Puder

QueenOfTheWorld

Zainteresovan član
Poruka
254
Kako to da puder steti kozi,ne razumem kako steti stvara bubuljice,fleke????? ne mogu da ukapiram.Ja sam secam se od svoje 13 godine se non stop sminkala evo sad mi je 22 ja ziva i zdrava i koza mi je skroz normalna,naravno nanosila sam u umerenim kolicinama i skidalla pre spavanje,ali ja mislim da ne moze biti stetan ako se umereno koristi

Cekaj kako to umereno ne kapiram?ako stavis vise onda ce stetiti?jel vi stavrno ne kapirate da posle upotrebe ono kad se skine izgledate 15 god starije i istrosenije

puder zapušava pore na koži, što doprinosi stvaranju bubuljica, a ako se ne skida pred spavanje, opterećuje kožu i doprinosi starenju iste, verovatno se to smatra pod 'štetan'.
treba negovati kožu, a devojke to često zamene samo sa stavljanjem pudera bez obzira kakva im je koža (zdrava ili ne), pa pogoršaju već postojeće upalne procese na koži.

Nezavisno od reakcije kozhe na puder, meni nije jasno kako nekog ne mrzi da farba celo lice svaki boziji dan. Pa ni Indijanci to nisu radili svakodnevno, nego samo pri svecanostima i ratnim dejstvima. Ne bih mogla da zamislim da svaki dan imam ceo jedan sloj nechega preko lica koji niti je moja kozha niti ga moja kozha upija zarad nekog pozitivnog dejstva. A isti taj puder, koliko god da je nanesen ''umereno'' vidi se kao maska na licu i svi mi se cine lepsim bez pudera, nego sa njim...osim na fotografijama kada ujednacava boju. :neutral:

ma realno, svako zensko ponekad maze puder, ali poenta u puderu je da se ne vidi da si ga stavio.
a ne kad stave kilo pudera, iz aviona se vidi
meni nije jasno kako uopste momci mogu da ih poljube, kako im nije gadno.

Ništa gore nego kada se puder vidi na licu, kad se onako skupi i prosto se vidi kako steže kožu i koža ne diše. Kad to vidim kod nekog oma počne lice da me svrbi. Od svih vrsta pudera nikako ne volim kameni puder.

Kako to da puder steti kozi,ne razumem kako steti stvara bubuljice,fleke????? ne mogu da ukapiram.Ja sam secam se od svoje 13 godine se non stop sminkala evo sad mi je 22 ja ziva i zdrava i koza mi je skroz normalna,naravno nanosila sam u umerenim kolicinama i skidalla pre spavanje,ali ja mislim da ne moze biti stetan ako se umereno koristi

...naravno...i bice normalna jos dugo, dugo ako sminku pravilno koristis. Sminka napreduje u vremenu pa tako danasnji puderi nisu isti kao oni korisceni pre 30 godina. Najgora stvar je zapustiti kozu, koristiti solarijum ili se neumereno suncati. Ako nesto vise pazis to bolje i izgleda, danasnji puderi imaju UV zastitu a zimi stite kozu od isusivanja. Nega je na duze staze najbolja investicija, puder sluzi kozi pa ga svako ko zeli moze mirne duse mackati...licno koristim kremu koja malko izbeljuje lice a ne puder ali verujem u kvalitetne pudere i prilikom kupovine uvek unapred prezalim novac...

ja ne kapiram nista xD
dermatolog mi je reko da su puderi u prahu mnogo bolji od tecnih ko ima probleme sa kozom,
a kozmeticarka skroz suprotno :lol: kao tecni su bolji za kozu...
pa ti onda veruj kome hoces ;D

ne znam, ja otkako sam pocela da koristim healthy mix serum od mesovite ka masnoj dobila sam normalnu kozu...sve u svemu i da steti sta cu, nemam savrsen ten i ne planiram da ga ostavim...
leti nema pudera, jedino za vecernje izlaske
trenutno koristim lancome teint miracle, nesto je oko 30 evrica, puder je pravo savrsenstvo.

E pa ako ovako nastaviš da ga koristiš i ne može da ti naškodi ali ima onih koji ga skoro nikad ne skidaju samo preko jednog sloja stave drugi.:roll:...to ja zovem aljkavuše.:manikir:

Back