Путин је агресијом на Украјину довео десничаре у Европи на руб политичке пропасти

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
Путин је агресијом на Украјину довео десничаре у Европи на руб политичке пропасти

1647941436644.png

~ AУТОРСКА ТЕМА ~

Због руске агресије на Украјину чијој се осуди придружила и Република Србија гласајући за адекватну резолуцију Уједињених нација, данас се Европа нашла у свом најдраматичнијем раздобљу још од ратова у бившој СФРЈ. Путинов лични рат у Украјини озбиљно је угрозио европске перспективе. Остављајући по страни дилему шта је све од суманутих идеја Путин преузео од разних руских "мислиоца", а који још од деведесетих наглас маштају о фузији стаљинизма и царског империјализма, агресивни курс Кремља, ма шта га покретало, свакако је потенцијална опасност по целу Европу, а не само за земље средње и источне Европе које нису као ми имале срећу да имају једног Тита који нас је држао подаље од руса, већ су читаво једно раздобље стењале под руском цокулом.

Од 24. фебруара, када је Москва започела оно шта је цинично назвала "специјалном војном операцијом", те сходно својој стаљинистичкој пракси по целој РФ кренула да хапси све оне који кажу да се у Украјини води рат, хиљаде напаћених избеглица иду према суседним земљама јер им руси намерно уништавају насеља и у прах претварају њихове домове. Данас у Мариупољу мала деца по цичи зими траже заклон од руских бомби у влажним подрумима и станицама метроа, јер руси гађају чак и породилишта.

Али, "Свако зло има и своје добро", каже наша Србијанска народна пословица. Усред ове катастрофе, развој догађаја дао је продемократским, либералним и левичарски настројеним Европљанима једну нову наду. Наиме, сада многи политичари крајње деснице у Европи, а који су предуго јавно хвалили Путина и његову (анти)политику, сада желе су да се дистанцирају од лидера који са својим министрима и генералима држи састанке седећи преко пута стола од неколико метара.

RUSSIA-POLITICS-DIPLOMACY

Па је тако Марин Ле Пен, лидерка француске крајње деснице и председнички кандидат на предстојећим изборима у Француској, наредила да се уништи више од милион предизборних постера са сликама на којима је су она и Путин. И не само то, већ је кћерка екстремног десничара сада покојног Жан Мари Ле Пена, кога је Шешељ деведесетих у два наврата доводио у Београд да би са њим митинговао, јавно признала да је Путинова агресија на Украјину "потпуно безразложна и представља грубо нарушавање међународног права". Такво нешто до јуче је било незамисливо да се чује из уста ултра-десничарке Марин Ле Пен.
А почетком овог месеца, италијански социјал-демократа Енрико Лета изгрдио ју је у дуелу који су имали на италијанској телевизији, казавши јој да је срамотна чињеница да су њени блиски савезници Путин и Трамп, од којих је један извршио агресију на Украјину још 2014. извршивши анексију Крима, а други на Капитол, додавши да је због тога политика Ле Пенове осуђена на пропаст. На друштвеним мрежама је овај дуел постао нека врста хита у Италији и Француској, шта нам јасно показује да је након агресије на Украјину позиција у којој су се нашли европски десничари постала политички тежа него икада пре, а због веза са Путином са којима су се исти до јуче хвалили.

AP22078101199097.jpg

Матео Салвини, лидер италијанске ултра-деснице и дојучерашњи Путинов савезник бр. 1 у Италији, такође се децидирано изјаснио против руске агресије. Упркос томе, Војчех Бакун, градоначелник Пшемисла на југоистоку Пољске, пред теве-камерама рекао је свом госту Салвинију да за њега има поклон, додавши да жели са Салвинијем да оде до избегличког кампа на пољско-украјинској граници да би му показао шта је свим тим несрећницима урадио његов политички савезник и лични пријатељ Владимир Путин. А онда је извадио мајицу са ликом Путина и натписом "Путинова војска"; у истој таквој мајици је Салвини позирао на Црвеном тргу 2014. године током своје посете Москви.

