Psovanje na radnom mestu

Ja znam nastavnike koji na sred sednice nastavnickog veca kazu "a u majcinu dokle vise", "to ti je takva budaletina" i slicna cascavanja...
Pa u redu je, nekad se mora slikovito opisati neka situacija ili nečiji karakter.
Ja u neformalnim razgovorima sa poslovnim saradnicima, razgovaram opušteno i ne snebivam se, osim ako je u pitanju neka "drvena marija" sa kojom ni ne vodim neformalne razgovore.

Tako da bih rekla da je sve u redu, u zavisnosti od prilike i okolnosti. Na zvaničnom sastanku sa poslovnim partnerom ili sa klijentima nije u redu, ali na internim sastancima sa kolegama u firmi je neophodno da bi se ispoljile strasti i mišljenja na pravi način.

Pa u redu je, nekad se mora slikovito opisati neka situacija ili nečiji karakter.
Ja u neformalnim razgovorima sa poslovnim saradnicima, razgovaram opušteno i ne snebivam se, osim ako je u pitanju neka "drvena marija" sa kojom ni ne vodim neformalne razgovore.

Tako da bih rekla da je sve u redu, u zavisnosti od prilike i okolnosti. Na zvaničnom sastanku sa poslovnim partnerom ili sa klijentima nije u redu, ali na internim sastancima sa kolegama u firmi je neophodno da bi se ispoljile strasti i mišljenja na pravi način.

Ja to izvini ne razumem. Nastavnicko vece je zvanicni sastanak na kome se potvrdjuju odluke razrednih veca i donose nove, ako je potrebano. Komentarisu se ocene, ponasanja, metode rada, sto kolega sto dece. Nema tu nikakvog slikovitog opisa. I posle se cudimo sto nas deca omalovazavaju, a koelge ne postuju.

Evo jedne zanimljive teme ~~~~~

Koliko vam smeta kada neko psuje na radnom mestu ?
Jel ste tolerantni prema tome, ili smatrate takvo ponasanje apsolutno neprihvatljivim ?

Sluzbenik u banci
Advokat
Agent nekretninama
Sofer ....

nedavno mi je jedna osoba rekla - "ali on je sofer, ne mozes od njega ocekivati da se ponasa kao hirurg." :eek:

Da li postoji selekcija profesija/ili radnih mesta , gde je psovanje ok?

ne smeta mi uopšte jer i sam psujem kad mi ne ide, kad mi nije po volji
to je tako ljudski i svako ko se na to zgražava za mene je običan folirant
takođe mi se povraća od generalizacija tipa šoferi psuju, al nema veze oni su neotesani, al hirurg je gospodin čovek, on ne psuje i ne treba da psuje jer je hirurg
selekcija postoji od strane lažnih moralista

Poslednja izmena:
Ne smeta mi nista...ni jedna rijec...samo mi smeta kad se javi ono zlo u covjeku sto mora da izazove svadju, ona zlovolja kojoj neko mora da plati ceh...rijeci koje se izgovore, vikanje, prijetnja, izazivanje, demonstracija sile...i onda pozelim da imam dva metra i petsto kila ili da pozovem nekog ko ima dva metra i petsto kila i onda da vidim, ajde sad molim te vici, prijeti, izazivaj ...

Back