pustio korenje ili leprsavog duha :)

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
130.086
primetio sam da se ljudi sto se tice letovanja uglavnom dele u dve grupe.. oni koji uvek letuju u istom mestu godinama, cesto i u istim apartmanima i ni ne pomisljaju da probaju nesto drugo.. i oni leprsavi koji vole da svasta vide, da svako letovanje zacine necim novim..

u koju grupu vi spadate.. da li svake godine birate drugu lokaciju ili mozete komotno da okacite plocicu sa vasim imenom na vratima apartmana na moru :)

ja licno spadam u ovu prvu grupu..volim da istrazujem i da stvaram nova iskustva.. upoznajem razne kulture i da vidim razlicita mesta ..ali moram priznati da postoji jedna lokacija koja mi je mnogo lepa i na koju se periodicno vracam :)

Jos sam mlada... tako da ne mogu da se smestim 100% u jednu od te dve grupe....
Ali mislim da imam sasim dobre sanse da budem u ovoj drugoj :)

Smisao letovanja je da se ode negde gde ti sve pase: more, plaza, okruzenje, usluga u hotelu .....
Nakon stresa i obaveza na poslu, zelim da odem na mesto gde znam sta da ocekujem i nema experimentisanja.

A moze i da se kupi kuca, ili izgraditi vikendicu u tom mestu, i da se dolazi svako leto :))

Pa ok, svi smo drugaciji....

Ali mene stvarno smara kada idem na more u novo mesto, zbog cele te neizvesnosti da li cu imati potpun ugodjaj... bas kako ja volim.
Generalno sam nezadovoljna ugostiteljskom uslugom.... jako retko je sve ok.

To je sto se tice letovanja - samo hocu da se odmorim.

A drugo je kada idem na 4-5 dana s namerom da obidjem neki grad - Rim ili Pariz...
To je onda avanturisticki , pa se cesto ni ne spava, ako se ide sa nekim dobrim drustvom :))

Ja sam jedna od onih koji jako cesto putuju...nekoliko puta zimi,jer sam veliki fan skijanja i bar 2 puta leti...na godisnji odmor i na mali odmor od odmora :lol:
U principu volim da promenim...retko se desi da dva puta idem na godisnji odmor a da to bude isto mesto(osim Skijatosa,tamo bi se stalno vracala).
Vikendi su druga prica...Solun u prolece i Bec u jesen. To mi je vec utvrdjeno gradivo :D
sad,sto se zime tice,ako su kraca putovanja u pitanju onda mogu svaki put na isto mesto...onih 7 dana u cugu volim da je drugo mesto uvek.
mada,sto sam starija,sve mi se vise svidja ideja o nekom svom prostoru,na planini...Kopaonik mi je napr.idealna destinacija i za zimu i za letnji vikend kad je u gradu pakleno.

Volim da menjam, da vidim što više. Planeta je ogromna, ima nebrojeno mnogo prelepih mesta na ovom svetu, malo je jedan život da se sve obiđe.:aha:
Poslednje dve godine smo išli u isto mesto na letovanje i već mi ga je dosta, to sam prvi put u životu uradila jer smo ove godine u zadnji momenat planirali putovanje pa nam je to bilo sigurica.
I samo sam potvrdila da mi je to smor teški, koliko god mi se sviđalo to mesto. Sa malom decom je lakše i sigurnije ići na provereno, ali opet, odmor treba da bude uživanje i istraživanje, a ne dosađivanje.
Inače volim i aktivan odmor, nikako izležavanje po ceo dan na jednom mestu, tako da kad jednom negde odem, uglavnom istražim sve znane i neznane ćoškove i za mene je to ispričana priča.
Eventualno dolazi u obzir da se vratim na neko mesto gde mi je bilo lepo, ali recimo da prođe bar decenija pa da se uželim. :aha:

primetio sam da se ljudi sto se tice letovanja uglavnom dele u dve grupe.. oni koji uvek letuju u istom mestu godinama, cesto i u istim apartmanima i ni ne pomisljaju da probaju nesto drugo.. i oni leprsavi koji vole da svasta vide, da svako letovanje zacine necim novim..

u koju grupu vi spadate.. da li svake godine birate drugu lokaciju ili mozete komotno da okacite plocicu sa vasim imenom na vratima apartmana na moru :)

ja licno spadam u ovu prvu grupu..volim da istrazujem i da stvaram nova iskustva.. upoznajem razne kulture i da vidim razlicita mesta ..ali moram priznati da postoji jedna lokacija koja mi je mnogo lepa i na koju se periodicno vracam :)

Ne ponavljam u principu mesta u kojima letujem,ali letovanje manje više mi već neko vreme predstavlja nekako jednoličan doživljaj,bez obzira što se dešava u različitim mestima. Volim tokom godine jednostavno da odem negde,nešto kao city break,makar na dva dana.
Budimpešta,Berlin i donekle Beč su manje više standardne destinacije gde se vraćam a uz njih uvek gledam bar neki novi grad da vidim.

