Pukao Open Balkan...a nije ni pokrenut...

Treba li veci dokaz koliko vredi nasa "intelegencija", decenijama gledam kako te iste inzenjere sutiraju neki drugi srpski"inzenjeri" i oni cute, ne daju otkaz, ne samaraju nikoga, ne tuze nikoga....jer jadni znaju da svi znaju kako su dosli do diplome i koliko znaju....a za inzenjere je jos najlakse.....isto je i sa vrlim specijalistima i doktorima...a o sudijama mogu samo da se smejem.
Tuzenje ne donosi nista, traje 5 godina minimum, a inzinjer za to vreme sigurno ostaje bez posla.
Drugo efekat zaskakanja je mocan efekat....To je kao kad kazes ljudima, ljudi perite ruke kad izlazite iz WC i idete da radite u kuhinju , a oni ti kazu , ajd bre ne laprdaj tu , te hoces ovo te hoces ono (a nisi rekao rec 7 dana)...
Trece, najvaznije....samo lud i totalno neiskusan inzenjer pokaze da zna vise od pritiska dugmeta jer je inace naebao zbog
-zna vise od sefa
-zna, nek radi, a mi da ladimo jaja
-uvali onom
-podvikni mu da odradi brze pa da idemo ranije kuci
-ima ko zna i ima ko treba da radi

Fizicko maltretiranje je vec naredni talas hijararhijskog izivljavanja i prisutno je u firmama gde ima mnogo ljudi koji su krace od 10 godina u gradu, jer za 10 godina nauce da nije pametno da se kacis sa nekim ko cuti, jeste da cuti , na selu se cutolog resava tri puta sacekusa 10 na 1 i cuti ceo zivot...
Ali u gradu sacekas ga jednom dva puta, treci put te sacekaju ili plavci ili hitna koja ne zuri nigde.

Zanimljivo je sledece.....
Prvo sefovi su obicno regrutovani iz najagresivnijeg sloja, a ne znalci, znaci strah pomaze u karijeri.
Drugo sefovi obavezno misle da mogu da se izdiru , fizicki prete ili napadaju radnika, cak i kad si 2m sa 2m...sto jeste mozda nelogicno na prvi pogled, ali nije kad se zna narodni mentalitet.

Poslednja izmena:
Inace taj mali sengen treba gledati kroz dve naivne lupe..
Prvo Vucic mnogo vise lici sa belom kapicom na drzavnika nego sa sajkacom...ili na sabracu u Sengenu...
Drugo ocigledno da su mentaliteti za spajanje blizi izmedju Albanskog nasilja i mafije i Srbije nego izmedju Svedske , Belgije Holandije i Srbije...
Meni licno je zao sto su se Srbi prepoznali da su blizi Albancima nego Svedjankama, krupne suze ronim zbog toga, ali moje pravilo da ispostujem narode je jace, pametnije a i iskustveno je potvrdjeno i kroz putovanja.
Dzaba se neki narod busa prosloscu i nekim mitovima, kad tu proslost nije ni branio ni sacuvao i postao je nesto sasvim drugo...

Jok sad cete mi reci da imate nesto slicno sa Srbima iz 1924...Jeste jedina slicnost vam je na dedu i pradedu, i to ono kako se ponasao u dvoristu....

Pa zar nije najprostije da das otkaz i odes?
Naravno da nije, jer te niko ne bi drzao sa znanjem koje imas, kakva je svest i sigurnost onih koji cute, a cutanjem podrzavaju uzurpaciju svojih prava i jos gore, kada se neko i pobuni ti sto cute ga osudjuju i staju na stranu ugnjetaca.
Znam dosta ljudi koji imaju svoj integritet i tacno je da ne napreduju, ali zive kao ljudi.

