ПУТ КОЛИМА ЗА ТУРСКУ - молим за искуства!

imali na kakvom sajtu sem gugle maps da se vidi dobro auto karta turske proucio bih je malo pre puta pokusao sam da ukucam auto karta turske ali mi nigde neotvara auto kartu da vidim malo kako su obelezeni putevi gde sve ima auto putevi itd.
Ако си куцао на српском "auto karta turske" могуће је да ниси добио одговарајући резултат, али зато на енглеском, гарант добијаш то што тражиш >> http://lmgtfy.com/?q=auto+map+of+turkey

Први линк ће ти већ завршити посао. ;)

Ако си куцао на српском "auto karta turske" могуће је да ниси добио одговарајући резултат, али зато на енглеском, гарант добијаш то што тражиш >> http://lmgtfy.com/?q=auto+map+of+turkey

Први линк ће ти већ завршити посао. ;)

cao demikelis ihvala ti na odgovoru ali isao sam na onaj link ali mi neotvara auto kartu turske sa putevima nigde ili ja nemogu da se snadjem

cao demikelis ihvala ti na odgovoru ali isao sam na onaj link ali mi neotvara auto kartu turske sa putevima nigde ili ja nemogu da se snadjem
Како ти не отвара, то је овај линк конкретно > http://www.adiyamanli.org/MapofTurkey/turk_map.htm и ту се баш налази детаљна мапа путева у Турској и то по секторима. Само треба да кликнеш на неки квадрат (сектор) и отвориће ти само њега. Онда опет клик за још детаљнији поглед и то је то, врло прегледно и детаљно.

Ако стварно имаш проблема са овим линком (мада стварно не видим разлог зашто би), пробај онда неки други (са оне Google странице).

Zasto?
e055.gif

imali na kakvom sajtu sem gugle maps da se vidi dobro auto karta turske proucio bih je malo pre puta pokusao sam da ukucam auto karta turske ali mi nigde neotvara auto kartu da vidim malo kako su obelezeni putevi gde sve ima auto putevi itd.

Joj ti rece da si iz Čačka... ne znam da li imate tamo po nekim knjizarama auto karte... ja ovde u Beogradu i u Knez Mihajlovoj i u knjizarama, cak i u posti videla da prodaju auto karte raznih zemalja izmedju ostalih i Turske...

I ja sam dvaput bio kolima ,jednom za Kusadasi ,jednom Bodrum, pa do Pamukkale (bio sam jednom i u Istanbulu ali to je vec druga prica),dvaput sa decom sam isao i super sam se proveo,ama nikakvih problema nikad nisam imao.Imao sam vise problema kad sam isao avionom(isli za Bodrum a sleteli smo na Dalaman airport kod Fetije)

A ja isla za Marmaris a sleteli u Bodrum pa busom do Marmarisa iako je Dalaman mnogo blizi Marmarisu :roll: ... valjda zavisi od agencije...

Zelim jos da napomenem da je bas steta sto ne postoje direktni letovi ka Antaliji ili Bodrumu iz Srbije jer jaaaako puno ljudi tamo iznajmljuje stanove pa bi letovanje daaaaleko jeftinije bilo kada ne bi isli preko agencija... U Antaliji prosle godine sam videla da gotovo u svakoj stambenoj zgradi ima bar 3-4 stana za iznajmljivanje.... a ovako preko agencije po osobi je oko 800 evra... :(

A ja isla za Marmaris a sleteli u Bodrum pa busom do Marmarisa iako je Dalaman mnogo blizi Marmarisu :roll: ... valjda zavisi od agencije...

Zelim jos da napomenem da je bas steta sto ne postoje direktni letovi ka Antaliji ili Bodrumu iz Srbije jer jaaaako puno ljudi tamo iznajmljuje stanove pa bi letovanje daaaaleko jeftinije bilo kada ne bi isli preko agencija... U Antaliji prosle godine sam videla da gotovo u svakoj stambenoj zgradi ima bar 3-4 stana za iznajmljivanje.... a ovako preko agencije po osobi je oko 800 evra... :(

ajde onda za sledecu godinu da se udruzimo svi da idemo u te stanove ali samo ako su pored mora a ne da nas deru agencije:klap:

Jeste daleko,ali ako se neko odluči da ode na 2 nedelje onda se isplati.Evo,ovde npr. mogu da se iznajme vile sa bazenom za smeštaj 8 osoba gde najam za nedelju dana u sezoni košta manje od 300 evrića,a u septembru i oktobru (vreme k'o stvoreno za letovanje,temperatura i dalje oko 30'C) i mnogo manje.Tako da,ako se dve porodice oduče na putešestvije mogu lepo da prođu za male pare.

