Пуб Тинејџери

Imaš pravo. Samo pogledaš rijaliti show koji rokaju na televiziji, a onda shvatiš da oni postoje. A zašto? Zato što veliki broj Srbije to gleda. A od koga klinci uče? Slušaju spiku nekih tamo repera koji lupaju gluposti. Slušaju o Kristijanu goluboviću kao da je on neki šmeker, faca. Robijao je i sad wow.
Ne bih znala, u mojoj kući nema kanala sa vestima, rijalitijima, političarima, samo Rts3 zbog škole, filmovi i crtaći.
Postoji i druga strana, neka deca će postati ljudi, spremni da pokažu empatiju, pruže ruku čoveku u nevolji, ostanu dosledni sebi i vaspitanju, samo je tuga što to ova zemlja neće nagraditi.

Slušaju o Kristijanu goluboviću kao da je on neki šmeker, faca. Robijao je i sad wow.

Eto, zato ja navijam za vaspitanje i obrazovanje od kuće.
Sve to ne znači puno, ali bar neću dolaziti u situaciju da moje dete neko izvan mog domašaja u njegovom najranjivijem periodu maltretira a da ono ne zna šta da radi. Prosto ne treba da dolazi u kontakt sa decom koja su demonizovana i projektovana da izazovu užas!

Ne bih znala, u mojoj kući nema kanala sa vestima, rijalitijima, političarima, samo Rts3 zbog škole, filmovi i crtaći.
Postoji i druga strana, neka deca će postati ljudi, spremni da pokažu empatiju, pruže ruku čoveku u nevolji, ostanu dosledni sebi i vaspitanju, samo je tuga što to ova zemlja neće nagraditi.
Da smo kao Azijati pa da se svako zalaganje i edukacija isplati... Nego kod nas učiš kao konj, a služiš kao konobar.

Eto, zato ja navijam za vaspitanje i obrazovanje od kuće.
Sve to ne znači puno, ali bar neću dolaziti u situaciju da moje dete neko izvan mog domašaja u njegovom najranjivijem periodu maltretira a da ono ne zna šta da radi. Prosto ne treba da dolazi u kontakt sa decom koja su demonizovana i projektovana da izazovu užas!
Slažem se. Kućno obrazovanje je odlično. Ali je potrebno i stručno obrazovanje.

Slažem se. Kućno obrazovanje je odlično. Ali je potrebno i stručno obrazovanje.
Platiće se i to, nikakav problem.
Bitno je sačuvati dete i odvratiti ga od svetala velikoga grada.... Bukvalno imaš vremena otkako ga kao majka imaš u rukama sve vreme do trenutka kad treba da upisuje velike škole.
Cilj ti je od samog početka da ga sačuvaš i naučiš, ne da ga odgajiš i pustiš u svet putem bez povratka.

Platiće se i to, nikakav problem.
Bitno je sačuvati dete i odvratiti ga od svetala velikoga grada.... Bukvalno imaš vremena otkako ga kao majka imaš u rukama sve vreme do trenutka kad treba da upisuje velike škole.
Cilj ti je od samog početka da ga sačuvaš i naučiš, ne da ga odgajiš i pustiš u svet putem bez povratka.
Stvarno misliš da ćeš ga naučiti i sačuvati tako što ga držiš u kući do faksa recimo?
Sigurno si čula za izraz "kao pušten s lanca". E to!

Poslednja izmena:
Stvarno misliš da ćeš da naučiti i sačuvati tako što ga držiš u kući do faksa recimo?
Sigurno si čula za izraz "kao pušten s lanca". E to!
Nema toga kod mene.
Moja uloga je da budem majka, majka ću biti tako što će moje dete (živim neki san, želim da mu odrastanje bude pesma, lepota, mir, finoća. Za sve da mu se nađem i nikad da ne propati), živi i osvoji moj san kao neuništiva jedinka, nešto između bubašvabe i supermena. :zcepanje:

Pod kućnim obrazovanjem nisam uključio državne obrazovne ustanove. Uključio sam roditelja. Ljudi najbolje uče kada sami istražuju umesto kada im se servira i kada ih neko sili i ocenjuje. Time razvija analitičko razmišljanje i sposobnost da svojom voljom savlada ono što je pred njim, da postane samostalno. Neke stvari ne može naučiti sam, tako je. Uvek može biti neki privatni profesor.

Samo to što govorim je neizvodljivo.

Pod kućnim obrazovanjem nisam uključio državne obrazovne ustanove. Uključio sam roditelja. Ljudi najbolje uče kada sami istražuju umesto kada im se servira i kada ih neko sili i ocenjuje. Time razvija analitičko razmišljanje i sposobnost da svojom voljom savlada ono što je pred njim, da postane samostalno. Neke stvari ne može naučiti sam, tako je. Uvek može biti neki privatni profesor.

Samo to što govorim je neizvodljivo.
To što govoriš se zove bajka. Ako sediš kod kuće i učiš dete, od čega ćete da živite? I uostalom, ovo je skretanje sa teme o nasilju.

Ti sa decom moraš polako, deca prepoznaju srce, ne može sa decom rke-koke kao sa odraslima. Moraš im dati sve.
Dete je neko kome pružaš ruku danas da bi sutra klimao štapom i bio otpad, šljam, nikom bitan, i nekad te se dete seti, to je događaj!
Šta nikne-nikne, svu ljubav ćemo im dati.... i jednom ćemo im biti drtine, bezrazložne gomile nečega što ne priznaju za dostojan oblik života.
To ti je što ti je. Zasluženo!

Back