Psyhical memory?

• Začetnik teme Začetnik teme lima
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

lima

Aktivan član
Poruka
1.630
E ljudi, zna li neko šta je i gde se nalazi neka PSYHICAL MEMORY ili VIRTUAL MEMORY? Jel' ima to neke veze sa RAM memorijom?(256MB)!!!To mi treba jer kada otvorim 5-6 programa (NPR: >>>Winamp, Word, Internet Explorer, Qutlook Express, RealOnePlayer... ) pojavi se neko obaveštenje u kome se spominju te memorije?! (u tom plavom ekranu otkucavaju i neki brojevi od 1 pa na dalje – kao da se nešto odbrojava?!). Kada restartujem Windows SVE radi kao da se ništa nije desilo, - čak i ne izlazi obaveštenje o grešci!!! Re-Instalirao sam WIN XP i sve DRIVER-e, ali NIŠTA!!!

lima:
E ljudi, zna li neko šta je i gde se nalazi neka PSYHICAL MEMORY ili VIRTUAL MEMORY? Jel' ima to neke veze sa RAM memorijom?(256MB)!!!To mi treba jer kada otvorim 5-6 programa (NPR: >>>Winamp, Word, Internet Explorer, Qutlook Express, RealOnePlayer... ) pojavi se neko obaveštenje u kome se spominju te memorije?! (u tom plavom ekranu otkucavaju i neki brojevi od 1 pa na dalje – kao da se nešto odbrojava?!). Kada restartujem Windows SVE radi kao da se ništa nije desilo, - čak i ne izlazi obaveštenje o grešci!!! Re-Instalirao sam WIN XP i sve DRIVER-e, ali NIŠTA!!!

Sta je tacno tvoj problem? Virtualna memorija je nesto normalno sto komp poseduje i samo ti olaksava posao kada ti je RAM prebukiran.

Sigurno ti je prepunjena C particija, a na njoj je najverovatnije i paging file, koji predstavlja virtuelnu memoriju. Da bi to resio, najbolje bi bilo kada bi imao poseban hard disk, na kome bi ti bio paging file, ili ga makar prebaci na neku particiju sa vise slobodnog prostora. My Computer->Properties->Advanced...

Desni klik na My Computer > Properties > Advanced > Performance > Settings > Advanced > Virtual memory > Change,
-oznaci particiju na kojoj uvek, u svakom trenutku imas prazno 800 MB prostora (moze i malo manje kako je FROZEN rekao al neka ovako)
-chekiraj Custom size i stavi Initial size na 384 a Maximum size na 768.
-Set > OK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back