Psihologija: Zavrni da ne dise.

MrNapokon

Supersonik
VIP
Poruka
69.733
Razmisljam nesto o pojavama u nasem ovom lokalnom svetu, pa jedna od njih je kada ti prodavacica zavrne kesu i zaveze, a ti dodjes gladan kuci, krenes prvo polako prsticima, pa shvatis da nema vajde i onda tu kesu rasparcas kao vepar.
Sta je sa tim ljudima koji misle da sve treba na snagu i udri. Kao babe kada zavrnu teglu sa kompotom. Ja sam jak momak, kazu delija ali za ono mi treba sekira, kran....

Nedostatak strpljenja kod tebe ....Ali uzmimo to kao povod a ne kao temu...

Ako hoces bolju temu od ove tvoje, samo namigni...

Zasto je u modi celik i gvozdje u odnosu na druge materijale?
Zbog kvaliteta, ali kojih?
Zasto je u modi staklo u odnosu na pvc folije?
Zato sto se cuje kad se razbije....alarm incorporated....
A celik zato sto ti treba jaci alat ako hoces da ga pocepas i udjes neovlasteno...

Logika da slabo i nemocno treba poderati i probati da gvirnes unutra, je nalik psima lutalicama da zavire u kesu , mozda ima nesto za pojesti...
Ili ako cemo filozofski predatorska i oportunisticka logika...

- - - - - - - - - -

Probaj da napravis uredjaj koji je izuzetno trajan ako se koristi sa umerenom silom a nije trajan ako se koristi prosecna ljudska sila....
Nece ti puno trajati kod ljudi i imace negativne ocene...

Nedostatak strpljenja kod tebe ....Ali uzmimo to kao povod a ne kao temu...

Ako hoces bolju temu od ove tvoje, samo namigni...

Zasto je u modi celik i gvozdje u odnosu na druge materijale?
Zbog kvaliteta, ali kojih?
Zasto je u modi staklo u odnosu na pvc folije?
Zato sto se cuje kad se razbije....alarm incorporated....
A celik zato sto ti treba jaci alat ako hoces da ga pocepas i udjes neovlasteno...

Logika da slabo i nemocno treba poderati i probati da gvirnes unutra, je nalik psima lutalicama da zavire u kesu , mozda ima nesto za pojesti...
Ili ako cemo filozofski predatorska i oportunisticka logika...

- - - - - - - - - -

Probaj da napravis uredjaj koji je izuzetno trajan ako se koristi sa umerenom silom a nije trajan ako se koristi prosecna ljudska sila....
Nece ti puno trajati kod ljudi i imace negativne ocene...

Pa krenuo si u dobrom pravcu. A ako osecas da imas dobru temu otvori.

- - - - - - - - - -

Za teglu treba mozak i nesto tanko, metalno, pljosnato (neki noz, na primer), da zavuces sa strane kod poklopca i pustis vazduh unutra, da se izjednaci pritisak. Podpritisak unutra je taj koji ti ne da da otvoris teglu.
I kakve veze ova tema ima sa psihologijom?

Ma kapiram da je razlika u pritisku raketna tehnologija i sl, ali ih ihvatim bre kako zavrcu to ludacki. Bez obzira na pritisak.

- - - - - - - - - -

Evo, objasni mi kesu. Jel i tu razlika u pritisku ili Mica zavrnula i svezala mrtvi cvor?

- - - - - - - - - -

Isto kao i majstori. Dodje da opravi nesto, odsrafi i posle ga zavrne krvnicki da se matica ulubi iznutra. Koja je to fora? Niko posle mene?

hehehe
zato Night ne zavrce tako tockove kod majstora
on, pa posle njega niko, trebam u gepeku da ga vozim za nedaj Boze
......................................................................................
a za kese nemam odgovor, sama merim sama zatvaram i
.....................................................................................
ne znam o cemu je rec ali penioneri su opasni , izmere kod prodavca pa se vrate i ubace u kesu , mora malo jace da se zategne kesica

Niko ne ceni majstore koji su pazljivi, to odmah da ti kazem....
Ja sam i istrazivac i naucnik i majstor i prodavac pa znam gde je tanko a gde je obilato...

