psiho-2013.

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
z:)z:shock:z:((

gde ste vi napredovali i nazadovali u psihičkom smislu ove godine
da li ste nešto pametno naučili, promenili svoja razmišljanja, vladanje...
da li su vaši um i duša u boljem ili lošijem stanju
ili je vaša nirvana vanvremenska

Pa donekle jesam, osecam se bolje, stabilnije, bolje nego poslednjih meseci sto je napredak.
Ima par stvari koje me tu zezaju i kvare stabilnost i remete mir a pojavile su se nedavno ali i to ce proci.

A ne mogu da gledam samo 2013. godinu, nekako su se specifični intervali odvijali nezavisno od godina, ali onako neprecizno i u grubo, napredovao sam po pitanju znanja, u emotivnom smislu očvrsnuo, a u smislu depre unapredio tehniku tretmana. Jedino što sam pred kraj 2013. postao besniji, ono, više pizdim i izbacujem to, manje marim za kontakte jer mi je manji problem postao da ih teram u 3 lepe, što uopšte nije dobro, ali pruža veći mir barem

Mogu samo da se požalim. Nezadovoljna sam sobom, a to je dobro jer dok smo srećni omamlieni smo i težimo da ostanemo na istom.
Nezadovoljstvo je kao zver, nemoćno kad je malo, opasno kad ojača. Nezadovoljstvo tera čoveka na promenu.
U tom smislu, verujem da ću u narednoj godini psihički i umno da ojačam.

Sve do čega sam došao:Moralne vrednosti,znanja,veštine,emocije,porodica,
prijatelji,poslovni i drugi znanci,pa i čast i ugled (u užem krugu),materijalna dobra-sve nekako jede neka
inflacija koja je u meni izgleda , jer kako godine zamiću sve,ali baš sve kao da manje vredi
te bih rekao da će do kraja stići do nule...Moguće da je to i prirodni negativni razvoj psihe
u drugoj polovini života...
Mada ima toga u čemu sam stabilan...U iskrenosti recimo,čak i s neznancima kao vi...:zelenko3:
(Ovo je primer...z;))

Poslednja izmena:

Back