Psihičko i fizičko nasilje u braku, vezi

e ******* dive, nisi bas poentirala ovom pricom tj zeljenom sustinom iste.
osim sto smo ukapirali da je lik smradina, a majka njegovog deteta psihicki labilna, ne vidim da su ni ona, a ni bolesno dete, profitirali time sto ga nisu molili, nego obavezali na 150 evrica mesecno.
20 000 dinara je, doduse, cifra koja u srbiji mnogo znaci samohranom roditelju, pa ajd s te strane i nekako.

ja sa ovim sto sam napisala nisam rekla da majka nije molila, nego da je zbog tereta koji je sama nosila, izdrzavanje i nega bolesnog deteta, jednostavno pukla
sa 20.000 sigurno nije mogla da mu obezbedi normalan zivot, jer ona nije radila nigde
i da je on po zakonu MORAO da uzme dete kod sebe kad je majka zavrsila u bolnici
nema nece

- - - - - - - - - -

ljudi u maxiju rad za malo vise tako da nemojte potcenjivati tu kolicinu novca

kad neko ima neizlecivo, za samostalan zivot nesposobno dete, a njegov jedan roditelj ima na mesecnom nivou dvadeset puta veci prihod, onda je neumesno uporedjivati to sa platom koju ljudi primaju kad rade u maksiju

cicak i ne razmislja da moze i njoj da se desi da joj muz zapali sa drugom a ona ostane sa decom...ne zelim to nikome ali to je nesto sto moze svakom da se desi, pa treba imati empatiju prema osobama kojima se to desilo ili desava

Ti sto iz straha empatisu se samo kriju pod maskom empatije i pokazuju oblike drustveno prihvatljivog ponasanja...a zapravo to nisu...empaticni je l...

E, fala Zozi, al postoji i na Dedinju, msm i na Bežanijskoj Kosi....centar za dnevni boravak dece sa posebnim potrebama i, postoji, čini mi se, barem još jedan centar u gradu. Inaće, postoje i neka prelazna rešenja, u zavisnosti od sposobnosti deteta, pa i mesta gde mogu i borave neka deca sa posebnim porebama, al kako to sve najpreciznije funcioniše morao bi da se javi neko ko ima praksu...
... kako dete odrasta, praktično obaveze države vrši svoju socijalnu funkciju bivaju sve manje, odnosno, dok će podržati prvo u celosti kupovini lekova, kasnije će učestvovati sa participacijom, sa punoletstvom bi ta deca trebalo da budu i trajno smeštena ako roditelji ne mogu da se o njima više brinu... to je ta opcija i odg. na pitanje šta će biti sa ćerkom...naravno, da ima rodotelja koji ne žele da se razdvoje do dece.......ako žena u ovom slučaju radi...ova majka to je važno, biće joj omogićemo na osnovu njene inicijative da ima ksraćeno radno vreme..ako uma i neke prihode, stalni radni odnos u državnoj službi, nema rešeno stambeno pitaje, postoji i dalje mogućnost da joj se doseli neki od stanova solidarnosti ako nije zaposlena, a ako jeste, da uđe u neki povoljniji kredit.....eto, konkretno šta sve može bez tog muža kao moralne i materijalne pomoći-

Međuti,, sve št je pisala ovde Dragiša je tačno.... i u slučaju i zdravog deteta, kamoli bolesnog, čak i da otac ne radi, biće bi određena izvesna suma koju mora roditelj koji ne radi da uplaćuje mesečno...

NIje istina da će postuoak za razvod, dodeljivanjei alimentacije i pomoći trajati nekoliko godina..... i normalna stvar je da, ne zato što država ima dobri socijalnu poltilu, čitava sttvar bude rešena relativno brzo...ne danas...ali za par meseci....

I zdrava deca su briga, tako da patetisanje je poslednje čime će se baviti ova žena....l

..... otac će morati da plaća po zakonu svoj deo za izdržavanje deteta.

ja brate ne znam kako pisu da zena ne treba da ttazi alimentaciju. moj otac je tad radio u finanskiskoj inspekciji i morao je da placa meni...ja sam trazila sa 14 godina, trebala mi kinta, i placao je do moje 26 godine. tetka kevina me podrzala, nasla advokaticu prijatelja i slucaj resen u moju korist., jer ja sam alava na novac i moj otac bi trebalo da. bude ponosan na mene, jer sam sa te strane njegova slika i prilika. on je skrtica, i alav je na novac.:lol: nije skrtica samo kad treba na svoje doope da potrosi. ja sam ooet malo slobid ija, pa cak trosim, kad imam, na one koje volim....za njega mislim da nikada nikog i nije voleo sem sebe.

