Psihologija ili pravo

Carmen 01

Početnik
Poruka
39
Uskoro treba da upisem fakultet i nikako ne mogu da se odlucim koji. Dvoumim se izmedju pravnog fakulteta i filozofskog (smer psihologija). Svi od mene ocekuju da cu nastaviti sa ucenjem prava jer idem u pravnu srednju skolu ali sam na kraju otkrila da mene pravo ne zanima onoliko koliko me zanima psihologija. Svi mi govore da od psihologije nema para i posla, zanima me da li je to tacno? I ako bih zavrsila pravni fakultet gde bih mogla da nadjem posao? Koliko su uopste pravnici danas potrebni? Kolike pare dobijaju pravnici? Ako bi neko mogao da mi odgovori na pitanja bila bih mu veoma zahvalna. Ili ako bi neko mogao da poprica sa mnom u vezi fakulteta jer nemam sa kime da razgovaram o tome. Hvala unapred!

Uskoro treba da upisem fakultet i nikako ne mogu da se odlucim koji. Dvoumim se izmedju pravnog fakulteta i filozofskog (smer psihologija). Svi od mene ocekuju da cu nastaviti sa ucenjem prava jer idem u pravnu srednju skolu ali sam na kraju otkrila da mene pravo ne zanima onoliko koliko me zanima psihologija. Svi mi govore da od psihologije nema para i posla, zanima me da li je to tacno? I ako bih zavrsila pravni fakultet gde bih mogla da nadjem posao? Koliko su uopste pravnici danas potrebni? Kolike pare dobijaju pravnici? Ako bi neko mogao da mi odgovori na pitanja bila bih mu veoma zahvalna. Ili ako bi neko mogao da poprica sa mnom u vezi fakulteta jer nemam sa kime da razgovaram o tome. Hvala unapred!
pravni fakultet je praktichan , mozesh lakshe naci posao , ukoliko zelish da se izgradish i zavrshish sve , dobro da zaradjujesh
psihologija na filozofskom fakultetu je zahtevna bila, ne znam kako je sad, u smislu proseka, ali sa tim fakultetom malo toga mozesh da uradish
i shto onaj gore reche, veze to nema sa bolnicama, mozesh da radish u vrticu , shkoli , kao psiholog
psihijatrija je neshto drugo, idesh na medicinski faks

Moj ti je savet da upišeš neki faks sa kojim možeš raditi i u inostranstvu.Sa pravima i psihologijom ne možeš,jer te diplome nisu priznate preko grane. Toliko što se para i praktične strane tiče.
Pošto nije lako studirati ni to što te interesuje, a kamoli ono što te ne interesuje,trebalo bi da se opredeliš za psihologiju. Ni jedan fax nije lak, tako da ti učenje ne gine.Odluku moraš doneti sama.

Ако ћеш у иоземство, не уписуј ништа и не губи 5-6 година, већ пали одмах.

А ако ти је до високог образовања за иностранство, уписаћеш нешто тамо.

Izgleda da cu na pravni fakultet jer od psihologije nema nista koliko vidim. Hvala svima na odgovorima i pomoci!
Mada me sad zanima i onaj fakultet bezbednosti. Jel bih radila kao obican policajac sa njim ili ima vise opcija? Koje sve poslove mogu da radim sa tim fakultetom? I kolike su pare tu? Opet hvala unapred!

Izgleda da cu na pravni fakultet jer od psihologije nema nista koliko vidim. Hvala svima na odgovorima i pomoci!
Mada me sad zanima i onaj fakultet bezbednosti. Jel bih radila kao obican policajac sa njim ili ima vise opcija? Koje sve poslove mogu da radim sa tim fakultetom? I kolike su pare tu? Opet hvala unapred!
Za Bezbednost?
Možeš da radiš kao FTO obezbeđenje, možeš da budeš i taksista ili da uz SNS negde budeš administrativac, ćata u najboljem slučaju.

Pošto te ne interesuje pravo, nemoj da upisuješ Pravni.....

Što ne budeš starleta npr.

Predlozila bih ti pravo.Postoje razni delovi prava,videla sam da ima krivicno pravo,sto se kajem sto sam sad otkrila,moji su nekad imali veze sa pravnim fakultetom,neko iz porodice mi je radio tamo,prema tome,savetovala bih ti to.
Jesi razmisljala da upises neki privatni fakultet vezan za pravo? Ako ti ne bi isli drzavni fakulteti,razmisli o privatnom,iako kostaju,samo diplomu da steknes.
Jesi iz glavnog grada ili iz malog mesta? Ako si iz malog mesta bi li se vratila u fvoj rodni kraj prilikom zavrsetka studija,da tamo nadjes neki posao?

Back