s obzirom da su kroz tursku skroz do antalije-tako se barem vidi na mapi koju mi je prosledio demikelis-vidim da su sve auto putevi to i nije toliko lose.primer cacak-herceg novi nekih 450 km putuje bus od 12 do 14 sati,a kad sam isao 2008 u suncev breg cacak-suncev breg--bugarska 800 km isto putuje bus od 12 do 14 sati tako da treba ipak treba ceniti auto put je auto put.tako da iskusnom vozacu sta je to ici kolima nemas krivina i planina kao kad podjes u onu smrdljivu crnu goru,barem mozes da pravis pauze kad ti hoces a ne kad se vozacu autobusa cefne ,konkretno kad smo isli u bugarsku covek pravi na 800 km samo 2 pauze po 40 minuta ,umesto po meni bolje je da je napravio 4 pauze od po 20 minuta.a kako li je onima sto putuju busem 28 ili 32 sata do antalije,to bi za mene bio jedan horor sa malom decom a ne godisnji odmor.Zato kola su zakon podjes kad hoces stanes kad hoces,krenes kad hoces itd,itd

Poslednja izmena:
kakve su cene u turskoj recimo cigara trebali odavde nositi pljuge ili ne, kasice za bebe i ono po supermarketima njihovim uopsteno.

Koliko se sećam,cigare su uvek bile skuplje pa smo ih mi u dovoljnoj količini nosili iz Srbije.A cene po marketima,kao što neko reče,su slične kao kod nas.Možda negde na sajtu imaju englesku varijantu i cene,pa uporedi.
Ili npr. ovde Ali i tamo kao i svuda "gađaj" megamarkete a ne one male piljare gde je sve dosta skuplje.Meni su ostale u sećanju fenomenalne pekare u tim marketima,imali su razne pite da ti pamet stane,a uz to ono ovčije kiselo mleko,mnjammmmm:zjede:

U Turskoj obavezan je Migros od megamarketa ili Koctas ako je u blizini, mi iz Migrosa nismo izlazili jer ima svega, od butika do megamerketa gde se kupuje hrana a postoji i Migros gde je samo megamarket bez butika.... zavisi od mesta do mesta.... Ima svega sto se pozeleti moze, cene slicne, cak i nize... npr isti aparat za pritisak sam tamo kupila za 40 a kod nas u apoteci je bio 60 evra... ebi ga nije mala razlika...
E sad nisam pusac ali mislim da su im cene cigareta dosta vise nego ovde, mislim da su oko 5 lira, sto je oko 2.5 evra. I da napomenem da je u Turskoj zabranjeno pusenje u prostorijama, znaci ako ste u restoranu a pusac ste, obavezno sedite na terasu da jedete da bi ste mogli da zapalite, jer se u suprotnom placaju vrlooo visoke kazne.

.... I da napomenem da je u Turskoj zabranjeno pusenje u prostorijama, znaci ako ste u restoranu a pusac ste, obavezno sedite na terasu da jedete da bi ste mogli da zapalite, jer se u suprotnom placaju vrlooo visoke kazne.
Баш ме занима колико се сами Турци придржавају овога?! А знамо колики су пушачи. :think:

Баш ме занима колико се сами Турци придржавају овога?! А знамо колики су пушачи. :think:

Neces verovati ali se pridrzavaju... i ja sam bila iznenadjena, ali svi redom izlaze napolje da pripale... Velike su kazne mislim...
U Migrosu postoji deo za hranu, isto kao kod nas u Delta sitiju ili Uscu na poslednjem spratu i oko tog dela terase u krug gde se moze izaci ako zelis da pripalis... unutra ni za zivu glavu...

imali ko kakvih informacija imali komaraca koliki su i kako ujedaju,nebih bas da mi pecaju ove moje andjelcice sta poneti protiv njih dal autan ili ona elektronska cuda sto se prodaju u AKSI ili CIKU

Nisam video ni ja ama apsolutno nista od toga...nigde gde sam bio...prskaju Turci!Ali sam zato kad sam bio u jednom hotelu u oblasti Yaliciflik u Bodrumu prisustvovao licno necemu sto da mi je neko pricao ne bih verovao! Invazija letecih mrava,ali u ginisovim brojkama!Bukvalno su napali hotel-mislim jednostavno rojevi su se sjatili na hotel i okolinu za 15 min.sve je bilo preplavljeno,a tad je bila vecera-pa kad su gosti koji su vecinom bili mislim iz Francuske ili Belgije poceli da panice,pa turci izvadili jedan aparat da ih rasteravaju dimom u stilu no problem my friend-kakav monty python,kakav fawlty towers :rotf:!!!Posle su mi sankeri kazali da se to tamo odvreme navreme(u Yalicifliku) desavalo ali nikad toliko masovno-sve se sredilo za tri sata!

Back