Putin proglasio kraj pregovora sa zapadom: Žele da nas unište i udave ali uništićemo i udaviti mi njih!

Indijski raj danas, bez zlih Engleza.
_85319913_poop_protest.jpg
Uvek su to radili, i u doba Engleza i u doba Mogula i pre svih njih.

I iz cele tvoje price je jedino bitno da ti odrices pravo Ukrajini da postoji, da odrices pravo ukrajinskom narodu da postoji, da bira kako ce i gde ziveti, sta ce jesti, sta ce gledati na TV-u, kakvu muziku slusati.
.
Јбт, какво неразумевање стварности

Ништа од наведеног се украјнском народу не оспорава нити се може оспорити.

Оно што се оспорава је политика и понашање власти која не реагује на отворено испољавање нацизма и која подржава забрану употребе језика и писма руске мањине.

У документима УН јасно је записано да свака држава има право и обавезу да реагује на појаве нацизма, као и неприкосновено право мањина на употребу сопственог језика и писма.

Na zalost takvih kao ti oni se ne slazu sa tim i suprostavili su se okupatoru, nisu spustili gace kao sto su u nekoj bliskoj proslosti neke drzave spustile gace i predale 1/3 svoje teritorije.
....
.
Украјина је почетком априла 2022. постигла споразум са Русијом о прекиду непријатељстава и решавању отворених питања мирним путем, где су сва питања, укључујући статус Крима остала отворена.

Дошао је велики пријатељ Борис Џонсон, исцепао споразум и гурнуо несрећне Украјинце у нестварну катастрофу.

Од тог тренутка ово је рат Русије против НАТО.

Каква Украјина, ЕУ, какви бакрачи...

.

.

Оно што се оспорава је политика и понашање власти која не реагује на отворено испољавање нацизма и која подржава забрану употребе језика и писма руске мањине.

У документима УН јасно је записано да свака држава има право и обавезу да реагује на појаве нацизма, као и неприкосновено право мањина на употребу сопственог језика и писма.

.
Украјина је почетком априла 2022. постигла споразум са Русијом о прекиду непријатељстава и решавању отворених питања мирним путем, где су сва питања, укључујући статус Крима остала отворена.

Дошао је велики пријатељ Борис Џонсон, исцепао споразум и гурнуо несрећне Украјинце у нестварну катастрофу.

.
Aha, Put.tler je potegao rat zbog toga sto zeli da zastiti prava na maternji jezik svojih sunarodnika koji imaju ukrajinsko drzavljantsvo. Koji bolid covek mora da bude da tako nesto moze da izjavi. Jel slucajno Rusija tom istom UN ulozila zalbu na oduzimanje prava svojoj manjini, da li je pokusala da stupi u pregovore? Posto ja imam dosta (svakodnevnih) kontakata i sa Rusima i sa Ukrajincima znam da su mnogi Ukrajinci do pocetka rata usred Kijeva svakodnevno koristili ruski jezik jer su to naucili u starom SSSR-u. Od pocetka rata NIKO od Ukrajinaca vise ne zeli da prica na okupatorskom jeziku. Toliko o jezickim "razlozima" zapocinjanja rata.

Uzgred, sta bi tek sa ruskom vojskom bilo da stvarno ratuje protiv NATO-a, vojske potpuno naoruzane NATO naoruzanjem. Za 30 dana bi sami Poljaci stigli do Moskve za razliku od Rusa koji ni za 3 godine ne mogu stici do Odese ili Harkova.

I iz cele tvoje price je jedino bitno da ti odrices pravo Ukrajini da postoji, da odrices pravo ukrajinskom narodu da postoji, da bira kako ce i gde ziveti, sta ce jesti, sta ce gledati na TV-u, kakvu muziku slusati. Na zalost takvih kao ti oni se ne slazu sa tim i suprostavili su se okupatoru, nisu spustili gace kao sto su u nekoj bliskoj proslosti neke drzave spustile gace i predale 1/3 svoje teritorije.

Nije ti jasno sta radi EU da bi se Srbi preokrenuli i bili za nju? Tako sto su za zadnjih 25 godina primili 600-700 hiljada tvojih sugradjana da zaradjuju svoju koru hleba tamo, da se skoluju tamo. Zatim su dali ocite primere okolo Srbije kako izgleda zivot u tim drzavama kada udju u EU, skoci standard posle nekog relativno kratkog vremena, zavlada pravo, otvore se mogucnosti gradjanima u vidu EU ulaganja u malu privredu, postanes deo EU u svim oblastima.

A sto se tice silaska vodje sa vlasti, ne treba niko da sa strane pomaze, samo treba da omoguce fer i pravedne izborne uslove. Jer dok drzis lazne biracke spiskove, manipulises broj i mesto glasaca, imas apsolutno nejednak odnos na medijima (OK, ovo u 2025-toj vise pored zivog interMeta nije toliko ni vazno) tesko da ces pasti sa vlasti, treba da se desi ekstremno nezadovoljstvo u narodu.

