gost 434892
Veoma poznat
- Poruka
- 12.912
Нажалост, Вучко се окренуо од Русије, нашег јединог ссвезника у СБ УН.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Нажалост, Вучко се окренуо од Русије, нашег јединог ссвезника у СБ УН.
Nikakav ''vucko'' ne postoji, nego ******i uzurpator aleksandar vucic.
vreme odavno curi!Једна је особина која великом делу Срба у матици и окружењу много фали у данашње време - а то је колективна свест.
Колективну свест код Срба дефинишемо склоности да појединац, Србин, дешавања у нашој држави, народу и друштву посматра кроз ми, ми Срби, а не само кроз ја.
Без колективне свести и размишљању српског појединца кроз заменицу ми никада нећемо успети да друштвено, цивилизацијски, политички, економски и на било ком другом пољу напредујемо.
Упростимо ситуацију и дајмо пример фудбалског тима. У маестралним фудбалским тимовима нема ја. Има само ми, јер победа наша је и победа моја.
Ми обухвата и мене, и моју групу људи. Ми обухвата наше заједничко добро, наше заједничко лоше, нашу заједничку прошлост, садашњост, будућност.
Људи који су развили високу колективну свест врло су склони патриотизму што на дугорочно доводи до јачања заједнице, друштва...па онда и државе.
Нама требају и политичари, и народ који размиишља кроз колективну свест. Који размишља кроз ту заменицу коју сам много пута поновио, ми Срби.
Албанци отимају Космет нама, Србима. А онај који не схвата да је то наше, он на Косово ни не мисли, нит брине о њему, нит га занима...
Па, Срби...Да ли је време да ми почнемо да размишљамо као друштво, као колектив? Ја мислим да јесте.
POTPISUJEM DO RECI!Једна је особина која великом делу Срба у матици и окружењу много фали у данашње време - а то је колективна свест.
Колективну свест код Срба дефинишемо склоности да појединац, Србин, дешавања у нашој држави, народу и друштву посматра кроз ми, ми Срби, а не само кроз ја.
Без колективне свести и размишљању српског појединца кроз заменицу ми никада нећемо успети да друштвено, цивилизацијски, политички, економски и на било ком другом пољу напредујемо.
Упростимо ситуацију и дајмо пример фудбалског тима. У маестралним фудбалским тимовима нема ја. Има само ми, јер победа наша је и победа моја.
Ми обухвата и мене, и моју групу људи. Ми обухвата наше заједничко добро, наше заједничко лоше, нашу заједничку прошлост, садашњост, будућност.
Људи који су развили високу колективну свест врло су склони патриотизму што на дугорочно доводи до јачања заједнице, друштва...па онда и државе.
Нама требају и политичари, и народ који размиишља кроз колективну свест. Који размишља кроз ту заменицу коју сам много пута поновио, ми Срби.
Албанци отимају Космет нама, Србима. А онај који не схвата да је то наше, он на Косово ни не мисли, нит брине о њему, нит га занима...
Па, Срби...Да ли је време да ми почнемо да размишљамо као друштво, као колектив? Ја мислим да јесте.
2.000 eura onome ko mu pokvari tablu.
Једна је особина која великом делу Срба у матици и окружењу много фали у данашње време - а то је колективна свест.
U vezi francuskih lađa ,prestani da obmanjuješ ljude ;Čovek koji ne prihvata odgovornost je neodgovoran čovek. Neodgovoran čovek prepušta kontrolu života nekom drugom, drugim ljudima, lošim okolnostima, ekonomskim krizama, sudbini, horoskopu i raznim višim silama.
Nacija koja ne prihvata odgovornost je neodgovorna nacija. A takva nacija nema budućnost.
Za početak džinovski korak bi bio da konačno prihvatimo odgovornost za sebe, kao što i druge nacije i narodi to čine. Da se manemo raznih božanstva pogotovu političkog "Boga Zapada", kao vrhovnog boga savremenih slovena, i da se manemo onih koji se služe takvim i sličnim demagogijama.