Чак и умеренијој десници ових дана није добро због својих ранијих веза са човечуљком који иза високих зидина Кремља држи прст на "црвеном дугмету". Бориса Џонсона, британског премијера из редова торијеваца, иако је он сада један од највећих савезника херојског председника Украјине Владимира Зеленског у његовој надчовечанској борби, британски таблоиди скоро свакодневно стављају "на тапет". Ваде се из "нафталина" Џонсонове раније блиске везе са оним делом Путинове олигархије која воли да живи у Енглеској и која је обилато донирала Џонсонову кампању на изборима када је победио левичара Корбина.

1647942353149.png

И шта треба сада да се чини, пошто су европске десничарске перјанице заузете објашњавањем својих конекција са Путином? Шта би ваљало да се прво одради сад, док су "тврди" европски десничари меки ко` памук у свом настојању да им европска јавност опрости и заборави на њихове про-путиновске наративе? По мом скромном мишљењу, сада је најбољи тренутак да се слично делује и према оним политичарима са центра који су такође градили савезништва са недемократским режимом у Москви, све правдајући свој исувише блиски однос са Путином искључиво економским разлозима. Но, свакако ће безбедносне службе европских земаља морати да испитају да ли су економска питања била заиста једини разлог за тако блиске везе неких "озбиљних" политичара са Кремљом, или је постојала и скривена агенда.

Poslednja izmena:
Да ли због Ковида-19 Император Путин и Његова екселенција Господин Лавров седе овако далеко један од другог?

Meni to sedenje na 15 metara nije baš najjasnije.

Kako divane ako malo slabije neko čuje?

Telefonom? Radio vezom?

Ау колико лоших вести за Русе. Ем им Украјинци уништили сву војску, како хрвати кажу "украјинска војска претвара руско наоружање у бескорисно жељезо", ем ове санкције, ено их Руси готово, пасу траву, гориво и гас појефтинили, храна не расте, рубља пада, али готово. Ево нас у којем, 23-24. дану рата и Руси још нису заузели земљу. Уз малу опаску да су амери првих 23 дана бесомучно бомбардовали Багдад и друге градове у Ираку (нас су бомбардовали 78 дана), а да су након више од 40 дана ушли у Багдад, али ево Руси ратују више од 20 дана.

Ја не знам, мени се чини да са ратишта долазе неке вести које нису реалне. Ја не знам са овим темпом уништења руске војске, како је остао још један војник Русима. Тако да вест да је руска војска пред Кијевом изгледа није тачна. Мислим да је украјинска војска пред Москвом, то би једино имало смисла имајући у виду анализу рата у западним медијима.

Плус ово што ће десничари у Европи патити због Путина. Нема краја лоших вести.

Druže komšo većinu ratova su započeli ljevičari. Čak je i Hitler bio ljevičar. Tako da...
Знаш како кажу у Америци, када мало загребеш неког левичара или либерала, испод њега ћеш открити фашисту.

Druže komšo većinu ratova su započeli ljevičari. Čak je i Hitler bio ljevičar. Tako da...
Izvini, ali Hitler nije bio levičar. Hitler je bio mnogo više od levičara i desničara iako je imao levičarske ideje.

Njegov Socijalizam je sasvim drugačiji oblik nego kod marksista.
Ali je i dalje bio socijalizam.
I to onaj koji se meni najviše i sviđa.
Nacionalni socijalizam.
Socijalizan u okviru jedne nacije.
To uopšte nije loše.Sad.On je tu ideju potpuno iskrivio i devastirao ali je ideja u suštini jako dobra.

Ali je i dalje bio socijalizam.
I to onaj koji se meni najviše i sviđa.
Nacionalni socijalizam.
Socijalizan u okviru jedne nacije.
To uopšte nije loše.Sad.On je tu ideju potpuno iskrivio i devastirao ali je ideja u suštini jako dobra.
Nije on ju je dobro realizovao. Ne veruješ valjda u propagandu laži koju slušamo već zadnih sto godina?

