Puštate li decu da pobede u igrama?

I da i ne,jednostavno mora da zna da nekad i gubi i dobija,i tako je i ucim za sve,ne moze bas sve u zivotu da dobije.

P.S A sto neko rece da vidi kad dete vara,pa treba da mu se usadjuje da igra po ferplay-u,mislim da treba pustiti dete da razvija i tu svoju "namazanu" stranu,jer dok su mali igra im je sve,a kad porastu ceka ih surovost zivota i trebaju da znaju ponekad i da zaigraju na kvarno..
ipak ta namazana strana se lako otme kontroli
dete nece prevariti nekog tek tako bez grize savesti
secam se kad sam trenirao vaterpolo kao klinac,malo mi je bilo krivo i strano kad su nas savetovali treneri recimo da ispod vode igramo na kvarno jer sudija ne vidi...

haha identican slucaj,ta igra memorije je dokaz koliko je deci svez mozak i kako brzo pamte i uce
odlicna igra

..igra memorije je odlichan primer kako funkcionishe mozak nezatrpan "uchenjem pameti".. :lol:
(.."men are born ignorant, not stupid"..)
..odrasli traze sistem i pokushavaju da zapamte sve "treca levo, peta desno dole", deca pamte vizuelno i celovito, "TU + TU"..

..inache, shto se ostalih igara tiche, dzordzijev princip je sasvim blizak onome shto smo proshli i za shta se spremamo ponoivo.. :)

Back