Pucanje celog zadnjeg stakla na automobilu

Dirty Kichen Eternity

Primećen član
Poruka
591
Koja sila je potrebna, i kakva da bi se zadnje staklo na autu u roku od 30 sekundi raspalo u sitne delice?
O cemu se radi.... Juce sam sedela u kolima na suvozacevom mestu, otvoreni prozori na autu, iskljuceno grejanje...Prazna ulica, u krugu od 100m okruzena kucama...dvorista prazna...zatvoreni prozori...Sve u svemu, u sred pustosi...pukne mi zadnje staklo na kolima i raspadne se u paramparcad??? :sad2:
Kad sam otisla u ovlasceni servis receno mi je da staklo ne moze da pukne samo od sebe, vec da na njega mora da deluje neka sila...Tako da ostadoh zatecena i zbunjena...
Jel vam se desavalo ovo nekad, i da li neko zna nesto o tome sta moze da izazove ovakvo pucanje?
Ps. postovacu sliku u sledecem postu

Мени се десило кад сам затварао пртљажник, расуло се у парампарчад, није било добро залепљено.
Стакло кад се лепи мора се то урадити прецизно, иначе постоји опасност пуцања, било у вожњи преко неравнина или као мени код затварања пртљажника...

autosl1.jpg

autosl2.jpg

autosl3.jpg

To sam prvo pomislila. Da li je moguce i u slucaju da su otvoreni prozori (prednji, iskljucen grejac za zadnje staklo, i iskljuceno grejanje? U servisu su rekli da nema sanse da je u pitanju pucanje samo od sebe...nego da je morala da deluje neka sila...
U drugom servisu mi rekose da je ptica mogla da nosi neki predmet...pa da tako polomi staklo...I sve to ima logike...
Ono sto je meni nejasno..Kako moze da se razbije na ovako sitne delice, celo komlet od recimo npr...malog kamencica (ako je u pitanju ptica)...?

To sam prvo pomislila. Da li je moguce i u slucaju da su otvoreni prozori (prednji, iskljucen grejac za zadnje staklo, i iskljuceno grejanje? U servisu su rekli da nema sanse da je u pitanju pucanje samo od sebe...nego da je morala da deluje neka sila...
U drugom servisu mi rekose da je ptica mogla da nosi neki predmet...pa da tako polomi staklo...I sve to ima logike...
Ono sto je meni nejasno..Kako moze da se razbije na ovako sitne delice, celo komlet od recimo npr...malog kamencica (ako je u pitanju ptica)...?

Прозор и грејач немају везе с тим, већ само промена температуре ваздуха, оно, хладно јутро, роса, па сунце дође до аута итд.. Лепак, ако је правилно стављен својом еластичношћу амортизује то...

****** a sto bas meni to da se desi?:eek: I koja je verovatnoca da se to desi...
Da li postoji ikakva mogucnost da to dokazem i onima u servisu?

Искрено, не верујем да ишта можеш да урадиш, једино ако чујеш да је било још таквих случајева за тај модел аутомобила...

Desava se, neki cudan splet okolnosti, promena temperature, i sl. Meni je tako pukla staklena cinija na stolu, valjda sam stavio nesto hladno u nju, ne secam se, bilo je pre 3-4 godine, sad u servisu da dokazes da nisi kriva, tesko. Cak i da znaju da se to desava, pravice se ludi kako bi uzeli pare za zamenu.

Uh, meni se spletovi okolnosti desavaju non stop u zadnjih par meseci. Pre par dana sam "spletom okolnosti" spalila graficku karticu...:confused: Ali ajd za to mi je jasno kako. A ovo...I dalje sam uzasno sumnjicava. Staklo je puklo oko 12 popodne. Ne ujutro kad ima mraza. Grejanje pre toga nije bilo upaljeno. Sve se izdesavalo juce...A vreme je bilo pretezno suncano...

Poslednja izmena:

Pa možda bi i moglo ako je ptica bila na nekoj većoj visini, jer je kinetička energija srazmjerna brzini, a brzina pri slobodnom padu visini sa koje tijelo pada... a sila zavisi od kinetičke energije... Bratu je na njegovom džipu tako neko rasuo staklo, ali vazdušnom puškom...

Iskreno...to sam i ja pomislila (za vazdusnu pusku). Posle minut kad sam stajala kod zadnjeg dela auta, ucinilo mi se da sam videla malu metalnu kuglicu kako pada pored mene. Precnika mozda 5 milimetara. Ali nije imala nikakvo ubrzanje.
Mada sam iskreno toliko bila preplasena da sam odjurila u dvoriste kuce da bi se sakrila...I posle sam pomislila da sam istripovala...Mislim zasto bi neko gadjao moj auto u momentu kad sam samo ja u njemu iz vazdusne puske. Pritom je najbliza zgrada sa koje je neko mogao da gadja bila udaljena oko 100 metara...Kuce u komsiluku su okruzene drvecem...
Kako uopste izgleda metak od vazdusne puske?

Iskreno...to sam i ja pomislila (za vazdusnu pusku). Posle minut kad sam stajala kod zadnjeg dela auta, ucinilo mi se da sam videla malu metalnu kuglicu kako pada pored mene. Precnika mozda 5 milimetara. Ali nije imala nikakvo ubrzanje.
Mada sam iskreno toliko bila preplasena da sam odjurila u dvoriste kuce da bi se sakrila...I posle sam pomislila da sam istripovala...Mislim zasto bi neko gadjao moj auto u momentu kad sam samo ja u njemu iz vazdusne puske. Pritom je najbliza zgrada sa koje je neko mogao da gadja bila udaljena oko 100 metara...Kuce u komsiluku su okruzene drvecem...
Kako uopste izgleda metak od vazdusne puske?

Pa vrlo je moguće, jer vazdušna puška može tako da raspe staklo... To što su zgrade udaljene 100 metara nek ti ništa ne znači... postoje vazdušne puške izuzetno velikog dometa, mogli su da dobače iz te zgrade.
Može da bude da su se nečija đeca samo igrala sa vazdušnom puškom :lol:
A meci ti izgledaju ovako, ima raznih
http://airgunpellet.com/dijabole.html

Pa ta kuglica iznutra lici. Samo sto je ova bila nekako kao od grafita...crna...ili tamno siva...
Ali to je sve jako kratak trenutak...kad sam stajala onako sokirana pored auta...Nisam uopste sigurna da nisam istripovala. Da je bio metak u tom trenutku, ne bi izgubio ubrzanje dok ne udari u nesto. A ovo je samo palo....kao da je neko bacio malo jace rukom "kuglicu"...

Back