Psihologija srpskog nacionalizma

Просветли нас, спаситељу! :worth:

ja to ne mogu da razumem.

Pre samo dvadesetak godina Srbi su bili najveci ateisti, najvise ih je bilo komunista, bivsih partizana, nazesce su se borili za bratstvo i jedinstvo i Jugoslavija im je bila najmilija...

I onda odjednom, tako reci PREKO NOCI, dogodila se u glavama ljudi STRASNA PROMENA: postali su SVE SUPROTNO OD ONOG STO SU POLA VEKA BILI!?

Ova MENTALNA MUTACIJA je dostojna jednog ozbiljnog rada iz psihijatrije.

KAKO im je to uradjeno, KO im je to uradio - nije mi jasno....

Уосталом шта теби смета српски национализам, колико сам схватила, ти чак и не живиш овде.

Ne smeta meni licno - uopste.

Ali je veoma interesantna PROMENA u srpskoj psihi koja je nastupila TAKO NAGLO da je to prosto zapanjujuce.

Kao da je nesto decenijama potisnuto odjednom iskocilo na povrsinu....

Ako je tako, kako su se Srbi, taj hrabri narod, mogao toliko suzdrzavati i GLUMITI?

Ili su Srbi ipak samo KONFORMISTI i IDU UZ TRENUTNU VLAST?

Ne smeta meni licno - uopste.

Ali je veoma interesantna PROMENA u srpskoj psihi koja je nastupila TAKO NAGLO da je to prosto zapanjujuce.

Kao da je nesto decenijama potisnuto odjednom iskocilo na povrsinu....

Ako je tako, kako su se Srbi, taj hrabri narod mogao toliko suzdrzavati i GLUMITI?

da li su Srbi samo KONFORMISTI?

Боље се запитај како је комунизам за тако кратко време заживео у народу, за мање од 50 година људи су постали хипнотисани.
И то што кажеш да су људи нагло напустили комунизам, није тачно, па нас све комунисти воде, и ко зна колико још њихових следбеника има.

Боље се запитај како је комунизам за тако кратко време заживео у народу, за мање од 50 година људи су постали хипнотисани.
И то што кажеш да су људи нагло напустили комунизам, није тачно, па нас све комунисти воде, и ко зна колико још њихових следбеника има.

50 godina je relativno dug period.

Ali Srbi su od skoro anacionalne nacije sa samo GODINU-DVE-tri (1990, 1991, 1992..) postali TESKI NACIONALISTI!

Kako to, pitam se ja.:think:

STA su im uradili i KAKO?

I KO?

Зато што су твоје теме постављене углавном са намером да вређају одређену групацију људи, најчешће националисте и патриоте.

Pa ti koje ti nazivas "patriote" moraju da se NAVIKNU da nije samo njihovo misljenje vazno, nego postoje misljenja i drugih ljudi...

Ja ovde namam nameru nikoga da vredjam, vec da RASPRAVLJAM o psiholoskom momentu srpskog nacionalizma.

A to nije zabranjeno, zar ne?

ja to ne mogu da razumem.

Pre samo dvadesetak godina Srbi su bili najveci ateisti, najvise ih je bilo komunista, bivsih partizana, nazesce su se borili za bratstvo i jedinstvo i Jugoslavija im je bila najmilija...

I onda odjednom, tako reci PREKO NOCI, dogodila se u glavama ljudi STRASNA PROMENA: postali su SVE SUPROTNO OD ONOG STO SU POLA VEKA BILI!?

Ova MENTALNA MUTACIJA je dostojna jednog ozbiljnog rada iz psihijatrije.

KAKO im je to uradjeno, KO im je to uradio - nije mi jasno....

Млађим генерацијама су уместо Црвенкапице причане приче о братству и јединству, другу Титу и СФРЈ. Тако су били васпитавани и наравно, неки су то прихватили као чињенице.
Међутим, деведесетих смо имали прилику видети братство и јединство на делу, кад "браћа" прекршише заклетву и почеше да парчају земљу. Верујем да се тада јавља свест о нацији која је итекако била, не само запостављена већ и забрањена.

Наравно, и у време СФРЈ било је оних који су били свесни националне припадности и вере, али истина, није их било много.

50 godina je relativno dug period.

Ali Srbi su od skoro anacionalne nacije sa samo GODINU-DVE-tri (1990, 1991, 1992..) postali TESKI NACIONALISTI!

Kako to, pitam se ja.:think:

STA su im uradili i KAKO?

I KO?

Знаш ону реченицу из филма Професионалац, "еволуцији је требало милион година да од мајмуна направи човека, комунизму само 50 да од човека направи мајмуна".
Мени је више чудно како су Срби допустили да буду анационална нација, од Краљевине постали смо бедна република.