ja licno ne patetisem, jer moja keva nije trazila alimentaciju nakon razvoda, ali ovo je dete sa posebnim potrebama, bolesno dete koje konstantno trazi brigu. ne mozes ni u skolu da ga posaljes sa kljucem oko vrata. na stranu sto mislim da pojedini avatari bi trebalo da dozive slicnu ili jos goru sudbinu, pa da citamo temu o nepravdi, jer neki dok ne osete na svojoj kozi ne razumeju.

a ovaj lik iz price hoce da se oslobidi deteta i da ga zakopa i stvori sa nekom drugom zenom drugu porodicu, ali zaboravlja da i ta zena moze da mu rodi bolesno dete. ja licno nikad ne bih pravila decu sa nekim ko u porodici ima takvo stanje tjah sa nekim ko je vec jednom napravio bolesno dete. ne mozemo mi sve da ispitamo, ali on je verovatno nosilac ostecenog gena.

ne moze da nece, mora
pred zakonom je odgovoran za to dete
evo primera iz mog okruzenja
vencali su se iz ljubavi i dobili dete
u prvim mesecima sve je bilo u redu, a onda posle godinu dve su primetili da se dete menja
povlaci se u sebe, zivi u nekom svom svetu
on je dobro situiran, vise nego dobro..ima posao koji mu donosi velike prihode i zahvaljujuci tome su obisli citav svet, probali na svakoj klinici koja im je dala nadu terapiju koju su ponudili i na kraju su prihvatili dijagnozu d anjihovo dete ima autizam - asocijalno, nefunkcionalno za samostalan zivot
tad krece i promena u njihovom odnosu
iz njega je odjednom isplivala neopisiva sebicnost, hoce da prozivi svoj zivot, nece da bude zrtva
razveli su se
on sebi kupuje redovno novu garderobu, kupuje posebno projektovan za njega stan u novogradnji na vracaru, kupuje nov rover, putuje..dva tri puta leti na more, dva tri puta zimi na skijanje
zeni daje samo alimentaciju koju je sud odredio, a koja je negde oko 150eu
ona pada u depresiju, dobija terpaiju od koje nema nekog poboljsanja i na kraju zavrsava u lazi na lecenju
on je leti jedino vodio sina jednom od tih nekoliko puta na more i tada bi poveo i zenu koja je o detetu vodila racuna
a onda se svima nama zalio kako ga taj odlazak na more kosta papreno jer placa i siterku za dete, a on se ne odmori..da mu je muka od takvog letovanja
kad je zena zavrsila na lecenju, moroa je da uzme sina kod sebe - nema hocu necu
to mu je potpuno poremetilo nacin zivota, do te mere, da je posle par meseci prijateljima oko sebe pricao da ne vidi vise nikakav smisao zivota, da ne moze da gleda dete koje nema nikakvu buducnost i da ce da ubije sebe
kad se zena oporavila, vratio joj je sina, nije povecao davanja jer smatra da je previse davao samim tim sto ga je izdrzavao sam to vreme dok je ona bila na lecenju
u medjuvremenu je smuvao zenu svog dobrog prijatelja, koja se razvela i sa svojom decom preselila kod njega
nama svojim prijateljima (svi znamo i tog prijatelja bas dobro) se pravdao da je to uradio da bi joj pomogao da podize decu jer njen bivsi muz nije toliko sposoban kao on
svi smo negde videli tu situaciju kao kradju tudjeg zivota i porodice kako bi imao privid zivota koji je zeleo

ja se vec par godina nisam cula sa njim, jer mi se kao covek smucio zbog postupka prema sopstvenom detetu i bivsoj zeni
jednostavno, ne mogu vise da ga postujem kao coveka
sustina ovog sto sma napisala je cicak da nema oca ko sta moli, on je OBAVEZAN PO ZAKONU da ucestvuje u troskovima zivota i lecenja svog deteta
i to nista na ovom svetu ne moze da promeni
ako nece milom, onda ce silom
Pa sto ga ona moli? Kad ne mora?
Gde je zakon dive?
I ta tvoja sila?