Ne ponavljam u principu mesta u kojima letujem,ali letovanje manje više mi već neko vreme predstavlja nekako jednoličan doživljaj,bez obzira što se dešava u različitim mestima. Volim tokom godine jednostavno da odem negde,nešto kao city break,makar na dva dana.
Budimpešta,Berlin i donekle Beč su manje više standardne destinacije gde se vraćam a uz njih uvek gledam bar neki novi grad da vidim.

Jao i meni letovanje postalo jednolicno
Al zato u skijanju uzivam :zaljubljena:

to je zato sto vam se letovanje svodi na dnevnu rutinu..svaki dan do i od plaze uz vecernju setnjicu :)
ja tako ne mogu..ja mogu samo 3 dana u cugu to da izdrzim i cetvrtog moram da presecem nekim izletom i tako u krug :)

pa i nije,prilicno aktivno provodimo i letnji odmor...al nekako mi zimski odmor sad sladji...red skijanja,pa kuvano vino,pa pita sa jabukama i cimetom,pa opet skijanje,pa bazen ili spa...pa... :rumenka:
Zimska idila :zaljubljena:

Za sada menjam lokacije. Mislm da nisam dovoljno sveta videla. Ali postoje gradovi u koje zelim da se vratim.
Nemam prilike da bas mnogo putujem ( mada koliko ljudi nemaju, prezadovoljna saM), trudim se da imam dva godisnja, jedan aktivni i jedan pasivni. Pasivni je naravno more, uvek u septembru,tu mi kultura ne treba hvala samo mi daj cistu plazu i naocare za ronjenje :lol:
Mogu tako mesec dana. Sunce, more, kafa na terasi. Naravno ako je drustvo dobro.

I jedan aktivni a posto ne mogu da si priustim egzoticne destinacije, uvek su to gradovi evrope, na par dana i tu bas nemam predaha. Ujutro istrcim s fotoaparatom i nema me u hotelu do uvece :lol:

Poslednja izmena:
menjam sto cesce mogu definitivno. tacno bih se ubila da moram svaki godisnji da idem na isto mesto, ko po obavezi i sa puskom uperenom u potiljak :eek: ako mi se bas svidi neko mesto tipa priroda ili sam grad mogu da se vratim radi daljeg istrazivanja al da idem svaki put u isto mesto da budem baba, nema sanse. tako su i moji kad sam putovala sa njima, nikad na ista mesta nismo isli, valjda sam na njih povukla.

da imam pare menjao bih stalno destinacije + imao bih kuću u nekom zalivu
pošto nemam pare čak ni za more svake godine, svakog novembra-decembra uzmem prospekte, pošteno se izbalavim nad njima a onda uplatim sever grčke
jednu stvar nikad ne menjam, kad ne idem na more uvek idem na zlatibor, naravno u letnjim mesecima. zime se gnušam. najradije bih je prespavao

nisu mi jasni oni koji letuju uvek na jednom mestu, sem ako u istom nemaju nekretninu
najzeim se od nasih prijatelja koji uzmu cak i isti hotel svake godine
ja i kad sam u jednom mestu, obidjem sve plaze u rasponu od 50-60 km
i to ne zato sto me ne drzi mesto i hocu da ludujem, vec cisto da vidim i iskusim sve sto mogu od plaza i mora
znamenitosti na kraju ili ih obilazim ako dan nije za plazu
a drugo me ich ne zanima kad sma na moru, ni soping, ni kafici, ni ista drugo

nisu mi jasni oni koji letuju uvek na jednom mestu, sem ako u istom nemaju nekretninu
najzeim se od nasih prijatelja koji uzmu cak i isti hotel svake godine
ja i kad sam u jednom mestu, obidjem sve plaze u rasponu od 50-60 km
i to ne zato sto me ne drzi mesto i hocu da ludujem, vec cisto da vidim i iskusim sve sto mogu od plaza i mora
znamenitosti na kraju ili ih obilazim ako dan nije za plazu
a drugo me ich ne zanima kad sma na moru, ni soping, ni kafici, ni ista drugo
baš me zanima kakvo hipersonično iskustvo doživiš na plaži udaljenoj par kilometara od mesta boravka:lol:

baš me zanima kakvo hipersonično iskustvo doživiš na plaži udaljenoj par kilometara od mesta boravka:lol:

Plaze udaljene samo par km mogu poprilicno da se razlikuju, pocev od posecenosti, sto je meni bitna stavka, pa do toga da li je kamena ili pescana i kakav je pesak
O hipersonicnim iskustvima nisam govorila, mozda tebe morska obala odvodi na to mesto u tvojoj glavi, mene ne, jos od moje 3-4t godine :pe

Back