Nije on ju je dobro realizovao. Ne veruješ valjda u propagandu laži koju slušamo već zadnih sto godina?
Čekaj.
Kako ti razumeš nacionalni socijalizam?
Ja kao društveno uređenje u državi gde vlada socijalizam na nacionalnoj osnovi.
Sve ono što socijalizam čini socijaliznom ali za većinski domicilni narod te države.

Čekaj.
Kako ti razumeš nacionalni socijalizam?
Ja kao društveno uređenje u državi gde vlada socijalizam na nacionalnoj osnovi.
Sve ono što socijalizam čini socijaliznom ali za većinski domicilni narod te države.
I rasnoj osnovi. Odlično si vidm razumeo ideju.

I rasnoj osnovi. Odlično si vidm razumeo ideju.
I šta je tu onda u suštini loše?
Mislim ako živiš unutar svoje zemlje ne napadaš nikog i ne ubijaš manjine nego samo daješ prvenstvo svome domicilnom narodu.

Srbiju su stvorili Srbi.
Pravedno je da Srbi u njoj uživaju najveća prava i najveće povlastice.Ne vidim ništa loše u tome.

Све ратове су у историји почињали десничари .....монархисти .. феудалци .. робовласници ... власници средстава за продукцију

да би одржали постојеће продукционе односе експлоатације ...

појам 'левичаења' у историји постоји тек од 1848ме ....

Да ли су Рамзес, Александрос Мегалос , Цезар, Атила Хунски, Наполеон били 'левичари'

Адолфа су фиансирали ројалисти и капиталтси да би контролисали наци-социјалним мерама 'аријевце'

и спречили промену продукционих односа

906z513_naci.jpg

Mislim ako živiš unutar svoje zemlje ne napadaš nikog i ne ubijaš manjine nego samo daješ prvenstvo svome domicilnom narodu.

Srbiju su stvorili Srbi.
Pravedno je da Srbi u njoj uživaju najveća prava i najveće povlastice.Ne vidim ništa loše u tome.

Сваку заједницу стварају оне и они . који старају вишак материјалних добра ...

а не оне и они који управљају тим вишком новостворених добара

Вишак не ствара нација ... већ експлоатисани

Srbiju su stvorili Srbi.

Занимљиво..

Нацизам са људским лицем ..

Никога не убијаш .. оно као мало нема циклон Б нема мало метак у чело .и потиљак .. мало више раде мало мање једу

...САМО МАЛО дајеш предност

'својој' нацији .....

Ма суви си геније

Baš ništa ja i jesam za tu opciju.

... а ми ко да нисмо знали .. да си и ти за ту опцију

Баш смо се запањили

Poslednja izmena:
За све НАЦИсте са 'људским' лицем

Нисмо заборавили какво јесте право ваше лице ....

За све оне које мисле да им 'припада сутра'

Поново ћете научити шта НИЈЕ левица .

Све ратове су у историји почињали десничари .....монархисти .. феудалци .. робовласници ... власници средстава за продукцију

да би одржали постојеће продукционе односе експлоатације ...

појам 'левичаења' у историји постоји тек од 1848ме ....

Да ли су Рамзес, Александрос Мегалос , Цезар, Атила Хунски, Наполеон били 'левичари'

Адолфа су фиансирали ројалисти и капиталтси да би контролисали наци-социјалним мерама 'аријевце'

и спречили промену продукционих односа

906z513_naci.jpg
Kakve si gluposti izgovorio. Hitlera je bio samofinansirajući. Nemački narod je finansirao Hitlera jer mu se više smučio sistem u kojem su živeli, a Hitler im je ponudio nešto novo.

За све НАЦИсте са 'људским' лицем

Нисмо заборавили какво јесте право ваше лице ....

За све оне које мисле да им 'припада сутра'

Поново ћете научити шта НИЈЕ левица .

Epska scena. Istini za volju ova pesma nikada nije bila pevana od strane Nacional Socijalista, ali jesu bile tako javno pevane druge pesme.

Back