EU, zabole da li ce Srbija hteti da pristupi toj zajednici, Srbija joj apsolutno ne treba, nema nista zasta bi se trudili da je pridobiju. Ni veliki narod, ni bogat, ni pametan, ni obrazovan, pre svadljiv i nepouzdan, bahat. Teritorijalno vec nezanimljiva Srbija (putni pravci iz Madjarske presli u Rumuniji i u Bugarsku tako da moravski koridor vise nije neophodan za saobracajno povezivanje). EU ulaskom Srbije dobija nesto vise od 1 (jedan)% novog stanovnistva, teritorije slicno, no dobija drzavu koja ne bi imala uticaj ili podrzavala nestabilnosti u okolnim drzavama i ne bi imali eventualnu rusku bazu na jugoistoku Evrope.
Srbija ulaskom u EU dobija sve ono sto sam gore pobrojao.

OK, bratjuska platin, svako ima pravo na svoje misljenje, pogotovo u Srbiji, no vecina odlucuje koje ce misljenje biti zvanicno drzavno. Ako vi u Srbistanu odlucite da budete teritorija koja se sama iskljucila iz te Evrope sto bi se neko potresao zbog toga, jedini problem ce biti ako budete odlucili da ugrozavate okolne drzave koje imaju zvanicans tav da budu ili vec jesu deo te EU. Meni je jasno da neki u Srbiji nisu naucili znanje 1999-te i da ima glupih ljudi kojima treba nekoliko puta ponoviti nesto da bi to utuvili u glavu.
За почетак, престани са браћушкањем, да ја не ословим тебе на одговарајући начин, можда ти се не свиди.

Где си ти уопште видео да сам ја проруски оријентисан? Јесам ли слепо служење свим великим силама назвао ропством? Нисам правио изузетке, подсећам.

Постојање Украјине... Где си видео да ја то спорим? Нећеш наћи то нигде. Пређи са мишљења на чињенице.

Украјина, војно неутрална, као што су потписали 1993. године, то може. Коме нормалном би то сметало? Па чак и Украјина у ЕУ, ок, ни то не би изазвало рат. Али Украјина у Нато... то није изводљиво. Мислим, формални члан Нато или под милион Нато чизама, свеједно.

Можеш ли некако да повежеш нас 1999. и Украјину са овим ратом? Мала земља хоће нешто што је супротно са великом силом (или њеним савезницима) са којом се граничи. То не бива.
Ми смо стали у једном тренутку. Украјинци нису још.
Народ који није хтео са нама је отишао својим путем. Ми ту не можемо ништа. Исто се десило и са Русима у Украјини.

Ако је теби немогуће да прихватиш чињеницу да постоје три велике силе - Америка, Русија и Кина, да међусобно имају иста права, а да остатак света може само да их послуша, радо или нерадо... Неко би поменуо ЕУ, али ЕУ није ни снажна ни јединствена. Индија расте, али видећемо за 50 година шта ће бити.

ЕУ примила силан број људи одавде? Хм...
Моје гледиште ће многима звучати сурово, али имам право на мишљење као и свако други.
Моје мишљење јесте да су три врсте догађаја потпуно исте из угла државе.
- роде се деца, па касније потину у неком рату или слично
- роде се, па се одселе
- не роде се
Без обзира на лични утисак о појединачним примерима, државни губитак је јасан.
Залажем се да Србија нема губитке.
Како за ЕУ, важи и за све остале државе где су наши отишли, од а до ш, без изузетака.

Да поменем и да тих 700 000 недостаје да гласа овде. И ако би својим примером довели по барем још једног, ето решења. Ми који тврдо гласамо за опозицију, без обзира на разноврсна глупирања шефова разних странака и странчица, нас који можемо да личимо на милион гласача... То све заједно би добацило на 2,5 милиона или би заличило на то.
Што је веће него 2,2 милиона, што је вођин максимум.
Немој само да кажеш да је ова математика сложена, једноставније од тога не могу да напишем.

На шта се опозиција конкретно жали? На медијску слику у електронским медијима?
Нека пробају да изађу из "круга двојке", можда сазнају како Србија изгледа. Можда ће једног дана схватити шта погони вођину машинерију да тако дисциплиновано гласа. Можда ће једном разумети да је кључно да одрже предизборне митинге у Бабушници и Ариљу. Искрено, не мислим да ће ме послушати.

ЕУ ће нас примити када се средимо - не треба им брљотина попут нас сада. А ми ћемо се лако поправити само ако смо под јасним притиском "централе", сами баш и нисмо вољни. Зато и стојимо. Они нас мало грде, ми се мало љутимо, и све остаје по старом. А време пролази.

Енглези су изашли из ЕУ, хвала на питању. И монархија су, што се мени веома свиђа, за разлику од ове јадне карикатуре коју зовемо републиком.
И имају изборне јединице и једнокружни већински изборни систем, што се мени такође свиђа. Натера странку да свуда има добре кандидате. Гласа се за некога ко је добар и познат у локалу а не за листу која се свакојако зове.
Без обзира шта ја могу да мислим о енглеској империјалној политици.