Inace taj mali sengen treba gledati kroz dve naivne lupe..
Prvo Vucic mnogo vise lici sa belom kapicom na drzavnika nego sa sajkacom...ili na sabracu u Sengenu...
Drugo ocigledno da su mentaliteti za spajanje blizi izmedju Albanskog nasilja i mafije i Srbije nego izmedju Svedske , Belgije Holandije i Srbije...
Meni licno je zao sto su se Srbi prepoznali da su blizi Albancima nego Svedjankama, krupne suze ronim zbog toga, ali moje pravilo da ispostujem narode je jace, pametnije a i iskustveno je potvrdjeno i kroz putovanja.
Dzaba se neki narod busa prosloscu i nekim mitovima, kad tu proslost nije ni branio ni sacuvao i postao je nesto sasvim drugo...

Jok sad cete mi reci da imate nesto slicno sa Srbima iz 1924...Jeste jedina slicnost vam je na dedu i pradedu, i to ono kako se ponasao u dvoristu....
a sta stobom i da diskutujem, kada je tvoj nivo diskusije tabloidni?

Не капирате ништа.

Вучић најбоље капира Холивуд, а када сними филм, онда кулисе постају потпуно небитне.

Стварност је небитна Вучићу, битан је филм и његова виртуелност.

Jel to pise u najnovijoj politickoj ekonomiji?

Vidis da se svi zezamo na forumu...dobro neki prazne frustracije..
Za plakanje je ako neko misli da je ovo ozbiljan forum.....
Ja sam mislio da moze da postoji paralelno ovi neozbiljni ili leprsavi i da ne diraju one koji forum vide u starom smislu, ali ne moze...
Vlasnistvo je neumoljivo da se strategija isplativosti mora dobiti ciljanjem na jednu ciljnu grupu.

A ta grupa nije niti ce ikad biti neka razmisljajuca grupa...
Vidis da kad neko pita ja licno imam pet razlicitih i suprotnih odgovora...
Ne zna covek sta da odgovori.
-na pitanje
-na objasnjenje
-na ono sto misli
-na ono sto je ustvari povezano sa onim sto jos nije shvaceno da je ustvari pitanje

Pitam ja mog dobrog profana neko pitanje, a mortus pijan...i covek mi odgovori...tacno ono sto sam zeleo da znam, vise nego ono sto sam konkretno pitao...
Ali to nije Srpski...Srbi to ne vole...jer ne pitaju radi znanja nego radi pripadnosti ili zakljucka..

Jel sad jasnije zasto je komunikacija ovakva kakva jeste....
Niko od vas ne zeli da slucajno upotpuni znanja nego da upotpuni podrsku svojim teorijama , koje mozda usput i promeni..

E sad, da bih bio jasan priprostom svetu, ne jasan nego argumentativan, ja moram da pamtim milion raznih blic dokaza, a to smara i ne moze se tako unedogled...
Razlika izmedju jasnoce iskaza , argumentativnosti, za javnost i necega sto se stvarno moze dosegnuti od strane par pojedinaca je ogromna....Nije problem sposobnost, to je uvek moglo da bude ogromna razlika, neka je on Ajnstajn, neka je on Maxwell, napisace to sto misli , a mi ostali da se potrudimo pre pljuvanja....(moj rekord je 3,5h za jednu jedinu stranu da bih razumeo i to ne celu).

Sad bi trebalo da bude jasnije zasto nema debate sigurno , a ni polemike, ta dva su razlicita...polemika barata samo sa zakljucicima, a debata i sa argumentima...a i sa sustinama.

Pa zar nije najprostije da das otkaz i odes?
Naravno da nije, jer te niko ne bi drzao sa znanjem koje imas, kakva je svest i sigurnost onih koji cute, a cutanjem podrzavaju uzurpaciju svojih prava i jos gore, kada se neko i pobuni ti sto cute ga osudjuju i staju na stranu ugnjetaca.
Znam dosta ljudi koji imaju svoj integritet i tacno je da ne napreduju, ali zive kao ljudi.
Zar to nije poraz tvoj licni?
Nigde nije idealno svuda se radi prosek...
To znaci sledece....mora da postoji tvoj pokusaj prilagodjenja okruzenja tebi inace nigde neces da nadjes idealu...
Ko jos veruje da postoje HR oficiri koji rade svoj posao kako treba u Srbiji , daj nemoj da se zaebavamo...?