Neke stvari prolaze a da su kvalitetno osmisljene samo zato sto su prakticna usteda vremena i pamcenja...

- - - - - - - - - -

hehehe
zato Night ne zavrce tako tockove kod majstora
on, pa posle njega niko, trebam u gepeku da ga vozim za nedaj Boze
......................................................................................
a za kese nemam odgovor, sama merim sama zatvaram i
.....................................................................................
ne znam o cemu je rec ali penioneri su opasni , izmere kod prodavca pa se vrate i ubace u kesu , mora malo jace da se zategne kesica

Nije to zbog toga...

Stvarno mi nije jasno gdje živite jer nikada nisam vidio da prodavačica nekome vezuje kese .
Obično one kucaju cijene a ja za to vrijeme trpam u kese . Znaju i one da pripomognu ali
mi nikada ni jedna nije zavezala kesu . Kese vežem i to na poseban način tako da mogu da ih
razvežem jednim potezom . Sistem je kao da na patikama na mašnu zavežem samo
jedan kraj pertle . .

Nema SUPERmarketa u Batajnici, to samo po Beogradu...

Evo baš sutra idem u Beograd . Ebaću sve po spisku onoj koja proba da mi zaveže kesu .:)
Ne idem po supermarketima ni kada sam u Beogradu jer sam alergičan na gužve a i ne
vidim da bih tamo kupio nešto jeftinije ili kvalitetnije .
U Batajnici imam Tempo , DIS , Aman , Ideu , C market i još kojekakvih trgovina i meni to
više nego dovoljno .

Stvarno mi nije jasno gdje živite jer nikada nisam vidio da prodavačica nekome vezuje kese .
Obično one kucaju cijene a ja za to vrijeme trpam u kese . Znaju i one da pripomognu ali
mi nikada ni jedna nije zavezala kesu . Kese vežem i to na poseban način tako da mogu da ih
razvežem jednim potezom . Sistem je kao da na patikama na mašnu zavežem samo
jedan kraj pertle . .
ne znas sta si propustio
kad zavrne cvor ...rucak ce bez sargarepe ili luka biti gotov

Ne dam babama da mi zavrću kesu(:zstidljivko:)-bilo da sam tražio da mi je odveže!
A Frederik dao ok. objašnjenje zašto na duncflaši koplokac jako zafrknut! Vrh noža tatrane i pfff i ok...:zcool:
A kad se radi o jako zafrknutim navrtkama-vd sprej ili odvijač (ša mi pri ruci!)i poluga-produžetak nema koji će
šraf da odoli...E sad,ako je staro,ide lomljenje,skidanje viška ,nareznica-ureznica,ali u mojoj radionici ne fale te sitnice...
(Kad umro moj komšija SAMovac-meni zaveštao sve iz radionice-ni danas ne znam šta sve imam -od ureznica do
radapcigera i skoro sajđiskih gedorica:zelenko3:)

Razmisljam nesto o pojavama u nasem ovom lokalnom svetu, pa jedna od njih je kada ti prodavacica zavrne kesu i zaveze, a ti dodjes gladan kuci, krenes prvo polako prsticima, pa shvatis da nema vajde i onda tu kesu rasparcas kao vepar.
Sta je sa tim ljudima koji misle da sve treba na snagu i udri. Kao babe kada zavrnu teglu sa kompotom. Ja sam jak momak, kazu delija ali za ono mi treba sekira, kran....

Stiti sebe, jer ako ne zaveze jako moze se desiti da se prospe. Kese iz marketa su za jednokratnu upotrebu, problem rese makaze.

TIP 1 . NE DAJ KESU! Kaži prodavačici ''Alo, ne zavezuj to''. I neće nikada više da zaveže kesu. A ako zaveže kesu u inat, onda je feminazi.

TIP 2 . Teglu otvoris tako sto je udaris dlanom odozgo po sredini poklopca, i posle toga i sa dva prsta može lagano. Gledaj da teglu malo pomeriš u stranu, tipa 45 stepeni da zavduh lakše izađe hihihoho.

Back