Btw, ova tvoja prica je sasvim druga tema
I u dubini duse ja razumem ovog coveka.
Koliko god to tesko zvucalo.
Kao sto razumem i majku.
On da nije otisao, zavrsio bi kao i majka u lazi. Muskarci su stabilniji i pobegnu na vreme dok mi ne mozemo protiv emocija.
To je priroda uredila. Surovo ali sta ces.
I sta bi dete radilo da su oboje u Lazi reci mi?
Ako oboje pucaju?! Sta je resenje?!
Ne mogu da kazem da bih otisla ali ne mogu ni da tvrdim da bih ostala. Iskreno.
Niste svesni koliko je majka opasna za svoje dete, to isto koje voli do neba ako psihicki nije zdrava.
Ljubav je jedno ali je psihicko zdravlje ispred ljubavi, jer nije moguce voleti i odgajati dete ako nisi psihicki zdrav.
priča se uglavnom o ženama koje ne umeju da se pomire sa činjenicama i sa svojim životom te tako tipično ženski završavaju kao histerične i nestabilne
žene koje stave tačku na svoj život ali ga i dalje svima okolo zagorčavaju
mrtve za sve ostalo
žive samo kad treba da ujedaju partnera koji je otišo od njih
on mora po zakonu hahaha
on ne mora ništa ako neće i ako spremi kovertu, dve i uruči ih na pravu adresu biće trajno oslobođen svih davanja

Ma lako ce se on resiti birokratije
To svaka budala moze
Meni je vise momenat gde on nju vredja kad ga zove , znaci i on puca po savovima
A takav covek moze vrlo lako da ubije i nju i sebe, i sta je onda uradila? A moze i dete... i cemu sve?

Ti možeš da prihvatiš trenutno stanje, ali stalna pogoršanja stanja, često praćena i promenom mentalnog zdravlja, psihičkim krizama koje vode raznim iskliznućima, mislim na tuđe, ali i moje su tu negde... Nikako... Kad se malo stiša odbrambeni mehanizmi odrade svoje, malo zaglupiš, malo se fokusiraš na sadašnjost, budućnost je zamagljena... Rešavaš akutno, ako si u stanju da rešiš.
Pa kichbran o tome upravo I ja pričam
Život nas postepeno i koncentovano puni otrovom i svi bolujemo od sindroma kuvane žabe
Kako ne primećuješ

ovo je tacno..ja znam i za slucajeve gde je otac otisao u zatvor jer nije hteo da placa alimentaciju..i to ne jedan slucaj nego vise njih.
I kako je onda iz zatvora zaradjivao za alimentacije?
nečuveno bistra odluka :lol:
a sto se tice resavanja spora po kratkom postupku resice se davanje izdrzavanja samo ukoliko bivsi muz ima svest o tome da ne treba da postane I bivsi otac
a ne zato sto drzava ima mehanizme za zaštitu samohranih majki sa jednim ili vise dece
evo zatvor za oceve koji bi trebalo da budu na poslu i zarade za svoju razorenom porodicom ugrozenu decu

o tome niko ne misli jel da?

a sto se tice resavanja spora po kratkom postupku resice se davanje izdrzavanja samo ukoliko bivsi muz ima svest o tome da ne treba da postane I bivsi otac
a ne zato sto drzava ima mehanizme za zaštitu samohranih majki sa jednim ili vise dece
evo zatvor za oceve koji bi trebalo da budu na poslu i zarade za svoju razorenom porodicom ugrozenu decu

ja mislim da oni imaju dnevnicu, jer tamo rade nesto. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

ne slazem se, drzava ima mehanizme, ako imas dobrog advokata. napisala sam u jednom od postova, moj otac nije placao alimentaciju, ali su meni troskovi u tinejdz uzrastu naglo porasli, pa sam htela slatke parice i dobila sma alimentaciju.

- - - - - - - - - -

inace, meni keva nije uzimala novac, kao sto se cesto povlaci po 4umu, svu alimentaciju sam trosila ja, islo je u pocetku preko racuna koji je vodila keva, jer sma bila maloletna, ali mi je ona sve to davala na ruke. imala sam 14 godina.

- - - - - - - - - -

s apunoletstvom je otovren racun na moje ime i od tada sam ja podizala mesecno taj novac i to je to do 26 godine.

Verovatno ti je cale bio regularan tip
naposletku dobila si lovu kad ti je najvise trebalo

tatice koji imaju sudije na tajnim vecerama ne mozes da pobedis cak ni armijom dobrih advokata
tatice biznismeni da budem preciznija

radio je u finansijskoj inspekciji, ali nije ocigledno imao debelu vezu u sudu. znaci ova zena iz price ne treba da odustane od alimentacije, jedino ako bas ispadne da muskarac ima bas neku vezetinu u sudu...onda ce doci tesko ili nikako do toga da muz izdrzava dete. ranije je bilo da ako nema drugu decu moze da mu se na ime alimentacije skine i 50 posto plate. a dete sa posebnim potrebama ce lako dobiti veliki deo, osim za slucaj da tatat ima debelu vezu u sudu.

Back