odavno me kopka jedna stvar
Zašto se naime, konzumiranje cigareta naziva pušenjem a ne sisanjem, kada se cigare zapravo sisaju?
Što se pušenja tiče, znamo da ono ima veze sa isparavanjem, pa se tako puši supa kada se podigne poklopac, puši se pečenje, ili vruće telo u hladnoj prostoriji, ali cigareta, ona se ne puši -ona se dimi. I to samo svojim vrhom koji sagoreva dim, a ne celom površinom.
Međutim, čak ni to nije sve bitno koliko sama radnja koja dovodi do dima, a radnja je zapravo - sisanje.
Ljudi sisaju cigarete i cigare, ne bi li vazduhom raspalili žar koji sagoreva nikotin.
Ipak, izraz pušenje se toliko ustalilo da je sada nemoguće zamisliti :
Idem da posisam jednu, pa se vraćam..
Sisao sam po dve pakle dnevno
Kad god sam nervozan, sisam ko lud
Ajmo na jednu sis pauzu
Za onu priliku sam isis’o..
Kako mi se sisa to nije normalno
Ostavio sam sisanje
Opet sam prosis’o
Prvi put sam počeo da sisam kao srednjoškolac..
Zabranjeno sisanje
skupšitna je izglasala Zakon o zabrani sisanja
Sisanje škodi vašoj okolini i izaziva rak
Kada sisate mislite na decu
Zakon o zabrani sisanja itd
Mislim..stvari treba nazivati pravim imenima, čisto da bi se ljudi lakše razumeli
Zašto se naime, konzumiranje cigareta naziva pušenjem a ne sisanjem, kada se cigare zapravo sisaju?
Što se pušenja tiče, znamo da ono ima veze sa isparavanjem, pa se tako puši supa kada se podigne poklopac, puši se pečenje, ili vruće telo u hladnoj prostoriji, ali cigareta, ona se ne puši -ona se dimi. I to samo svojim vrhom koji sagoreva dim, a ne celom površinom.
Međutim, čak ni to nije sve bitno koliko sama radnja koja dovodi do dima, a radnja je zapravo - sisanje.
Ljudi sisaju cigarete i cigare, ne bi li vazduhom raspalili žar koji sagoreva nikotin.
Ipak, izraz pušenje se toliko ustalilo da je sada nemoguće zamisliti :
Idem da posisam jednu, pa se vraćam..
Sisao sam po dve pakle dnevno
Kad god sam nervozan, sisam ko lud
Ajmo na jednu sis pauzu
Za onu priliku sam isis’o..
Kako mi se sisa to nije normalno
Ostavio sam sisanje
Opet sam prosis’o
Prvi put sam počeo da sisam kao srednjoškolac..
Zabranjeno sisanje
skupšitna je izglasala Zakon o zabrani sisanja
Sisanje škodi vašoj okolini i izaziva rak
Kada sisate mislite na decu
Zakon o zabrani sisanja itd
Mislim..stvari treba nazivati pravim imenima, čisto da bi se ljudi lakše razumeli