Udaljenost Meseca od Zemlje se meri laserom, svake godine se udalji oko 3 cm. To su ti najpreciznija merenja koja su uradjena.
Plima i oseka se smenjuju svakih 6 sati, u svakom trenutku na Zemlji postoje dva plimna talasa (jedan na strani gde je Mesec a drugi na suprotnoj). Ako si okean onda utiče i na tebe.
Priče o punom Mesecu potiču od davnina kad je ljudima noću bilo jako dosadno, danas u njih veruju samo naivni.
Opet gresis, Meseceva putanja je elipticna tako da ta razdaljina od Zemlje varira u zavisnosti od polozaja
+,
-. Pa vec sam ti gore spomenuo perigej i apogej, Meseve tacke njegove putanje. U jednoj tacki je blizi Zemlji dok je u drugoj dalji.Tacno je da se udaljava i jednog dana ce i napustiti Zemljinu orbitu, naravno.
Ako sam okean? Netacno, ako imam masu, onda ce uticati na mene. Iz cega proizilazi da gravitaciona sila utice na ama bas svaku cesticu koja poseduje masu. Pa sada razmisli sta sve spada u tu paletu

I naravno da ta sila nije drasticna, svasta, ali naravno da ima odredjeni "fizicki: uticaj i na mikro cestice iz cega proizilazi lancana reakcija,
Kakav ti dokaz treba da slabašna gravitacija Meseca ne može menjati hemiju u ljudskom telu? Nije to el mag molje.
Ujedno sam odgovorio i na ovo pitanje. kao sto rekoh , sve sto ima masu podvrgnuto je uticaju, naravno u mikro razmerama, ali i to je dovoljno.
Ti misliš da su u liknovima svi odgovori? Mogu sad da ti dam link koji kaže da je mesec predajnik u kojem žive ljudi gušteri i kontrolišu čovečanstvo.
Sto se tice linkova, naravno da nisam od onih koji im slepo veruju, vrlo dobro znam da postoje svakojake gluposti, verovatno sam ti i iz identicnog razloga zatrazio link kako bih se uverio u kredibilitet izvora.