Pusenje cigareta pred decom...

Deca koja veruju svojim roditeljima ,ugledaju se na njih.
Ona koja im ne veruju (npr.deca alkoholicara,narkomana) umeju cesto da se usmere suprotno od roditelja ;po principu: - Necu da prodjem kao on.
Dakle, opasnost za decu pusaca je, ako deca veruju svojim roditeljima i misle da je dobro sve sto mama i tata rade, pa i to.
Ne znam zašto pušače porediš sa alkoholičarima i narkomanima.
To veze nema jedno s drugim.

Deca koja veruju svojim roditeljima ,ugledaju se na njih.
Ona koja im ne veruju (npr.deca alkoholicara,narkomana) umeju cesto da se usmere suprotno od roditelja ;po principu: - Necu da prodjem kao on.
Dakle, opasnost za decu pusaca je, ako deca veruju svojim roditeljima i misle da je dobro sve sto mama i tata rade, pa i to.

e zato ja svaki dan pricam da mi kazu jasno i glasno "tata ne budi gluposon ostavi cigare" i jedanog dana cu ih poslusati :D

Ma fascinirana sam. Toliko pojednostavljeno i generalizovano da smisla nikakvog
nema. Kada bi dečija psihologija bila tako jednostavna, svi bi bili psiholozi.

Opusti se...
Opusti se sama.
Nemam nameru da te fasciniram. To je globalni zakljucak.
Ako nemas argumente, etiketiranje ti samo jos vise umanjuje "vrednost" izjave.

Treba da znas da roditelji, koji ne sluze na ugled svojoj deci; imaju ozbiljan problem sa tim.Znali to ili ne.

Poslednja izmena:
Milane pretpostavljam da znas da ima dece koja su bez obzira na svo roditeljsko usmeravanje kroz dobre primere zastranili.
Ja znam primer gde su oba roditelja psiholozi a deca tj cerke jedna drugoj oci da vade... da ne poverujes sta vise ne pricaju od kako su postale punoletne a tome ima 20god ... uzas jedan. a cika V .... i tete M.... (jedni od meni najdrazih ljudi) zaista dobri ljudi, fini, kulturni, obrazovani...sve ....a deca
kao da su im usud a ne naslednice.

zivot je cudan...nekada

da li palite cigarete pred decom, tj. u istoj prostoriji ?

Kod nas se uvek pušilo u dnevnoj sobi i trpezariji, u drugim sobama nikad, i naravno gledaš da pušiš kad dete nije tu i luftiraš. Kasnije kad je stigla do godina da shvata život, počela sam da pušim pred njom, negde možda kad je ona imala 10. Kasnije sam pušila, ali gledam da ne pušim kad smo svi za stolom. Sad je odrasla devojka, nije propušila. Probala je jednom cigaretu, muž joj je dao, smučilo joj se i nikad nije poželela da puši. Rekla je da nikad neće ni propušiti jer nema potrebu za tim. Hvala Bogu.

Svekar, suprug i ja trovali smo decu, dok se ne opametismo i počesmo da pušimo samo u jednoj sobi u koju oni nsu ulazili. Posle dugo vremena, svekar je umro, moj suprug u stanu uopšte ne puši, a ja sam prešla na elektronske. Moram da vidim ima li tema o tim cigaretama.

U prostoriji gde ne borave deca, pušimo muž i ja. Nijedno od moje dece nije postalo pušač, neko reče da se deca ugledaju na roditelje kada imaju u njih poverenje, a ja kažem da se deca ugledaju na roditelje i poštuju ih ako im roditelj i pored toga što je pušač, kaže da nije zdravo biti pušač.Meni je to veće poštovanje roditelja nego da li se ugleda na mene ili ne.. na poslu, i ako želim da zapalim, krijem se iza škole da me ne bi videli učenici.

Back