.

.

.
Џонсон од Енглеза и Блинкен од Американаца, да будемо тачни и потпуни.

Нада умире последња.
Не липши магарче до зелене траве.

За почетак, престани са браћушкањем, да ја не ословим тебе на одговарајући начин, можда ти се не свиди.

Где си ти уопште видео да сам ја проруски оријентисан? Јесам ли слепо служење свим великим силама назвао ропством? Нисам правио изузетке, подсећам.

Постојање Украјине... Где си видео да ја то спорим? Нећеш наћи то нигде. Пређи са мишљења на чињенице.

Украјина, војно неутрална, као што су потписали 1993. године, то може. Коме нормалном би то сметало? Па чак и Украјина у ЕУ, ок, ни то не би изазвало рат. Али Украјина у Нато... то није изводљиво. Мислим, формални члан Нато или под милион Нато чизама, свеједно.

Можеш ли некако да повежеш нас 1999. и Украјину са овим ратом? Мала земља хоће нешто што је супротно са великом силом (или њеним савезницима) са којом се граничи. То не бива.
Ми смо стали у једном тренутку. Украјинци нису још.
Народ који није хтео са нама је отишао својим путем. Ми ту не можемо ништа. Исто се десило и са Русима у Украјини.

Ако је теби немогуће да прихватиш чињеницу да постоје три велике силе - Америка, Русија и Кина, да међусобно имају иста права, а да остатак света може само да их послуша, радо или нерадо... Неко би поменуо ЕУ, али ЕУ није ни снажна ни јединствена. Индија расте, али видећемо за 50 година шта ће бити.

ЕУ примила силан број људи одавде? Хм...
Моје гледиште ће многима звучати сурово, али имам право на мишљење као и свако други.
Моје мишљење јесте да су три врсте догађаја потпуно исте из угла државе.
- роде се деца, па касније потину у неком рату или слично
- роде се, па се одселе
- не роде се
Без обзира на лични утисак о појединачним примерима, државни губитак је јасан.
Залажем се да Србија нема губитке.
Како за ЕУ, важи и за све остале државе где су наши отишли, од а до ш, без изузетака.

Да поменем и да тих 700 000 недостаје да гласа овде. И ако би својим примером довели по барем још једног, ето решења. Ми који тврдо гласамо за опозицију, без обзира на разноврсна глупирања шефова разних странака и странчица, нас који можемо да личимо на милион гласача... То све заједно би добацило на 2,5 милиона или би заличило на то.
Што је веће него 2,2 милиона, што је вођин максимум.
Немој само да кажеш да је ова математика сложена, једноставније од тога не могу да напишем.

На шта се опозиција конкретно жали? На медијску слику у електронским медијима?
Нека пробају да изађу из "круга двојке", можда сазнају како Србија изгледа. Можда ће једног дана схватити шта погони вођину машинерију да тако дисциплиновано гласа. Можда ће једном разумети да је кључно да одрже предизборне митинге у Бабушници и Ариљу. Искрено, не мислим да ће ме послушати.

ЕУ ће нас примити када се средимо - не треба им брљотина попут нас сада. А ми ћемо се лако поправити само ако смо под јасним притиском "централе", сами баш и нисмо вољни. Зато и стојимо. Они нас мало грде, ми се мало љутимо, и све остаје по старом. А време пролази.

Енглези су изашли из ЕУ, хвала на питању. И монархија су, што се мени веома свиђа, за разлику од ове јадне карикатуре коју зовемо републиком.
И имају изборне јединице и једнокружни већински изборни систем, што се мени такође свиђа. Натера странку да свуда има добре кандидате. Гласа се за некога ко је добар и познат у локалу а не за листу која се свакојако зове.
Без обзира шта ја могу да мислим о енглеској империјалној политици.
Druze platine, ti smatras da su sami Ukrajinci sebi krivi zasto su dospeli u situaciju u kojoj su danas tj da se nisu kurobecili protivu Rusije ne bi im Put.tler razvalio vrata i krov na kuci. I iz sveg tvog pisanja ti ne priznajes da ukrajinski narod ima pravo da odluci gde ce, sa kim ce i kako ce ziveti. Ukrajinski narod nije prevaren, nije na silu otisao od ruske sfere u sferu zapadnog sveta, to je njihov izbor i tu se Put.tler nista ne pita. Kepecu iz Kremlja nije smetalo kada su sve bivse sovjetske pribalticke drzave postale clanice NATO-a a smeta mu da Ukrajina bude nezavisna od njega iako nije deo NATO pakta.