Dok god budemo bili ubeđeni da je Bog Zapad, koji u svom dvorištu ne može da reši krucijalane probleme, a kod nas je odgovoran od svake afere u kojoj su se domaći političari i tajkuni obogatili pljačkajući narod do toga da je Bog Zapad pravio suše i kiše i poplave, i dok god budemo slepo verovali onima koji pljačkaju a za to stalno krive negog drugog i šire takve nebuloze nećemo mrdnuti nigde.
Takođe kao nacija treba da se otreznimo komunizma i petokrake i da poštujemo tradiciju i istoriju pre petokrake i da prestanemo proklinjati dedovinu što nisu pevali "Kreće se lađa ruska". Moramo se otrezniti i prihvatiti činjenicu da je to ipak bila francsuka lađa i da su dedovi pevali "Kreće se lađa francuska".
A takođe moramo početi da čitamo, malo da se opismenimo, obrazujemo i produhovimo ako je ikako moguće, a ne samo da slušamo Pink i Heppy televzije raznih kriminalaca i da onda kao papagaji ponavljamo šta su nam tamo rekli.
Za početak bi trebali pročitati zaveštanja onih Srba koji su predvideli da će mo dočekati ovo što smo dočekali:
![]()
![]()
U vezi francuskih lađa ,prestani da obmanjuješ ljude ;
Evo i u Vikipediji piše;
"Ruski car je direktno zaslužan za preživljavanje srpske vojske tokom njenog povlačenja ka Grčkoj. Dok su naši iscrpljeni i promrzli vojnici stizali na jadransku obalu, francuska štampa je pisala kako nema svrhe prevoziti ljude koji su već praktično mrtvi. U sećanju na ta dešavanja ostalo je čuveno ultimativno pismo koje je ruski car uputio saveznicima. U pismu je zapretio da će Rusija istupiti iz rata i potpisati separatni mir sa Nemačkom, ako saveznici, a pre svih Italija i Francuska, ne pošalju svoje brodove i prevezu srpske vojnike na sigurno. Energično i kratko pismo Nikolaja Drugog glasilo je: Ukoliko se srpska vojska odmah ne izbavi iz Albanije, Rusija raskida savez sa Antantom i sklapa separatni mir sa Nemačkom."
Uostalom sam ruski car je izgubio presto zbog glupih Srba i jedne dečje bande čije budalaštine su iskorišćene za rat ( iako je mogao da prepusti Srbiju okolnostima koje je ona stvorila) , a pošto je bio vezan ugovorom sa Francuskom i ona je zaratila .
Englezima na primer nije padalo na pamet da zarati sa Nemcima zbog Srba , sa pravom razume se , tek kad je nemačka napala Belgiju Englezi su zaratili .
Znači nema smisla da izmišljaš stvari o tobož nekim dedovima kad su istorijske činjenice prlično jasne.
A u vezi svega ostalog , ajede ovako okej da prestanemo napadati strance to jest zemlje zapadnog lagera za našu nesreću već da vidimo šta mi možemo učiniti . Na primer da obnovimo instrumente razvoja kao što to čini svaka pametna suverena zemlja.
Znači da obnovimo ; platni promet , što znači i uvid u platni promet , da preuzmemo bankarski sistem u naše ruke , monetarnu politiku (devizni kurs, štampanje, RKS ) , da povučemo naša sredstva iz stranih banaka i plasiramo gde mi želimo, da mi sami kreiramo razvojnu politiku bez upliva stranaca.
Jel' to možemo ? , pa naravno da ne možemo jer smo u neokolonijalnm položaju gde stranci određuju našu razvojnu politiku , da li možemo imati platni promet , njihov je bankarski sistem koji brine o njihovim interesima , oni nam određuju monetarnu politiku, imaju direktni upliv i pogodbu šta možemo da radimo . Ako je tako onda prestani da braboljaš .
Pravda.Оно што Србима фали је...