Jumbo66
Zainteresovan član
- Poruka
- 123
Na dve su po 50 denara, a na jednoj 60 denara, ali da se ne bi zamarali po evric na svakoj putarini i to je to.nisu na svakoj rampi po evro. cini mi se da su na dve po 50 centi i na jednoj je bila euro.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na dve su po 50 denara, a na jednoj 60 denara, ali da se ne bi zamarali po evric na svakoj putarini i to je to.nisu na svakoj rampi po evro. cini mi se da su na dve po 50 centi i na jednoj je bila euro.
Ja sam vozio tamo po noci, a vracao se po danu. Samo na jednom mestu u odlasku i na jednom u povratku je bilo radarisanja i to oba puta na deonici od skopskog aerodroma do skretanja za Veles odnosno na onom delu auto puta gde su trake fizicki odvojene i gde je vecinom puta ogranicenje cini mi se na 80 km/h.Da, ne može se generalno tvrditi da je svaki dan isto...
Sad sam se setio još jednog saveta: Kroz takozvanu Makedoniju:
Prvi radar je već na prvoj krivini kada se pređe granica, i obavezno pre svake benzinske pumpe.NAROČITO NOĆU !
Ponekad bude i kod naplatne rampe, ali ne često.
ja idem krajem meseca za Pefkohori iz Beograda, prvi put kolima....
koliko traje put? jel vozite obicno nocu? koliko se sad ceka na granici? neke preporuke?
hvaLa unapred![]()
Po tvojim komentarima o putu, Predejanima i drugim stvarima, ti ovim putem izgleda nisi skoro prosao. Sve to sto kazes je vazilo pre nekoliko godina, ali sad bogami nije tako.Ako želite da jedete, može vam se desiti i da umrete od gladi. Crnogorski konobari su svetska sila za ove.
Zašto radar ne bi bio na autoputu ? Kao da je to nešto novo.
A što se tiče boravka u motelu Predejane, u redu je ako tražite prostitutke da malo predahnete....
Ako želite da jedete, može vam se desiti i da umrete od gladi. Crnogorski konobari su svetska sila za ove.
Samo nekoliko kilometara prema dole sa suprotne, desne strane puta imate legendarni motel Džep koji ima najbolju hranu u ovom delu Balkana. Preporučujem leskovački uštipak i.....ma SVE je prvoklasno, ne mogu da se odlučim...
Sto se tice radara na auto putu u Srbiji ih je jako tesko videti, bar ja nisam imala priliku. Sto setice svega ostalog sto si napisao to su ciste gluposti. Pitam se da li uopste znas de je motel Predejane. On zaista nije licio ni nasta pre par godina ali sad je druga stvar. Ekstra je! Motel Dzep mi se uopste ne svidja. Narucila sam toplu cokoladu a dobila sam puding od vanile. Toliko o konobarima u Dzepu.
A da probaš možda da naručiš u McDonaldsu punjenu pljeskavicu, ili neko kinesko jelo ?Motel Dzep mi se uopste ne svidja. Narucila sam toplu cokoladu a dobila sam puding od vanile. Toliko o konobarima u Dzepu.
Bolji i brži put je preko Nea Moudanie, od GR/MK granice ima 156km do Gerakinija, i to se bez žurbe pređe za 90-100 minuta. Sve do petlje kod Moudanie je autoput, a odatle do Gerakinija je 15km sasvim ok puta, kao naše magistrale, samo malo širi.
Ako želite preko Poligirosa, put je lep, odvajate se sa autoputa koji km posle petlje za solunski aerodrom, ide se gore/dole, kroz brdovit kraj,ali je duže, a vi ćete verovatno već biti umorni.
Gde ste smešteni u Gerakiniju?
Preporuka - uveče, a pogotovo ako budu velike vrućine, obavezno iz Gerakinija svratite do Poligirosa, gradić je jako lep, nalazi se na obroncima Holomontas planine, na 500-600m nad morem, okružen borovom šumom, večeri su ekstremno prijatne. Poligiros je administrativno sedište Halkidikija, stari je gradić, centralna zona je pešačka, prepuna mesta za izlazak. Od Gerakinija je udaljen 12-13km odličnog puta, koji vodi pravo uzbrdo.
