Psiholoski profil srpskog muskarca
"Muškarac, 25-30 godina.Iz ruralne sredine.Isfrustriran,nabijem kompleksom više vrednosti,oskudno odeven, nižeg rasta,ne izrazito lepe telesne građe, ružan ili bar priružan,vredan, voli da uči i stiče nova saznanja, verovatno nosi naočare.
Potiče iz radničke neobrazovane porodice.Bez novca – siromašan.Zavidan onima koji imaju.Opterećen uspešnim ljudima (smatra da nisu obrazovani pa zato i ne treba da budu uspešni).Neuspešan na ljubavnom i seksualnom planu. Želi da ode iz Srbije.Zbog toga koristi često strane izraze. U prepisci uvek koristi tzv. „Englesku tastaturu” (bez č,ć,š,đ,ž,dž).
Asocijalan, neshvaćen u društvu,misli da je pametniji od drugih ljudi.Nesiguran u živoj komunikaciji sa ljudima.Upravo zbog toga,a u želji da iskaže svoju pamet, obilazi (uglavnom noću kada je sam) društvene mreže,internet portale,sajtove, gde skriven iza pseudonima, nickname-a i bezveznih E-mail adresa,iznosi svoja razmišljanja i prepire se sa drugima.Često koristi izraze “nisi pročitao dve knjige u životu“, „vratio bih te u osnovnu da pročitaš… „Smatra da je vrhunac uspeha u životu to da završi fakultet.
Ne zna da je njegov izbor fakulteta - književnost-,pogrešna. Celog života će tražiti posao u struci, a posla biti neće.Profesor na fakultetu da postane je nemoguće,da piše (u Srbiji je i to je postao skup sport) teško, za ostalo koliko znam,književnike ne traži u Srbiji niko i opet niko.Dakle ostaje mu da vidi butike,prodavnice, restorane brze hrane… Tu nastaje još veći problem. Sa saznanjem da ima diplomu akademskog građanina, a radi prljave poslove i pri tom mu je šef neko sa osnovnom ili srednjom školom,postaje još više ljut na sredinu,ljude,život, bogate osobe (bez obrazovanja), žene pogotovo (jer će da gleda kako mu izmiču i odlaze kod uspešnih i bogatih mladića).
U životu obično biva samac (neoženjen).Nakon teškog rada vraća se kući i uglavnom provodi vreme sam sa svojim crnim mislima.Po meni,za 10-ak godina - POTENCIJALNI UBICA ILI SAMOUBICA –"
Text je citiran sa jednog sajta. Istovremeno surovo realan,ali i humoristican.Sta mislite koliko je zaista ovakvih muskarca u Srbiji i sta uciniti da ne bude tako?Dali je ovo razlog zasto je sve manje brakova u Srbiji danas?