Uzgred, taj sporazum iz 1993-ce u Budapestu koji spominjes NE govori o tome sto ti pises (o vojnoj neutralnosti Ukrajine) nego je uradjen zbog odustajanja od nuklearnog oruzja od strane Ukrajine sa garancijama potpisnica velikih sila da Ukrajini nece teritorijalno ugroziti integritet, da je nece ekonomski ucenjivati i da ce prepustiti samoj Ukrajini njen put. Nigde se ne pominje sirenje NATO-a. I jos vaznija stvar, taj dokument NIJE ugovor nego memorandum kako ga rusofili predstavljaju. Znaci, samim Ukrajincima je ostavljeno da idu gde hoce da idu, da zive kako hoce da zive, da uredjuju svoju drzavu kako hoce.

I to je kraj price... za normalne ljude, za rusofile iz Srbije nije.

Sto se izbora u Srbiji tice, ljudi tu glasaju za onoga za koga glasaju, na zalost onih drugih sns glasaca je vise i tu tesko moze da dodje do neke promene. Mnogi od nas su to ukapirali jos davno i zapalili iz tog brloga, na srecu. Poenta je sto nije samo sistem kriv za stanje u Srbiji, poprilicno je kriv i narod koji je neodgovoranan, bahat, bezobrzan, neobrazovan i lenj. Ima jedna forumasica koja je na mojoj licnoj listi za ignore, mislim da se zove @Lagerta , otvorila je nedavno temu na ovaj racun, o tome da je okruzena takvim ljudima i da je to jedan od glavnih razloga da je Srbija tu gde i jeste danas, svi su se ispisali sta im je na dusi povodom te teme.

Aha, Put.tler je potegao rat zbog toga sto zeli da zastiti prava na maternji jezik svojih sunarodnika koji imaju ukrajinsko drzavljantsvo. Koji bolid covek mora da bude da tako nesto moze da izjavi. Jel slucajno Rusija tom istom UN ulozila zalbu na oduzimanje prava svojoj manjini, da li je pokusala da stupi u pregovore?

Пошто си очигледно ову ситуацију почео да пратиш од прошле године (претпостављам да си тада завршио неки сорошевски воркшоп, тако делујеш), оружани сукоб у Донбасу почео је 2014.г. и када је прекинут, покренути су преговори под називом Минск1 и касније Минск2 који су требали да доведу до решења које би задовољило обе стране, који су вођени до пред почетак овог сукоба 2022, мислим у Швајцарској.

Прошле (или претпрошле) године, одвојено су директни учесници највишег ранга, немачки канцелар А. Меркел и француски председник Ф. Оланд изјавили, ма ми смо само куповали време да се Украјина наоружа. Није нам падало на памет да се било какав договор постигне.

Ових дана су ти мудраци затражили да буду "за преговарачким столом" када се буде решавало питање Украјине, на шта су Руси одговорили да могу да буду само испод стола.

Posto ja imam dosta (svakodnevnih) kontakata i sa Rusima i sa Ukrajincima znam da su mnogi Ukrajinci do pocetka rata usred Kijeva svakodnevno koristili ruski jezik jer su to naucili u starom SSSR-u. Od pocetka rata NIKO od Ukrajinaca vise ne zeli da prica na okupatorskom jeziku. Toliko o jezickim "razlozima" zapocinjanja rata.

Нико не тражи од Украјинаца да говоре руски. Власт у Украјини је забранила употребу руског језика. Ту причу како не воле "језик окупатора" ми знамо одлично, Руси у Украјини нису учинили ни стоти део злочина који су овде починили Немци и нико овде данас не мрзи немачки језик, напротив.

Uzgred, sta bi tek sa ruskom vojskom bilo da stvarno ratuje protiv NATO-a, vojske potpuno naoruzane NATO naoruzanjem. Za 30 dana bi sami Poljaci stigli do Moskve za razliku od Rusa koji ni za 3 godine ne mogu stici do Odese ili Harkova.

Е ово ми је освежило дан.

Покажи ми један сукоб из којег НАТО није изашао понижен. Жив нисам да видим

Па имаш десетине и стотине хиљада фотографија и клипова олупане НАТО најмодерније технике, нема шта нису послали у Украјину и све је полупано. Леопарди, Абрамси, Леклерци, Челенџери, Бредлији, Химарси, Ф-16...

Што се војске тиче, недавно су покренули акцију да саставе јединице које би ушле у Украјину под фирмом "мировне снаге". Једва су успели да накупе 25.000 војника (ради пропорције, фронт је дугачак 1200 километара), што је логично. Зашто би се неки Немац, Француз, Енглез, Шпанац итд. тртио да се за рачун глобалиста и њихових амбиција вукља по украјинским вукојебинама.

Poslednja izmena:

Druze platine, ti smatras da su sami Ukrajinci sebi krivi zasto su dospeli u situaciju u kojoj su danas tj da se nisu kurobecili protivu Rusije ne bi im Put.tler razvalio vrata i krov na kuci. I iz sveg tvog pisanja ti ne priznajes da ukrajinski narod ima pravo da odluci gde ce, sa kim ce i kako ce ziveti. Ukrajinski narod nije prevaren, nije na silu otisao od ruske sfere u sferu zapadnog sveta, to je njihov izbor i tu se Put.tler nista ne pita. Kepecu iz Kremlja nije smetalo kada su sve bivse sovjetske pribalticke drzave postale clanice NATO-a a smeta mu da Ukrajina bude nezavisna od njega iako nije deo NATO pakta.

