Psorijaza i oboljela jetra?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.155
Sve je više naučnika koji dovode u vezu psorijazu i oboljelu jetru. Crvene lezije na koži prekrivene bjelim ljuspama mnogi povezuju sa mehanizmom oslobađanja toksina iz jetre koja je “zagušena” ili preplavljena, pa ne uspjeva da preradi i eliminiše unijete otrove drugačije nego ih “izbacuje” na kožu?

Iako je ova teza još poprilično naučno nedokazana, svee je više uvjerenja da je to srž problema za psorijazu.

Inače jetra pomaže u varenju hrane, čuva energiju i distribuira je po potrebi, a važna uloga joj je i uklanjanje toksina i otrova iz organizma.
Poremećena funkcija jetre utiče na cijeli organizam i dovodi do mnogih komplikacija.

E sad, potvrdu ove teze bi mogli reći samo oni koji su imali ili imaju problema sa psorijazom.
Medjutim pitanje je da li su imali i problema sa jetrom i da li su sumnjali u tu neku povezanost?

Sve je više naučnika kojidovode u vezu psorijazu i oboljelu jetru. Crvene lezije na koži prekrivene bjelim ljuspama mnogi povezuju sa mehanizmom oslobađanja toksina iz jetre koja je “zagušena” ili preplavljena, pa ne uspjeva da preradi i eliminiše unijete otrove drugačije nego ih “izbacuje” na kožu?

Iako je ova teza još poprilično naučno nedokazana, svee je više uvjerenja da je to srž problema za psorijazu.

Inače jetra pomaže u varenju hrane, čuva energiju i distribuira je po potrebi, a važna uloga joj je i uklanjanje toksina i otrova iz organizma.
Poremećena funkcija jetre utiče na cijeli organizam i dovodi do mnogih komplikacija.

E sad, potvrdu ove teze bi mogli reći samo oni koji su imali ili imaju problema sa psorijazom.
Medjutim pitanje je da li su imali i problema sa jetrom i da li su sumnjali u tu neku povezanost?
Malo je duzi clanak koji sam nasla, sutra cu ga prepricati. Zaista su vrsena ispitivanja obolelih od psorijaze i bolesti jetre.
Koliko sam ( samo sam preletela neku malu stiudiju) shvatila, prvo imas psorijazu pa onda zbog lekova koje uzimas
dobijes i upalu jetre, masnu jetru , na kraju i cirozu,
Sutra opsirnije.

Na VMA je jedan specijalista vrsio istrazivanja o psorijazi...
Ono sto zvanicna medicina kaze je da je psorijaza autoimuna bolest, ali ni on a ni ja u to ne verujemo.
On a i ja smatramo da je virusnog porekla....
Da je u osnovi bolest odredjenih slojeva koze i potkoznog tkiva i da se prenosi u odredjenim vremenima dodirom i virusnim prenosenjem na dodirnuta mesta, a da nije herpeticnog metoda, tj da nije u trenucima oslabljenog imuniteta.Vec da se najlakse prenosi ako psotoji ostecenje, ogrebotina.

Ono sto o tome tvrdi odavno Zepter institut, ili Zepter prodaja , nebitno ....je da postoje vise vrsta psorijaze....koze, zdrela, bubrega, uretre, prostate i da je prelazni put upravo uvek preko koze potkoze...

Ako se psorijaza stavi u autoimune, a tamo moze pripadati po posledicama, tj izaziva natezanje imunog sistema isto kao i reuma, artritis i neke druge hronicne interne bolesti...onda se dobija totalno drugaciji pristup , i na zalost toga ima puno..

Trenutno se leci simptomatski , jer se posmatra kao autoimuna bolest...
Medjutim ne leci se, nego se samo prikrivaju posledice ispoljavanja..

Ako se ne leci , psorijaza se siri i sa opadanjem imuniteta se javljaju jace psorijazicne promene..
Ali kazem moderna i javna medicina ne zatupa ovo stanoviste nego da je psorijaza autoimuna bolest pa su ogorceno protiv virusnog izvora psorijaze.

---------------------------------------------------------------------------
Jetra je sigurno uzrocnik suljeva, veza izmedju krvotoka debelog creva iako ne toliko logicna na prvu loptu je dovoljno puta pokazana....

Zepter koji je pomenut, nudi onu svoju svetlosnu spravicu za lecenje psorijaze...tako je bilo pre 20 godina...i to svih vrsta psorijaze....ne znam kako psorijazu bubrega, i mokracnih puteva, tj uretre, nisam bio pazljiv, ali tako su pricale tete...

Зар то не може лако да се испита? Пијеш неку основну дозу кортикостероида и требало би врло брзо да крене да се повлачи?
Da, tako se i leci simptomatski...
Medjutim, to nije trajno izlecenje...

Ima tu problema sa proucavanjem a niko ne zeli da gura to....
Nije utvrdjen tacno ni virus koji bi bio uzrocnik tih promena...
Ne zna se gde nestaje i kako se tacno teritorijalno vraca na iste celije...
Ne zna se kad su periodi sirenja, a kad nisu zasto nisu...
Sve to zvanicna medicina ne priznaje, nego kaze autoimuna bolest..

Kao i sve hronicne bolesti odgovor organizma zavisi od vremena i od predistorije sa bolesti, tj moze biti i slabiji sa vremenom.