Mora da postoji malo zrelije razmisljanje, koordinacija, nekad cak i konspiracija..
Naravno vrste saradnje su vremenom , a i kroz ovakva crno belo raslojavanja jasno uprostenija....banalnija i prizemnija....
Jer nema ljudi koji razumeju ista osim svoje zelje i ciljeva....nema uocavanja sta drugi zele ili sta im je interes koji bi mogao da im bude jasan....a da nije obicna moc i zelja za vlascu...

Na zalost, opet, ovakav pristup koji si ovde napisao je danas dominantan..
Znaci bukvalno svi , cak i oni kojima ne odgovara se nacrtaju i kazu , ili prihvati ovako ili idi...
Bilo da se odnosi na nekulturu u komsiluku , nemar, rad u firmi ili opstanak u drzavi Srbiji.

Neverovatan izbor koji je uzasno stetan....ali je JASAN i nekako PRIRODAN svima danas koji zive u Srbiji..
Za njih su ovakvi kao ja luzeri , gubitnici ili ludaci , tempirane bombe, koji mogu da naprave opasan rusvaj kad okinu....bilo fizicki , bilo pravno , a zamisli u poslednje vreme valjda po svojim razmisljanjima se plase i osvetnickog obracuna...tj pasivno agresivnog odgovora...
Mora da je to u modi kod mladjih generacija ili na selu danas....ovo drugo mislim da je veca sansa.

Medjutim, cak i u Bosni , a narocito u drugim zapadnim zemljama, ovakav moj pristup se shvata kao osoba sa kojom moze da se razgovara, dogovara, pregovara, saradjuje..

Моје мишљење о малом шенгену, што се тиче путовања за обичан свет, је врло позитивно. Баш ми је пријало пролетос, у целој овој гужви, сео у кола, само ЛК у џеп, па преко Босне, у ЦГ, онда у Албанију, па преко КиМ назад у Србију, још тад нису требали никакви ПРЦ тестови и глупости. Што се мене тиче, укинуо бих потпуно граничну контролу, може за проток робе, то је друга тема, и евентуално да стоји цариник и да погледа понеког по својој процени, мада је и то сувишно. Ко нешто шверцује он има своје канале ( а и нека шверцују људи, то је само знак да не постоји слободан проток робе), а само малтетирају обичан свет.

Rama: Ne uvažavam razloge zbog kojih je Kosovo skeptično prema Otvorenom Balkanu​

Edi Rama.jpg

Izvor: Tanjug

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je posle sastanka u Beogradu u okviru Inicijative Otvoreni Balkan da je čuo razloge i iz Crne Gore, BiH i sa Kosova zbog kojih su skeptični ili neće da se pridruže ovoj inicijativi i naveo da on te razloge ne uvažava, kao i da je ova Inicijativa namenjena za šest zemalja, prenosi Tanjug.​

"Smatram da ti razlozi nisu razlozi. Da li mislite da je Inicijativa Otvoreni Balkan mala stvar za Albaniju? Ja sam definitivno ovde zbog ekonomskih interesa Albanije, ne Kine ili Nemačke, već radi ekonomskih interesa Albanije koji su ojačani Otvorenim Balkanom", naglasio je Rama.
Na zajedničkoj konferenciji za medije on je, odgovarajući na pitanje novinara, istakao da je ponovljen zajednički stav svima onima koji ne razumeju, "koji se prave da ne razumeju ili koji neće da razumeju", da je Otvoreni Balkan - otvoren.
"On je opšte inkluzivni i pripada svima, ne samo Srbiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji", kazao je Rama, dodajući da je ova inicijativa jedinica za implementaciju projekata Berlinskog procesa na ubrzan način i ističući da nije zatvorena za ostale iz regiona - Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Kosovo.
Naglašavajući da je Inicijativa Otvoreni Balkan namenjena za "šest zemalja", Rama je rekao da za razliku od Berlinskog procesa ne može postati taoc nijedne zemlje pošto svaka od zemalja koja želi brže da napreduje, kako navodi, to može da učini bez da je neko tera.
"Berlinski proces je, sa tako uspostavljenim okvirom sa vrednostima, sačinjen od kriterijuma, bez obzira što smo išli od jednog do drugog samita bilo je jasno da je nemoguće da se ispuni ono što je rečeno, a Otvoreni Balkan je jedinica za implementaciju projekata Berlinskog procesa na ubrzan način", naveo je Rama.
Istakao je da kada u decembru u Tirani, privrednicima sa kojima su se danas sastali, pokažu šta su zaključili i šta je zapravo implementacija Berlinskog procesa, kada im omoguće zeleni kanal, siguran je da će kompanije iz BiH, Crne Gore i sa Kosova, prići same pre njihovih vlada da budu deo Inicijative.
"To je balkanski apsurd da oni ne žele da budu deo Inicijative, a nema prepreka. Ovo nije zavera, ovo nije samo naša vizija, ovo je vapaj naše ekonomije, studenata, ljudi koji žele da se kreću. Da li smo mi glupi da dozvolimo da turistički potencijal regiona bude gurnut po strani? Mi ćemo uraditi sve za naše ekonomije", zaključio je Rama.

