...........FANTAZIRAM.

zadrzacu se na onoj "manjoj" fantaziji: PUTIN "KONTROLISE" 24 MILIJARDE DOLARA A ONAJ KOJI JE NAPRAVIO OVU SHEMU KONTROLISE 400 000 MILIJARDI DOLARA

toliko od mene.

Back