Psu mi iskace kuk ili kako vec da vam objasnim....

Mačkić, jel daješ ti Tediši neki analgetik kad krene da ga boli? Ja ne znam šta bih ovom mom penzosu davala, osetljiv mu je želudac, uz diklofen sam morala da mu dajem i ranisan a to je već komplikacija...

Njega srecom jos uvek ne bole kukovi toliko da mora da pije lekove, ali mi je vet rekao da ako primetim da tesko ustaje ili cvili da mu dajem pola tablete nimulida. E sad i nimulid je tezak za zeludac, ako bi ga uzimao svaki dan opet bi morao da pije nesto protiv kiseline. Na veterinarskom su mi rekli da ga za zimu pripremim uz Nodol, ali ne znam kako on funkcionise.
Trenutno pije nesto sto se zove joint repair a namenjeno je bilderima jer su njima zglobovi pod velikim pritiscima, uzima ga mozda neke dve nedelje i cini mi se da mu pomaze vise nego kondroin.

Meni je danas vet u kog imam više poverenja nego u mimi's dad preporučio Kondroitin + i probaćemo prvo sa tim. Ali jedan vrhunski ortoped (za ljude) ne preporučuje da se ti preparati uzimaju konstantno, on je za opciju 3 meseca terapije i još 3 pauze. Živa nisam šta da radim, ovo e već ona kategorija oko koje smo se teoretski složili da ga uspavamo-on trpi bolove. I skoro kao da smo u srodstvu, i njemu smeta ova vrućina, zimus nikakvih problema nije imao.

I meni je preporucen kondroin (ili kondroitin, mislim da je to isto), a za ovaj joint repair sam cula sada od veta koji je oshishao Tedija, kaze da je to nesto novo otkriveno i da ima bolje efekte jer je koncentracija glukozamina veca.
Iskreno ni ja ne dajem Tediju sve te lekice non stop, ako ne pravimo pauzu od mesec dana onda pravim pauzice tako sto mu jednog dana dam drugog ne. Istina pise na kutiji da treba da prodje neko vreme dok se ne vide efekti, pa to pretpostavljam znaci da bi trebalo da se pije redovno, ali eto, ipak nije bas skroz dobro da se non stop uzima.
Uf ne znam sta da ti kazem...u principu svi veterinari ce se sloziti da kada vise nista ne moze da se ucini da je najbolje da se pas uspava, to sam i ja mislila kada sam uzela Tedija a sada mislim da bih crkla kad bih morala da preduzmem taj korak (daleko bilo). :( Tako da nemam pojma...pokusaj sa kondroi(ti)nom, cula sam da su ljudi uz pomoc njega starije pse uspevali da vrate na noge, pa nemojte da se predajete dok sve ne isprobate.

Danas sa počela da mu mažem antireumatsku mast po recepturi ovog ljudskog ortopeda, pomaže i mojoj mami koja godinama boluje od artritisa. Gledala sam baš kod ovog Kalcana što će Marko da vodi psa kod njega na snimanje, ima nešto čemu nisam upamtila ime a što košta 1200 dinara i što ću kupiti koliko sutra (tj. ako se matora budala pojavi pošto mi je pred oluju nekako zbrisao iz dvorišta :rida:) a taj Joint repair je verovatno nešto na foru ovog novog Joint MD o kom moja mama razmišlja još od jesenas.

Otišao je kod mame ali se od straha "zabrojao" i otišao dva sprata više, komšije su ga kasnije svele niz stepenice. Saobraćajku je imao pre 10 godina a prve (meteoropatske) tegobe sa zadnjom desnom nogom pre 4 godine. Definitivno je u pitanju zglob, samo ostaje nejasno koleno ili kuk. Snimanje nije opcija, kao ni operacija krajnika i perianalnih žlezda jer je uvođenje u totalnu narkozu u njegovim godinama ravno ubistvu. Evo ga, hrče, masan i blatnjav, bojim se da ga ne povredim pa ga ne gnjavim previše češljem.

Izvini moram da te ispravim - u slucaju da pas ima displaziju samostalna vezba njegovih nogu (kao sto je navedeno da se imitira voznja bicikla) moze samo da mu skodi. Problemi kod displazije nastaju usled potrosene hrskavice, i to psu moze biti jako bolno ukoliko se karlica i butna kost taru jedna o drugu a da izmedju njih nema hrskavice.
Dakle nista ne treba raditi na svoju ruku dok se psu ne snime nozice,
prvosnimak to i pisem, a posle sve ostalo.
ne mora uvek biti displazija- nisam procitala da je to rekao vet.

Pretpostavljam da je tada sniman kad ga je udario auto, jel se videlo tada sta nije u redu sa nozicom?

Draga, pre 10 godina u KV nije bilo nijednog rentgen-aparata za životinje u celom KV! :( On ima klasične meteoropatske reakcije-smetaju mu vrućina, vlaga, preterana hladnoća... Čak smo se malo i poigrali sinoć kad je osvežilo pred kišicu ali su se zato jutros on i mama jedva dovukli jer je ta kišica padala i ostavila za sobom vlagu u vazduhu.

Ko ne veruje da psi mogu da meditiraju.A vraški dobro za kičmu..:)
27208949.JPG

Kad ga budeš dovodio, pitaj Kaleta za hranu sa lekovima, ima Hill's i Royal Canin, ja sam Gizmu uzela Hill's i on nije oduševljen ukusom i mirisom ali je tako efikasna protiv artrita da su se moja mama i jedna rođaka u šali dogovarale da počnu da je potapaju ujutru umesto pahuljica. ;) I čitala sam deklaracije na obe, po sastavu mi Hill's deluje bolje od RC.

Back