Uzgred, taj sporazum iz 1993-ce u Budapestu koji spominjes NE govori o tome sto ti pises (o vojnoj neutralnosti Ukrajine) nego je uradjen zbog odustajanja od nuklearnog oruzja od strane Ukrajine sa garancijama potpisnica velikih sila da Ukrajini nece teritorijalno ugroziti integritet, da je nece ekonomski ucenjivati i da ce prepustiti samoj Ukrajini njen put. Nigde se ne pominje sirenje NATO-a. I jos vaznija stvar, taj dokument NIJE ugovor nego memorandum kako ga rusofili predstavljaju. Znaci, samim Ukrajincima je ostavljeno da idu gde hoce da idu, da zive kako hoce da zive, da uredjuju svoju drzavu kako hoce.

Sto se izbora u Srbiji tice, ljudi tu glasaju za onoga za koga glasaju, na zalost onih drugih sns glasaca je vise i tu tesko moze da dodje do neke promene. Mnogi od nas su to ukapirali jos davno i zapalili iz tog brloga, na srecu. Poenta je sto nije samo sistem kriv za stanje u Srbiji, poprilicno je kriv i narod koji je neodgovoranan, bahat, bezobrzan, neobrazovan i lenj. Ima jedna forumasica koja je na mojoj licnoj listi za ignore, mislim da se zove @Lagerta , otvorila je nedavno temu na ovaj racun, o tome da je okruzena takvim ljudima i da je to jedan od glavnih razloga da je Srbija tu gde i jeste danas, svi su se ispisali sta im je na dusi povodom te teme.
Ukrajinski narod je imao izbor, i sada im je taj izbor realnost.

Problem je nesagledavanje uzroka rata, obicno je rusofobija okidac da se Putin zove hitlerom i terminologiju obicno koriste neobrazovani ili polupismeni poreski obveznici EU.

Inace, Budimpestanski sporazum celovitost ukrajine nije garantovao i upotrebu vojne sile, da su Ameri i Englezi zaista mislili sa Ukr treba pravi garant celovitosti ne bi zapeli sa se denuklearizuju, vec bi nuke bio garant.

Ukljucivanje logike u ovaj sukob dovodi do sustine, vojno mocne drzave pisaju po slabijima i kad su u pravu i kad nisu.

Inace, ukr ce se drzati jos neko vreme, Rusija osim novih paketa sankcija jedino jos nije dobila ukor razrednog.

Znači po tebi svako ko misli da je jak ima puno međunarodno pravo da ubija.

Onda da zapišem da je 100% okej paliti rusovole u Odesi
To nije po meni vec je tako, u suprotnom bi Rusija morala nekom da napise opravdanje za to.

Pa ako je tebi to okej, onda ne vidim zasto se cudis sto se Rusija ne hebe nikog, doduse medjunarodno pravo je pisano za moralne gromade pa ga postuje onaj ko dobije po glavi

Никада Украјина није поседовала било какве нуклеарне ракете. То су одувек биле ракете управљане само из Москве. 1993. су се споразумели да се ракете пошаљу Руској федерацији, одакле се ионако управљају.
То пише у документима на које се позиваш.

Од свега што Украјинци у животу могу да ураде, само ће једна ствар наљутити Русе - ако хоће у Нато. Прво су отворене позивнице на Нато самиту у Букурешту априла 2008., па је после било шта је већ било. Руси су јасно рекли да Грузија и Украјина не могу у Нато, јер то угрожава основне руске интересе.
Ваљда ћеш одговорити да Руска федерација нема права на своје интересе, иако је нуклеарна сила?
Сећаш ли се кратке руске интервенција у Грузији?
И сад си изненађен да су Руси то поновили, само у већој размери? Правно, то је иста врста ствари.

Не могу ја да будем проруски због онога што су Руси ударили 2009. године. Откриј сам шта је то.

Украјинци ће да изгубе (и да признају да су изгубили) рат у којем слепо хрле у Нато.
После тога се неће догодити више ништа. Русе уопште не занима да иду даље. Ниједном нису огласили да им даље напредовање представља ствар од интереса.

Свако ко је отишао, па сада нама што смо остали покушава да соли памет шта и како... То је за мене гомила глупости. Или издаја. Изабери шта ти боље одговара.

Никада Украјина није поседовала било какве нуклеарне ракете. То су одувек биле ракете управљане само из Москве. 1993. су се споразумели да се ракете пошаљу Руској федерацији, одакле се ионако управљају.

