Psovanje na radnom mestu

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Evo jedne zanimljive teme ~~~~~

Koliko vam smeta kada neko psuje na radnom mestu ?
Jel ste tolerantni prema tome, ili smatrate takvo ponasanje apsolutno neprihvatljivim ?

Sluzbenik u banci
Advokat
Agent nekretninama
Sofer ....

nedavno mi je jedna osoba rekla - "ali on je sofer, ne mozes od njega ocekivati da se ponasa kao hirurg." :eek:

Da li postoji selekcija profesija/ili radnih mesta , gde je psovanje ok?

Jel ste tolerantni prema tome, ili smatrate takvo ponasanje apsolutno neprihvatljivim ?

Sluzbenik u banci
Advokat
Agent nekretninama
Sofer ....

nedavno mi je jedna osoba rekla - "ali on je sofer, ne mozes od njega ocekivati da se ponasa kao hirurg." :eek:

A hirurzi ne psuju nikad? :eek:

Elem, zavisi pred kim se psuje i kako.
Pred strankama, pacijentima, djacima i poslovnim saradnicima ni slucajno.
Ali kada su ljudi u istoj kancelariji, okruzenju i slicno, ne moraju biti istog ranga ali su bliski, svasta se tu prica i nije problem, dokle god ne prelazi granicu obicnih usputnih psovki.

radno mesto i psovanje nisu ni u kakvoj vezi.
radno mesto je posledica politicke veze, obrazovanja i znanja, snalazljivosti.
psovanje je stvar nevaspitanja.
moze se reci da, statisticki, na radnim mestima koja su dobijena politickom vezom ili opisom poslova koji ne zahtevaju obrazovanije osobe, postoji veci broj osoba koje psuju.
naravno da i medju obrazovanijim osobama ima onih koji cesce psuju.
bitno je napomenuti da, kada kazemo obrazovanje, mislimo zaista na obrazovanje a ne na 'diplome' tipa megatrend i sl...

Sluzbenik u banci
Advokat
Agent nekretninama
Sofer ....

gledaj vecinu vozaca u saobraccaju svi psuju zasto bi sofer manje psovao?

u prisustvu klienta se nikad ne psuje

A hirurzi ne psuju nikad? :eek:

Elem, zavisi pred kim se psuje i kako.
Pred strankama, pacijentima, djacima i poslovnim saradnicima ni slucajno.
Ali kada su ljudi u istoj kancelariji, okruzenju i slicno, ne moraju biti istog ranga ali su bliski, svasta se tu prica i nije problem, dokle god ne prelazi granicu obicnih usputnih psovki.

Poenta ja bila- da su soferi valjda na nizem supnju kulture od - recimo hirurga.

Sto ja mislim da je izgovor.

Stvar kulture je da li privatno negujes psovke,
a na poslu je to stvar profesionalne etike.

Poslednja izmena:
nek pusje koliko ko hoce, ako mi odradi posao nemam problem sa tim. vise mi smetaju oni fini,formalni i slatki a sto ne rade nista sta im se kaze :confused: licno pazim kako pricam pred odredjenim ljudima na poslu, a pred nekima mi nije bitno jer i sami imaju isto misljenje kao ja. ali ko sto rekoh ne smeta mi nista sve dok moze posao lepo da se zavrsi. uvek prvo sustina a onda forma. missim...i ovako nemam zivaca vise od ljudi koji od forme i predstave ne stignu nista drugo da zavrse.

nek pusje koliko ko hoce, ako mi odradi posao nemam problem sa tim. vise mi smetaju oni fini,formalni i slatki a sto ne rade nista sta im se kaze :confused: licno pazim kako pricam pred odredjenim ljudima na poslu, a pred nekima mi nije bitno jer i sami imaju isto misljenje kao ja. ali ko sto rekoh ne smeta mi nista sve dok moze posao lepo da se zavrsi. uvek prvo sustina a onda forma. missim...i ovako nemam zivaca vise od ljudi koji od forme i predstave ne stignu nista drugo da zavrse.

to lutko!!! :per: :))))

Ja nemam nista protiv toga, ali opet zavisi i u kakvim sam odnosima sa tim nekim. Lupam, da mi neki kolega kaze "jbt ovaj nije normalan, koj mu je k" skroz ok. Da je vec sa nekim forama da me psuje u cilju nekog humora ili sta vec, to vec ne.
Opet ne moramo ko majstori bas, svaka treca rec psovka.

Sa klijentima moras profesionalno, bez psovki i tu nema pogovora.

Kuvari psuju ko kocijasi.

giphy.gif

Ne mogu a da se ne setim ovog lika.

Back