Dobro...onda sledeći put kada svratiš u taj tvoj ''čuveni EXTRA'' motel, pitaj na recepciji koliko košta ''PUNA'' soba (to je šifra) pa ćeš se uveriti u ono što govorim.
Inače....zadnji put sam bio početkom aprila, kada sam se vraćao u Grčku. Nemoguće da se za 4 meseca toliko promenila ta rupa.
A što se tiče tople čokolade u motelu Džep, to je samo tvoj problem. Kao kada bi u biblioteci naručila pivo.
Motel Džep je mesto za ljubitelje dobre hrane, a ne šmekerski beogradski kafić. Dobro da nisi naručila pohovane jagode, ili srneća leđa ali da budu dobro posoljena......
Tvoj post proglašavam za GLUPOST MESECA
A jesu li u motelu Predejane imali toplu čokoladu?Stvarno ne mogu da ne reagujem na ovakve neopravdane kritike motela Predejane.
"Punu" sobu iliti dnevni odmor možeš da dobiješ i u Hajatu, to prosto svuda postoji.
Ali činjenica je da je motel Predejane sjajno renoviran, ja sam sa svojom porodicom prenoćila u njemu sredinom jula i potpuno sam oduševljena svime što sam tamo zatekla: ljubaznim osobljem, čistoćom u svakom delu objekta, dobrom hranom i uslugom u restoranu, renoviranim udobnim, čistim, prelepim sobama, bezbednim parkingom sa goste koji prenoće, doručkom u vidu lepinje sa kajmakom i kiselog mleka u zemljanoj ćasi...Ljubaznošću i uslužnošću osoblja koje očigledno ume da razlikuje porodične ljude od kamiondžija na proputovanju kojima treba "puna" soba - soba ima raznoraznih, kao i ljudi....
A jesu li u motelu Predejane imali toplu čokoladu?![]()
Nisam u tom fazonu,lepo ti kažem da imaju dobru lepinju sa kajmakom, domaće kiselo mleko u zemljanoj ćasi i odličnu teleću čorbu koja najbolje prija u dva ujutru, kad stigneš posle Waterlanda.
![]()
Molim te ne spominji ovo više, jeste da sam doručkovao, ali ...![]()
A da probaš možda da naručiš u McDonaldsu punjenu pljeskavicu, ili neko kinesko jelo ?
Zar ne shvataš da su te konobari ismejali ? Stvarno si ograničena, a drugima soliš pamet.
Upiši ti lepo filozofski fakultet pa oplodi to tvoje pametovanje.
predlazem da komisijski posetimo oba objekta, pa redom...sve po spisku
vrlo verovatno da i u jednom i u drugom ima stosta da se...konzumira
da dodam, u selu predjane ima dosta roma trubaca, od najstarijih do najmladjih, skoro u svakoj kuci, a nema puno kuca. pa ako zasednemo eto nam i muzike
Nadji nekog drugog za svadju. Ja necu da se spustam na tvoj nivo. Da si pravi Vojvodjan ne bi se tako ponasao. Ako sam nesto i napisala, napisala sam iz dobre namere a ne da drugima solim pamet kao sto ti kazes. Uostalom svako ima pravo na svoje misljenje.
E pa ja sam ih video dva puta na Tasosu kako radarisu, a i video sam kako presrecu u voznji na onom brdovitom delu autoputa oko Kavale gde je ogranicenje 80. Isti radari kao i kod nasih. Ubedljivo najmanje policije ima kod nas, a najvise u Makedoniji, ali nista strasno. Kroz Makedoniju u odlasku i povratku 1-2 radarske kontrole.Saobrcajnu policiju u Grckoj tesko da cete naci, oni rade po drugacijem principu tj. fotografisu saobracaj i onog ko krsi zakon obaveste putem poste... a u turistickim mestima ih ima u jaaaako malom broju