Од свега што Украјинци у животу могу да ураде, само ће једна ствар наљутити Русе - ако хоће у Нато. Прво су отворене позивнице на Нато самиту у Букурешту априла 2008., па је после било шта је већ било. Руси су јасно рекли да Грузија и Украјина не могу у Нато, јер то угрожава основне руске интересе.
Ваљда ћеш одговорити да Руска федерација нема права на своје интересе, иако је нуклеарна сила?
И сад си изненађен да су Руси то поновили, само у већој размери? Правно, то је иста врста ствари.

Не могу ја да будем проруски због онога што су Руси ударили 2009. године. Откриј сам шта је то.

Украјинци ће да изгубе (и да признају да су изгубили) рат у којем слепо хрле у Нато.
После тога се неће догодити више ништа. Русе уопште не занима да иду даље. Ниједном нису огласили да им даље напредовање представља ствар од интереса.

Свако ко је отишао, па сада нама што смо остали покушава да соли памет шта и како... То је за мене гомила глупости. Или издаја. Изабери шта ти боље одговара.
Nuklearna ukrajina nije bila u interesu tada ni Rusiji ni USA ni UK, sve je to uradjeno planski.

Ti znas sta su oni posedovali a sta nisu, ybt. Zasto onda postoji taj sporazum o nuklearnom razoruzanju i nesirenju nuklearnog oruzja? Zasto su idioti sa Istoka i Zapada uoste pravili taj sporazum kad ti kao strucnjak sa Karaburme znas da nije bio potreban?
Hajde, gde si procitao taj dokument iz Budapesta? I na kom jeziku (na srpskom nije objavljen)?

Uzgred, raketama sa mobilnog lansera se upravlja sa tog lansera a ne iz udaljene Moskve, operateri imaju naredjenja i koordinate koje gadjaju a mogli su umesto koordinata Municha ukucati moskovske ili neke druge.

Rusija ne moze nezavisnim drzavama da odredjuje gde ce i kako ce da zive, zato su se oni i odvojili od nje da bi mogle samostalno da vode svoju spoljnju politiku i imaju drustveno uredjenje koje njihov narod zeli. Zato je i doslo do raspada SSSR-a.
Rusija ima pravo na svoje interese na svojoj teritoriji, svako nasilno mesanje na tudjoj teritoriji je agresija protiv te drzave.

Da li ce Ukrajina izgubiti taj rat na dugorocnom planu niko nema pojma, ponajmanje ti ili ja. Mozda ce sankcije Zapada Rusiji ostati zauvek, mozda ce Rusija biti vracena u srednji vek u odnosu na napredni svet, mozda ce im Kina otkinuti Sibir da bi preziveli, mozda ce se Rusija raspasti na 15-tak novih drzava... no, jedno je bitno za sve nas, da ne dodfje do nuklearnog razracunavanja. Za sad samo siledzije iz Moskve prete nuklearnim bombardovanjem. Doduse svima je jasno da su to samo besmislene pretnje bacuski na votki ali ko zna, mozda kepec iz Kremlja stvarno poludi.

Ti znas sta su oni posedovali a sta nisu, ybt. Zasto onda postoji taj sporazum o nuklearnom razoruzanju i nesirenju nuklearnog oruzja? Zasto su idioti sa Istoka i Zapada uoste pravili taj sporazum kad ti kao strucnjak sa Karaburme znas da nije bio potreban?
Hajde, gde si procitao taj dokument iz Budapesta? I na kom jeziku (na srpskom nije objavljen)?

Uzgred, raketama sa mobilnog lansera se upravlja sa tog lansera a ne iz udaljene Moskve, operateri imaju naredjenja i koordinate koje gadjaju a mogli su umesto koordinata Municha ukucati moskovske ili neke druge.

Rusija ne moze nezavisnim drzavama da odredjuje gde ce i kako ce da zive, zato su se oni i odvojili od nje da bi mogle samostalno da vode svoju spoljnju politiku i imaju drustveno uredjenje koje njihov narod zeli. Zato je i doslo do raspada SSSR-a.
Rusija ima pravo na svoje interese na svojoj teritoriji, svako nasilno mesanje na tudjoj teritoriji je agresija protiv te drzave.

Da li ce Ukrajina izgubiti taj rat na dugorocnom planu niko nema pojma, ponajmanje ti ili ja. Mozda ce sankcije Zapada Rusiji ostati zauvek, mozda ce Rusija biti vracena u srednji vek u odnosu na napredni svet, mozda ce im Kina otkinuti Sibir da bi preziveli, mozda ce se Rusija raspasti na 15-tak novih drzava... no, jedno je bitno za sve nas, da ne dodfje do nuklearnog razracunavanja. Za sad samo siledzije iz Moskve prete nuklearnim bombardovanjem. Doduse svima je jasno da su to samo besmislene pretnje bacuski na votki ali ko zna, mozda kepec iz Kremlja stvarno poludi.
Много се ти надаш... без основа у чињеницама.

И превише само преписујеш западне медије. Не могу да нађем ништа што је само твоје.