И сада се то може поновити, само да натераш народ да живи у привидном благостању. Само да гурнеш кеш да се лепо живи, оне идеје шатро братство-јединство и тако то, и моћићеш и монархију опет да уведеш, као и било које друго државно уређење.

Зато што су твоје теме постављене углавном са намером да вређају одређену групацију људи, најчешће националисте и патриоте.

Сваком правом патриоти би требала да смета тема у којој се велича нпр. Шеки, јер нас је он и увукао у ова го*на где смо сада. Са друге стране имаш оне новопечене патриоте(који рачунају историју откако су увели интернет) којима је увреда свака тема у којој се пише о неком напретку Србије.

Оно што је комунизам учинио од тадашњих грађана СФРЈ, то овај, како да га назовем, шешељизам и она бесмртна идеологија чини од данашње омладине, мада има ту и мали број старијих људи. А то ће исто учинити и Тадићева идеологија ускоро. Мада ако мало мућнеш главом, боље је да ти Јевропа гура кеш и да те је*е у здрав мозак, него да ти Амери гурају бомбе и да те је*у где стигну и како стигну.

Сваком правом патриоти би требала да смета тема у којој се велича нпр. Шеки, јер нас је он и увукао у ова го*на где смо сада. Са друге стране имаш оне новопечене патриоте(који рачунају историју откако су увели интернет) којима је увреда свака тема у којој се пише о неком напретку Србије.

Оно што је комунизам учинио од тадашњих грађана СФРЈ, то овај, како да га назовем, шешељизам и она бесмртна идеологија чини од данашње омладине, мада има ту и мали број старијих људи. А то ће исто учинити и Тадићева идеологија ускоро. Мада ако мало мућнеш главом, боље је да ти Јевропа гура кеш и да те је*е у здрав мозак, него да ти Амери гурају бомбе и да те је*у где стигну и како стигну.

Немаш појма. У говн.има смо захваљујући Титу који над је задужио и расцепкао нам државу. Једина Шешељева грешка је што пуно лапрда и ништа друго.
И не знам шта подразумеваш под напретком, параду педера можда? О каквом напретку ми уопште причамо, милиони људи немају посла, колико само њих неписмених има. Нека се угледају на земље које нису у ЕУ, на Швајцарску на пример, ми једино гадости увозимо из Европе.

Немаш појма. У говн.има смо захваљујући Титу који над је задужио и расцепкао нам државу. Једина Шешељева грешка је што пуно лапрда и ништа друго.
И не знам шта подразумеваш под напретком, параду педера можда? О каквом напретку ми уопште причамо, милиони људи немају посла, колико само њих неписмених има. Нека се угледају на земље које нису у ЕУ, на Швајцарску на пример, ми једино гадости увозимо из Европе.

Док је био комуњара жив имали смо 7 млрд долара дуга и 13 млрд долара у девизним резервама. Не капирам те уопште зашто лупеташ такве глупости. Из претходних порука сам скапирао да ниси монголоидни идиот, те да ти IQ није баш низак, па не разумем зашто дозвољаваш да ти пуне уши разним срањима. У го*на су нас увукли фашисти који су дошли на власт после комуњара(како то обично бива). Направили рат, завадили народе, задужили се, добили смо санкције. Ето ти пример са санкцијама. Да је Тито крив, санкције би добила цела бивша Југа, а овако су добиле само Србија и Црна Гора, што наводи на то да су криви наивни Слоба и ваш чувени војвода посебно.

Ако је за тебе напредак парада педера, онда и ниси за XXI век, нити за модерни свет. С' тим што је тај педерски лоби превише јак, па се те параде одржавају и у братској нам Русији, Пољској и осталим земљама. Не одржава се у Кенији, Зимбабвеу, Буркини Фасо, Сомалији, Вијенаму и тако тим земљама. Претпостављам да ти је жеља да будемо развијени као горе поменуте земље.

А што се тиче Швице. Па види, иако нису у ЕУ, окружени су европским земљама, као и ми, па имају про-европску владу. Нису учествовали у ратовима, док је нас шешељевска политика вукла у ратове. Главни економски партнер је ЕУ, док је код нас била Русија до скоро(иначе Русија спада међу земље са најмањим улагањем у Србију. Могла си да приметиш да је већина нових фирми, школа, болница итд имају истакнут транспарент: изграђено уз помоћ европског међународног фонда, или како већ правилно пише, док ни на једној табли нисам видео да тако нешто пише за братску нам Русију). Особи са IQ-ом као твојим ће и ово бити довољно. Ако сам се заје*ао у прорачуну, јави ми па ћу да ти испишем и гомилу других ствари.

Поздрав и уживај! ;)

Back