Stize meni pre jedno par meseci pp...pita jedna forumasica jel ja zivim tu i tu , boj taj i taj , terasa ta i ta ....
Ja se zagrcnu malo, mislim se hebote sad ni da kazem da ....ni da kazem ne.
I kazem lepo istinu.
Sto da lazem zenu kad me vec locirala ...po terasi.
Ko mi kriv sto :
1. imam najlepsu terasu u kraju
2. pricam gde zivim
3. ona svaki dan prolazi tuda i ima nevidjenu moc zapazanja.
Isto tako kad god stavim sliku psa ( opet najlepseg razume se ) ili napisem ime deteta ( najlepse je na svetu i dete i ime) ja pomislim - odlican potez Mirka bas si virtuelna.
Pa sta mi bog da ....virtuelni il realni ludak ...ako me hoce - ne mogu mu pobeci da sam jos ovolika.
Pre neki dan me neko zove i dahce mi na mob tel
pita jesam ja ona iz nekih vrucih oglasa
To je perverzno, bolesno, uvredljivo, uznemiravajuce!
onda pocnem da razmisljam, sigurno je neko koga poznajem
jer ko bi se zamajavao sa mnom, i ko bi imao moj br
Ko bi bio toliko bezobrazan, ko bi zeleo da mi naudi?
Zasto?
i paranoja pocinje....
Srecom, sasvim slucajno, brat je imao taj broj u imeniku.
Neki majstor koji me je samo jednom video u zivotu
Nikada mi nece biti jasni motivi za takve stvari, i uvek ce me cinjenica da takvih bolesnika ima uznemiravati...
I uvek bi se pitala bez obzira na sve, zasto sam mu bas ja zapala za oko i dal sam to necim izazvala.
pa dobro, ali sad realno
šta to toliko ima da se zna o tebi i o bilo kome od nas?
gde živimo? šta radimo? sa kim se družimo?
po čemu su u stvari te informacije tajne i strašne?
u stvari to i nisu neke informacije... taksista može da zna gde živimo, moler, poštar svako to može
na kraju krajeva, u manim mestima svi znaju ko gde živi, pa onda i broj telefona i sve to
a prvi komšija može da bude manijak.
nisu ljudi koji obitavaju na netu opasniji od ljudi koji obitavaju u rl-u jer su to na kraju krajeva isti ljudi =)
ja mislim da u tom smislu ne bi trebalo da se plašiš ni ti ni bilo ko drugi
Strasnija mi je cinjenica da takve informacije mogu zanimati nekog anonimusa, meni potpuno npoznatog,
da ih moze prikupljati i gajiti nekakva bolesna osecanja mrznje ili sta vec,
dok ti mirno zivis svoj zvot i ne slutis nista.
Od svih tih ljudi koji nailaze na inf o tebi i zaboravljaju ih odmah, dovoljan je samo jedan bolesnik da ti unisti mir i ugrozi te bar na taj nacin.