Да ти "добацим" нешто са друге стране, пошто видим да уопште ниси свестан неких чињеница.
Руска федерација и Кина - обе под истовременим нападом Америке на овај или онај начин, су ослучиле да буду у чврстом савезу. Једни другима чувају леђа. Прича о подређености једне стране у том савезу нема основа у чињеницама. То се уопште не гледа на тај начин, од стране Руса и Кинеза.
Руси се не боје више ничега. Да санкције буду укинуте сутра, западне компаније не би имале пријатељски пријем. То је само западна магла, да Руси плачу за Кока колом и филмовима.
А тек је могући сукоб са Кином промашај за два разреда већи.

Колико год да Американци вичу и Брисел прети санкцијама и слично... Не постоје никакве вести из Русије и Кине да су спремни да направе уступке. Је ли сада био 17. пакет санкција ЕУ? Па зар је битно да ли је 10. или 50.? То очигледно не даје резултате.
Беше ли Трамп ударио Кини царине на 145%? Шта су Кинези урадили? Ставили својих 125%. Шта је било после? Трамп повукао царине на 30%. Шта видиш, снагу Америке или снагу Кине? Како се то теби чини?

Ако ће се нешто распасти у следећих 20 година, то ће бити ЕУ. Америка ће остати цела, ако и Руска федерација и Кина. У опстанак три светске силе немам никакве сумње. Да ли ће се ЕУ реформисати и окренути нечем паметнијем, не знам. Тренутни политички врх је слаб и непособан.

Карабурма... Откуд теби да ја имам било шта са том периферијом?
Ја сам у центру града, на Старом граду.

Много се ти надаш... без основа у чињеницама.

И превише само преписујеш западне медије. Не могу да нађем ништа што је само твоје.

Да ти "добацим" нешто са друге стране, пошто видим да уопште ниси свестан неких чињеница.
Руска федерација и Кина - обе под истовременим нападом Америке на овај или онај начин, су ослучиле да буду у чврстом савезу. Једни другима чувају леђа. Прича о подређености једне стране у том савезу нема основа у чињеницама. То се уопште не гледа на тај начин, од стране Руса и Кинеза.
Руси се не боје више ничега. Да санкције буду укинуте сутра, западне компаније не би имале пријатељски пријем. То је само западна магла, да Руси плачу за Кока колом и филмовима.
А тек је могући сукоб са Кином промашај за два разреда већи.

Колико год да Американци вичу и Брисел прети санкцијама и слично... Не постоје никакве вести из Русије и Кине да су спремни да направе уступке. Је ли сада био 17. пакет санкција ЕУ? Па зар је битно да ли је 10. или 50.? То очигледно не даје резултате.
Беше ли Трамп ударио Кини царине на 145%? Шта су Кинези урадили? Ставили својих 125%. Шта је било после? Трамп повукао царине на 30%. Шта видиш, снагу Америке или снагу Кине? Како се то теби чини?

Ако ће се нешто распасти у следећих 20 година, то ће бити ЕУ. Америка ће остати цела, ако и Руска федерација и Кина. У опстанак три светске силе немам никакве сумње. Да ли ће се ЕУ реформисати и окренути нечем паметнијем, не знам. Тренутни политички врх је слаб и непособан.

Карабурма... Откуд теби да ја имам било шта са том периферијом?
Ја сам у центру града, на Старом граду.
O gle, ti si samonikli filozof a ja sam prepisivac tudje propagande. Skroman si covek, ocito.
Kao sto ti umes da "nadjes" i "baratas" cinjenicama koje si pokupio na Blicu, Kuriru, Nacionalstormu umem i ja, samo sto ja imam drugacije poglede na svet od tebe, ukratko.

Da, Rusi ne pate za koka kolom ili Mekdonaldsom ali zato pate bez zapadne tehnologije ( pa su recimo na razvoju racunarskih cipova negde na nivou gde su bile zapadne kompanije pre 20-25 godina ili u tehnologiji pumpanja nafte i gasa poprilicno ovisni o zapadnim izumima). Toliko su napredni u novim tehnologijama da im je jedno od glavnih oruzja u ovom ratu iranski dron takodje iz sankcionisane drzave Iran. Na stranu da ce taj zaostatak biti sve veci kako sankcije budu trajale ili u drugom slucaju kako kazes da se oslone o kineska ledja postace njihova qurva jer u takvoj nejednakoj vezi uvek je dominantan onaj koji je mnogo veci, jaci i bogatiji ( Kina ima od 8-9 puta veci BDP nego Rusija i proizvodi sve zivo, Rusi ne proizvode ni pegle samostalno).

Sankcije ne daju rezultate? Bio si u Rusiji zadnjih meseci i video svojim ocima ili procitao u Nationalstormu? Tako je pricao i rahmetli Slobodan Milosevic, kao o razvojnoj sansi i da nam sankcije ne mogu ama bas nista, pa smo na kraju bili najsiromasnija nacija Evrope a privreda nam unistena i oporavljamo se i dan danas od toga.