Preporucuju se i osuncavanja, a kao posledica jeste nekontrolisano mnozenje celija sluzokoze ili nekog sloja koze, kao i susenje i ljuspanje tog sloja...iritacija i kasnije unistavanje celog tkiva koze..
Rekoh zepter preporucuje i tu njihovu svetlosnu terapiju , a tu su lekari koji preporucuju i odrzavanje visokog nivoa higijene...i paznja oko nenastajanja novih ranica ....moguce je da oba metoda donose prednost....

Poslednja izmena:
Јасно, али зар то не указује да јесте аутоимуна болест?
Ukazuje da pojavljivanje ima slicnosti sa autoimunim reakcijama.
Medjutim, ono sto sam ja video na VMA je prilicno suprotno od autoimune bolesti , vec bukvalno zarazne bolesti, samo sa specijalnim uslovima sirenja...
A takve sumnje postoje i nepotvrdjene su i od tih specijalizanata na VMA...
Ali mislim da nisu sakupili dovoljno dokaza da bi to objavili kao gotov rad....imali su problema sa nekim tim logikama koje su ucvrscene u vezi autoimunih bolesti i reakcija na medikamente...

Pipavo je...

A nema zelje da se to gura bas ozbiljno i sa vecom grupom , ozbiljnijim pristupom, ekstremima i zrtvenim jagnjicima..

Po meni je opasna bolest...jer se siri polako , sa mesta na mesto , obicno na vlazniju kozu koja je izgrebana, ili cesanjem zagrebana i tu se pojavi nova tacka....i tako tacka po tacka, oblast po oblast koze, zatim idu sluzokoze, dole na uretri....gore eventualno usne ili zdrelo....i nanize...
Od uretre , navise ka mokracnim kanalima ili semenovodima...pa do bubrega...
Ne secam se tacno da li moze sa spoljne strane tankog i debelog creva...

Naravno ako ovako citas, a verujes da je autoimuna, onda svako ovako pisanje je na granici shizofrenije...Ali ima tu nesto pipavo sto bi rekli metafizicko......

Kazu da postoje melemi , masti i tinkture u narodu , ali ja licno nisam video da hidrdogen, alkohol pomazu u sanaciji sigurno ne, ali ni u prevenciji sirenja bolesti....
Najcesce pomazu te masti iz apoteke, i redovno osuncavanje i higijena koze..
Ako nije zaslo u duboko...

Ja bih voleo da medicina pocne da se bavi istrazivanjima koja nisu iskljucivo klinicka i farmaceutska...jer tu ima puno novih bolesti i parazita , narocito parazita, koji su totalno nepoznati medicinarima..

Ukazuje da pojavljivanje ima slicnosti sa autoimunim reakcijama.
Medjutim, ono sto sam ja video na VMA je prilicno suprotno od autoimune bolesti , vec bukvalno zarazne bolesti, samo sa specijalnim uslovima sirenja...
A takve sumnje postoje i nepotvrdjene su i od tih specijalizanata na VMA...
Ali mislim da nisu sakupili dovoljno dokaza da bi to objavili kao gotov rad....imali su problema sa nekim tim logikama koje su ucvrscene u vezi autoimunih bolesti i reakcija na medikamente...

Pipavo je...

A nema zelje da se to gura bas ozbiljno i sa vecom grupom , ozbiljnijim pristupom, ekstremima i zrtvenim jagnjicima..

Po meni je opasna bolest...jer se siri polako , sa mesta na mesto , obicno na vlazniju kozu koja je izgrebana, ili cesanjem zagrebana i tu se pojavi nova tacka....i tako tacka po tacka, oblast po oblast koze, zatim idu sluzokoze, dole na uretri....gore eventualno usne ili zdrelo....i nanize...
Od uretre , navise ka mokracnim kanalima ili semenovodima...pa do bubrega...
Ne secam se tacno da li moze sa spoljne strane tankog i debelog creva...

Naravno ako ovako citas, a verujes da je autoimuna, onda svako ovako pisanje je na granici shizofrenije...Ali ima tu nesto pipavo sto bi rekli metafizicko......

Kazu da postoje melemi , masti i tinkture u narodu , ali ja licno nisam video da hidrdogen, alkohol pomazu u sanaciji sigurno ne, ali ni u prevenciji sirenja bolesti....
Najcesce pomazu te masti iz apoteke, i redovno osuncavanje i higijena koze..
Ako nije zaslo u duboko...

Ja bih voleo da medicina pocne da se bavi istrazivanjima koja nisu iskljucivo klinicka i farmaceutska...jer tu ima puno novih bolesti i parazita , narocito parazita, koji su totalno nepoznati medicinarima..
Postoje svakako melemi koji ublazavaju simptome, oboleli od psoriojaze kazu da im najvise prija kupanje u Mrtvom moru, ali
to retko ko sebi moze da priusti, a to i ne znaci da ce ljudi posle 3 nedelje boravka tamo biti bez psorijoze.
To jeste autoimuna bolest, u Pensilvaniji je ispitivano godinama oko 200.000 obolelih od psorijaze i korelacija psorijaze i
masne jetre ili ciroze i dosli su do zakljucka da lek kojim se psorijoza ne leci, nego je ublazava , utice na jetru.

Methotrexat je lek, moguce je da ga ima pod raznim imenima.

Inace su ovalkve price da je neka grupa lekara nesto radila, ali eto nije stigla da objavi rezultate, a inace tacno znaju sta i kako.
Batali te besmsilene teorije.

Back