У комунизму не постоји држава. Дакле ти немаш основна знања о комунизму те је свака дискусија са тобом на ту тему бесмислена.
U komunizmu zato postoji beda jednako rasporedjena medju svima, sa izuzetkom visokog stranackog cinovnistva. Batali te crvene bajke, o tome kako zapravo nigde nije postojao pravi komunizam i da ce taj pravi komunizam kada dodje usreciti sve unesrecene. Svaki pokusaj, sirom sveta, nametanja te ideje koja ce napraviti nekakvo pravedno drustvo, je doziveo zalostan zavrsetak.
Шкотска се интегрисала у енглеско друштво? Да, после година ратовања.
Ne, nego posle godina i godina drzavne zajednice, jer su Skoti postali bitan deo te zajednice, a vremenom su presli i na engleski jezik (skotski se prica samo na ostrvima severno od kopna).
Није Русија никакав бастион слободе. Тај епитет припада САД-у, зар не? САД ће у Новом светском поретку, како запажа Џорџ Буш Сениор, бити предводник слободног света, јел’ тако?
Izvrces, zato sto si se sam upleo, jer ja nisam niti jedan jedini put pomenuo SAD, niti da iko na zapadu predstavlja slobodu, ali ti Rusiju i SSSR nameces kao takve. Ja sam te samo nekoliko puta pitao, po cemu se ruska osvajanja razlikuju od engleskih, a ti mi poceo sa Mongolijom i moralnim pravima. Eno malopre govoris coveku, da Turci ne pripadaju ovim prostorima. Jao, kako rasisticki od tebe. A kako to Rusi pripadaju Aziji? Cekaj malo, tu imamo i dvostruke arsine Vlajko! Pa, kako to? Zar vi komunisti niste dosledni u borbi za ista prava svim ljudima?
E, tu je moj problem sa nasim patetisanjem, jadikovkom, kuknjavom, a vrlo brzo se pokaze da ni mi nismo moralni cistunci, kada se radi o nasoj koristi ili koristi nama bliskih. Niti treba da budemo. Samo bez patetisanja. Balkan nije turski, jer su Turci iz Azije, pa smo im mi nezno skrenuli paznju na to i pomogli im da se vrate, vec zato sto je Srbima, Bugarima, Grcima pripizdelo u jednom trenutku i ostatak price se zna. I Soci (kao i ceo Krasnodarski kraj) je danas ruski biser na Crnom Moru, jer su starosedeoci zavrsili sirom Bliskog Istoka i Male Azije. Zasto? Zato sto su pobedjeni. I iz istog razloga Australija ne pripada Aboridzinima, kao ni Amerika/e Indijancima.
Не. Причам о интересима. Ти си рекао да нисмо имали никакве потребе да идемо до Соче. Ја сам навео разлоге.
Jak mi interes. Pa koliko je bilo tih srpskih bogatasa u Trstu recimo, koliki im je bio kapital, koliko u pokretnostima, nepokretnostima?
За доношење суда о одређеним догађајима није значајно шта би и када би, него шта
је било.
Иако се социјалистима и комунистима најчешће пребацује како не знају да сагледају историјски контекст, мислим да од буржуазије, како Туцовић лепо каже
не постоји кратковидија класа. Јeбиветре, ми живимо у времену 67 година од завршетка другог светског рата, рата у којем су победили (наши) савезници. Србија/Југославија или барем народ је од почетка био на победничкој страни. Јeбиветре, нацистичка Немачка не постоји, поражена је. Та иста Немачка никада није била наш савезник већ одувек наш противник. За разлику од других земаља ми никада нисмо кокетирали са том нацистичком државом. Наш народ је поднео огромну жртву у борби против нацистичке Немачке. Рећи данас, у овим историјским околностима, да је 27. март био бесмислен, и да смо ми требали прихватити пакт са Адолфом Хитлером, је одрицање од антифашистичке прошлости и стављање на страну поражених. Ти стварно не умеш да видиш последице које носе твоје, надасве, мудре реченице и ставови.
Како ћемо ми у будућности поступати је потпуно небитно, јер је за доношење суда важно искључиво оно што се десило, а не оно што ће се десити и што би могло бити. Други светски рат је наша победа и ми смо били на победничкој страни од самог почетка, сходно томе, нас нико не може да назива фашистима, злочинцима итд.
Београд је једини југословенски град који нацисте није сачекао са цвећем и аплаузима, него у рушевинама и ја сам на то поносан. А најпоноснији сам на овај постер из другог светског рата који је Кринка пре пар месеци поделио са нама:
За нас места, у Хитлеровом светском поретку није било. Једина наша реалност је ова коју имамо.
Uraaaaa!

Ne, sad ozbiljno, stvarno smo se usrecili tom pobedom. Predstavljamo uzor celom svetu, resili smo nacionalno pitanje, nikom vise nije palo na pamet da ubija i proteruje Srbe. Treba nam zapravo jos jedna takva pobeda, pa tacno da zaokruzimo etnicki prostor, Drinom i Dunavom, pa nadole Timocima i onda zapadno jednom dobrom pravolinijskom granicom, u postkolonijalistickom stilu, nazad sve do Drine.

A sta ti zapravo imas od tog osecaja ponosa, jer smo bili nenadjebivi u antifasizmu? Sipas li ga u traktor, kako rece ona karikatura? Sta imaju Hrvati od svoje fasisticke sramote? Bugari? Rumuni? Madjari? Pa svi kakvi god da su, su danas ispred nas, a mi smo na nivou Makedonije, BiH, Moldavije i sl. kurton drzava. Nije da sad dokazujem, je li bilo isplatljivije biti fasista ili antifasista (najisplatljivije je naravno bilo stajati po strani, sto smo mi mogli),
jer danas nikom nije ni najmanje bitno ko si i sta si bio, osim nama Srbima koji kroz te price nesto pokusavamo dokazati.