Psihologija rukopisa

uh ja mislim da moj rukopis ne podpada nigde..jer, nekad pisem sitno, nekad krupno..nekad spajam slova, nekad ih pisem odvojeno...i to uglavnom radim jednu fazu jedan vremenski period...i desi se nekad da promenim nacin na koji pisem odredjena slova N, A uglavnom.....D..jel neko zna zbog cega to? bukvalno mi to dodje kao igra neka :)

Taman posla. :cmok2:

Hahha, moguće da si zaglavila u tom periodu... samo se nadam da nema nikakve veze sa psihičkom nestabilnošću :eek: pošto ja i dalje menja rukopise, ali sada imam samo dve varijante, od kojih jednu češće koristim :confused:

Hvala. :hvala:

Nesto vise na ovu temu...

Koje skrivene tajne otkriva rukopis

Odgonetnuti što rukopis kazuje o nekoj osobi, oduvijek je intrigiralo ljude, a time se upravo bavi grafologija ili analiza rukopisa
Prema osnovnim načelima grafologije, naš rukopis je zapravo poruka nesvjesnog i otkriva mnoge naše potisnute i neotkrivene želje i strahove, vrline i mane. Nagib slova, njihova debljina, veličina i povezanost govore mnogo o našoj osobnosti pa stoga ne čudi to što grafologija pomaže mnogim znanstvenim granama.

Zanimljivo je da začetke grafološke analize možemo pronaći u starome Rimu. Naime, već je u drugom stoljeću prije Krista rimski biograf Suetonius Tranquillus primijetio neke posebnosti u Cezarovim rukopisima.

Danas se pak grafologijom služi policija pa čak ponekad i savjetnici za profesionalnu orijentaciju, koristi se i u proučavanju mentalnih poremećaja i u dijagnozi bolesti, a u novije vrijeme mnogi poslodavci traže mišljenje grafologa o rukopisu budućih djelatnika.
Grafolozi u obzir uzimaju mnogo značajki, promatraju veličinu slova, širinu slova, razmak, petlje i vitice, naglašenost određene zone, nagib pisanja, udaljenost margina i još mnogo toga.

'Pročitati' nečiji karakter samo na osnovi rukopisa itekako je zanimljiva vještina. Uostalom, tko ne bi volio da može samo malim virkanjem u bilježnicu skužiti, primjerice je li simpa uistinu takav kuler kojeg ništa ne može izbaciti iz takta.

Uz pomoć naše male analize rukopisa, možda otkrijete nešto više o karakteru vama zanimljivih osoba. Pravila su zapravo vrlo jednostavna:

Slova koja se naginju u različitim smjerovima - označavaju svestranost i prilagodljivost.

Slova koja se nepravilno naginju - označavaju nedostatak fleksibilnosti.

Jako utisnuta slova (s druge strane se pod prstima osjeća utisnut rub od slova) - osoba je uznemirena.

Srednje utisnuta slova (rukopis je taman, ali se ne osjećaju rubovi slova s druge strane papira) - pokazuje sposobnost nošenja sa stresom.

Lagano utisnuta slova - označavaju nekoga tko je površan, tko ništa ne shvaća ozbiljno.

Tanka slova - osoba nema mnogo samopoštovanja, ali je inteligentna.

Sitna slova - oznaka su tihih, analitičnih osoba koje paze na detalje i imaju dobru koncentraciju.

Krupna slova - oznaka povjerljivih i pristupačnih osoba

Jako krupna slova - označava teatralnu osobu, često glasnu, koja želi neprestano biti u centru pažnje.
(nekada su jako krupna)
Široka slova (njihova širina i visina su otprilike iste) - oznaka otvorenih i druželjubivih osoba.

Uska slova - ukazuju na pomalo sramežljivu i sputanu osobu, koja je vrlo disciplinirana.

Slova koja se ne dodiruju - ukazuju na strastvenu i nepraktičnu umjetničku dušu.

Neka slova se dodiruju - osoba spaja logiku (razum) i intuiciju.

Sva slova se spajaju - pokazuju vrlo opreznu osobu.

Savinuto prvo slovo - tradicionalna osoba koja se drži pravila.

Produžena početna linija slova - pokazuje samovoljnu osobu koja ne voli autoritete.

Produžena završna linija slova - osoba je oprezna.

Zadnje slovo u rečenici zavija se prema gore - pokazuje velikodušnost.

Savršeno čitljiv rukopis - oznaka komunikativne osobe.

Nečitljiv rukopis - tajanstvena, zatvorena osoba koja voli svoje misli držati za sebe.

Izvor : preuzeto s neta

Ako neko ima jos nesto da doda...

Otprilike to je moj rukopis. :)

Back