Ko ce se raspast za 20 god ili ne nez nam, a ne znas ni ti ma sta voleo da pises.
Rusija nije sila ni u cemu, ekonomski je patuljak u odnosu na jednu Nemacku recimo, vojno se pokazala da ne moze da pobedi ni jednu 3-4 puta manjeljudniju zemlju i daleko bojno neopremljeniju zemlju, tehnoloski i naucno je takodje patuljak i nema bas sjajnu perspektivu za buducnost - odnosno bice zavisna ili od Kine ili Zapada (nekom ce morati da se nagoozi). Rusija ima samo to nuklearno oruzje kojim malo pa malo preti, a to je ponasanje pijanog siledzije.

Aaam ti si dortjolac. Tako kazi.

O gle, ti si samonikli filozof a ja sam prepisivac tudje propagande. Skroman si covek, ocito.
Kao sto ti umes da "nadjes" i "baratas" cinjenicama koje si pokupio na Blicu, Kuriru, Nacionalstormu umem i ja, samo sto ja imam drugacije poglede na svet od tebe, ukratko.

Da, Rusi ne pate za koka kolom ili Mekdonaldsom ali zato pate bez zapadne tehnologije ( pa su recimo na razvoju racunarskih cipova negde na nivou gde su bile zapadne kompanije pre 20-25 godina ili u tehnologiji pumpanja nafte i gasa poprilicno ovisni o zapadnim izumima). Toliko su napredni u novim tehnologijama da im je jedno od glavnih oruzja u ovom ratu iranski dron takodje iz sankcionisane drzave Iran. Na stranu da ce taj zaostatak biti sve veci kako sankcije budu trajale ili u drugom slucaju kako kazes da se oslone o kineska ledja postace njihova qurva jer u takvoj nejednakoj vezi uvek je dominantan onaj koji je mnogo veci, jaci i bogatiji ( Kina ima od 8-9 puta veci BDP nego Rusija i proizvodi sve zivo, Rusi ne proizvode ni pegle samostalno).

Sankcije ne daju rezultate? Bio si u Rusiji zadnjih meseci i video svojim ocima ili procitao u Nationalstormu? Tako je pricao i rahmetli Slobodan Milosevic, kao o razvojnoj sansi i da nam sankcije ne mogu ama bas nista, pa smo na kraju bili najsiromasnija nacija Evrope a privreda nam unistena i oporavljamo se i dan danas od toga.

Ko ce se raspast za 20 god ili ne nez nam, a ne znas ni ti ma sta voleo da pises.
Rusija nije sila ni u cemu, ekonomski je patuljak u odnosu na jednu Nemacku recimo, vojno se pokazala da ne moze da pobedi ni jednu 3-4 puta manjeljudniju zemlju i daleko bojno neopremljeniju zemlju, tehnoloski i naucno je takodje patuljak i nema bas sjajnu perspektivu za buducnost - odnosno bice zavisna ili od Kine ili Zapada (nekom ce morati da se nagoozi). Rusija ima samo to nuklearno oruzje kojim malo pa malo preti, a to je ponasanje pijanog siledzije.

Aaam ti si dortjolac. Tako kazi.
Бесконачно понављање о иранским дроновима.
Јесте, беше на почетку да су набавили једну серију дронова, и ту је крај приче о Иранцима. То је сад цела породица дронова, разноврсних особина и могућности. Чак су добили и млазни мотор, да лете још више и брже.

Не пратим ништа од наведеног. Боље рећи, уопште не пратим било шта домаће да бих се обавестио. Пратим стране коментаторе на енглеском (наглашавам да нико од оних које пратим није Рус), који читају разновсне вести обе стране, па их пореде по логици и свом искуству. Неки боље коментаришу међународну политику, неки војне ствари.

Руси нису економска сила ако се мери у еврима или доларима. Али ако се мери у куповној моћи, ту ствари стоје прилично другачије.

Запад је најбољи у производњи новца, нешто индустирје постоји тамо, слажем се. Али војна индустрија је слаба. Руси су наследили стари совјетски стил - огромне капацитете који у мирно време једва да раде. Сада раде пуном паром, неке нове фабрике су већ отворене, а биће тога још.

Колико ракета за Патриот системе се производи годишње? 550, рекао амерички сенатор. Планирају повећање на 600.
Гађа се са две ракете по циљу, уобичајена процедура. Значи, да гађаш 300 ракета.
Са садашњом количином руског гађања, то би потрајало испод месец дана. А осталих 11 месеци? Ракете пролазе и погађају циљеве.
Цео политички запад не може да направи милион граната годишње (Америка, ЕУ,...), а Руси сами праве око 5 милиона.

Могу ја да мислим о суровом рату шта год хоћу... Овај рат показује да су Руси много боље опремљени, тј. да имају све шта им треба, а запад не може да постигне практично ништа. Шта су могли, већ су послали. Сада шаљу "мрвице" од тренутне производње.
Само је питање колико ће Украјина изгубити.
Нама је било довољно 2 и по месеца да одустанемо... Шта Украјинци чекају, није ми јасно.

Back