Ma ono sto je najvaznije, nikad se ne dogovore.
Znaci ako neko prekrsi zakon u Srbiji da ne moze da se proseta do CG i tamo je zasticen kao bubreg u loju...
A to svi znate da vazi za sve Balkanske zemlje...tako da......jedno je prolazak sa licnom kartom, jeste , super je putovati u BIH samo sa licnom, osecaj je drugaciji, nego kad prelazis granicu sa HR svejedno sto ides 10km u dubinu....
Ali svi vi ste odavno odustali od kriterijuma hajde da ljudski zivimo , nego hajde da lukavimo , da pametujemo , da uvaljujemo drugima, da se pravimo toshe i slicno...

To je moglo u SFRJ , ali ne moze kad se doslovno drzimo zakona, a jos gore kad zakon vazi kako kome..
Danasnji zakoni su pisani za mafiju za krimose, za najnizi sloj stanovnistva....
Kladim se u po sta god hocete da bih mogao da napisem upotrebljivije zakone koje stite zivot , tj lep zivot, ali to nije NIKOME u interesu...
Drugo danas svi uzivaju u prikazu moci , a to je uskracenje neke slobode nekome..
Tako su psihe postavljene od malena..

Ja nisam tako odrastao pa tako i ne razmisljam i znam da sve moze i drugacije..
Bez prikaza moci, tj imas frame i opciju za apsolutno sve sta hoces da odradis.....za sve...bez ogranicenja, ali kroz jedan ili vise frejmova..tj okvira koji definisu to..
Nesto nalik imas opciju da kupis dnevnu kartu , trodnevnu , mesecnu , 15 dnevnu , ili kartu za goste grada...npr..Neke sitnice mnogo znace a ne kroz kesh..

A sad da se vratimo u sadasnjost...
Porez na luksuz i na jahte se smanjuje jer nema mnogo vlasnika jahti, ali se povecava porez i markice za TNG jer ima puno ljudi koji ga koriste, pa ce vise drzavi doci u kasu...
To onda nije vodjenje zivota nego dranje za pare...

E zato prodje nekoliko ljudi bez pasosa, ali prodje i kriminal i onda rade masine za mlevenje mesa ili se lome ruke na sred ulice, a zamisli sta se desava u zatvorenoj kladionici u neradno vreme..

...

OGLASIO SE VUČIĆ NAKON OSTAVKE ZAEVA: "Nije posledica samo rezultata lokalnih izbora"​

https://www.espreso.co.rs/vesti/politika/904883/oglasio-se-vucic-nakon-ostavke-zaeva?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Mini+Pool+(Kurir+%2f+Mondo+%2f+Espreso)

Kaze "pricao sam sa ljudima iz regiona..."

Kojim ljudima kad su taj NATO projekat maskirane Velike Albanije tj tzv Open Balkan cinili On, Rama i sad vec prezaljeni Zaev...

Znaci jadikovao je sa preostalim Edijem Ramom...

Tuzna prica...:(

...
A tako je malo nedostajalo da Srbija postane lider u regionu :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Back