kinky
Zainteresovan član
- Poruka
- 427
Radi se zapravo o tome da se čovek raspitivao o psihoterapiji koja podrazumeva kontakt terapeuta i klijenta jednom ili dva puta nedeljno, seansa traje 45 - 50 min, dakle psihoterapija u privatnim uslovima. Koliko ovo što sam opisao liči na psihoterapiju koju ti posećuješ u Zavodu? Tuđa iskustva kažu da te psihijatar sluša, u glavi ima spisak simptoma i samo čeka da ti dodeli dijagnozu, razmeni sa tobom nekoliko rečenica čisto reda radi i prepiše ti lekove, kao i kontrolu za 14 dana. A kada dođete za 14 dana, on vam se ni imena ne seća i moraće da pogleda u izveštaj da se podseti ,,šta ono beše sa vama'' što naravno, i nije krivica psihijatara već ove države koja na jednog psihijatra natrpa gomilu pacijenata. Kod privatnika toga nema...on vam se mnogo više posvećuje i to je fakat, a rekao bih suština psihoterapije je da se terapeut posveti klijentu radi što bržeg i uspešnijeg postizanja poboljšanja. Učestalo viđenje terapeuta i klijenta je takođe vrlo važan faktor a seansa na svakih 14 dana...hmmm! Još jednom kažem da mi je iskreno drago ako su ti od pomoći bili naši stručnjaci u Zavodu jer stvarno su stručnjaci i pojedinima od njih se do besvesti divim...ali...nije sve do toga koliko je neko stručnjak, postoji još gomila ometajućih faktora.
Pa, nisam sad u fazonu da opisujem sta radim na psihoterapiji, ali idem na sedam dana, doktorka je veoma ljubazna, pamti najsitnije detalje i seansa mi traje od trideset do cetrdeset minuta.Mislim da tu postoje svi faktori da lecenje bude uspesno.