PUT KA BOGU
Sledeca izjava jednog diskutanta me je motivisala da napisem ovaj tekst.
1.
Ovo je tacno.
Ti i nemozes da verujes.
To je apsolutno normalna konstatacija.
Ni ja nisam nekada verovao.
Vera znaci poverenje, iskustvo.
Vera se gradi.
A ti nisi radio na tome da ju izgradis ili nisi hteo ili znao kako,pa nemozes ni da verujes.
Mislim da neznas kako.
A kako se gradi vera?
Stalnim redovnim proucavanjem Bozje reci na primer.
Bozja rec je jedan od glavnih metoda kako Bog komunicira sa nama na duhovnom nivou.
Tako se izgradjuje veza izmedju nas i Boga.
Onda pocinje Duh sveti da radi na tvoj um i srce preko te reci, i da te osvedocava u procitano.
Pocinju da ti se otvaraju oci vere koje su unutra u nama.
Pocinjes da imas iskustva sa Bogom i njegovm reci.
POCINJU DA TI DOLAZE NOVE MISLI I IDEJE KOJE TI DO SADA NISU DOLAZILE NA PAMET A KOJE JESU TI SI IH POTISKIVAO.
Nemoj to da radis, nego pusti da te vodi Duh sveti na podrucje koje nikada nisi upoznao niti znao da postoji.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Sledeca izjava jednog diskutanta me je motivisala da napisem ovaj tekst.
Citat Original postavio jerohinac Pogledaj poruku
Tačno tako. Ima nas svakakvih. Ima i onih koji veruju u bajke za odrasle a ima i onih kojima razum ne dopušta tako nešta.
1.
Ovo je tacno.
Ti i nemozes da verujes.
To je apsolutno normalna konstatacija.
Ni ja nisam nekada verovao.
Vera znaci poverenje, iskustvo.
Vera se gradi.
A ti nisi radio na tome da ju izgradis ili nisi hteo ili znao kako,pa nemozes ni da verujes.
Mislim da neznas kako.
A kako se gradi vera?
Stalnim redovnim proucavanjem Bozje reci na primer.
Bozja rec je jedan od glavnih metoda kako Bog komunicira sa nama na duhovnom nivou.
Tako se izgradjuje veza izmedju nas i Boga.
Onda pocinje Duh sveti da radi na tvoj um i srce preko te reci, i da te osvedocava u procitano.
Pocinju da ti se otvaraju oci vere koje su unutra u nama.
Pocinjes da imas iskustva sa Bogom i njegovm reci.
POCINJU DA TI DOLAZE NOVE MISLI I IDEJE KOJE TI DO SADA NISU DOLAZILE NA PAMET A KOJE JESU TI SI IH POTISKIVAO.
Nemoj to da radis, nego pusti da te vodi Duh sveti na podrucje koje nikada nisi upoznao niti znao da postoji.
---------------------------------------------------------------------------------------------------