Psihicki problem

Poruka
21.519
Kakvi su to lomovi u glavi ... sa 3 soma na ruletu napravis 9 , iskljucis 8 odes u mozzart uplatis tiket , pojedes giros i udjes u drugu kockarnicu i puknes sve pare svih 7 hiljada .... ajde da sam burzuj pa da me boli uvo ali meni trebaju pare e sad sta je sustina .. od trenutka kada sam podigao 8 k pa do trenutka kada ulazim u drugu kockarnicu uopste ne razmisljam misli mi lete u vazduhu i onako podsvesno se dvoumim dal da idem kuci ili da idem u taj drugi prokleti kazino .... naravno kad sam vec usao to je gotovo soma po soma i kraj price kad te igra ponese tu nema povratka jer si ubedjen da ces se iscupati ... ali ja bih se fokusirao na taj period izmedju kakva su to sizofrena cepanja da covek ne moze da kaze e evo sad sam odlucio idem kuci nego kao da neki djavoli vladaju ... uopste ne razmisljam o parama i o tome da mogu da ih puknem kao ajde probacu soma , dva pa ako ne ide izlazim ... i ovo nije prvi put da mi se ovako nesto desava to bih naglasio ..

Sotire, ne znam šta da ti napišem, jedino što mi pada na pamet gde se pominje kockanje je ovo od Ničea...

“Mnogo spavati-Šta činiti da bismo se pokrenuli kada smo umorni i samih sebe siti? Neko preporučuje kockanje,drugi-hrišćanstvo,treći-električnu struju. Ali,dragi moj melanholičaru,ono što je najbolje jeste i ostaje : mnogo spavati,u istinskom i simboličnom smislu! Tako ćemo opet imati svoje jutro! Majstorija životne mudrosti jeste umeti spavanje svake vrste umetnuti u pravi trenutak.”

Igranje iz strasti... Vecina najveci kockara igra iz strasti. Cito sam jedan roman od Dostojevskog. Zove se "KOCKAR" tu je najlepsi opis jednog kockara. Dostojevski je najveci poznavalac ljudske duse. Prvi psihoanaliticar i pre Frojda I Junga.

Vecina kockara igra is strasti a ne iz lakomislenosti da ce se na kocki obogatiti.

Da nije tako ne bi milioneri u Monte Carlu bili u kazunu arapski šejici igrali poker ili rulet. Ne oni ne igraju zbog novca vec u podsvesti zbog adrenalina, pobede, strasti... Stace njima novac oni su vec bogati...

pa i ja tako mislim.
mislim da je bitno da se posmatraš kad ego počne da "divlja", pohlepa itd.
to ego radi, oće još.
možda mu je to i neki izazov, adrenalin nešto.
posmatranje daje novu dimenziju.
vežbaj svedoka, posmatrača.

"Kad se borite protiv nečega, zauvek ste vezani za to. Sve dok se borimo s nečim, dajemo mu moć. Dajemo mu moć jednaku onoj koju trošimo u toj borbi ... Pokušajte da shvatite pravu vrednost nečega i neće vam biti potrebno da se odričete - jednostavno, samo će vam ispasti iz ruku." Anthony de Mello

Kakvi su to lomovi u glavi ... sa 3 soma na ruletu napravis 9 , iskljucis 8 odes u mozzart uplatis tiket , pojedes giros i udjes u drugu kockarnicu i puknes sve pare svih 7 hiljada .... ajde da sam burzuj pa da me boli uvo ali meni trebaju pare e sad sta je sustina .. od trenutka kada sam podigao 8 k pa do trenutka kada ulazim u drugu kockarnicu uopste ne razmisljam misli mi lete u vazduhu i onako podsvesno se dvoumim dal da idem kuci ili da idem u taj drugi prokleti kazino .... naravno kad sam vec usao to je gotovo soma po soma i kraj price kad te igra ponese tu nema povratka jer si ubedjen da ces se iscupati ... ali ja bih se fokusirao na taj period izmedju kakva su to sizofrena cepanja da covek ne moze da kaze e evo sad sam odlucio idem kuci nego kao da neki djavoli vladaju ... uopste ne razmisljam o parama i o tome da mogu da ih puknem kao ajde probacu soma , dva pa ako ne ide izlazim ... i ovo nije prvi put da mi se ovako nesto desava to bih naglasio .

.
. i ovo nije prvi put da mi se ovako nesto desava to bih naglasio ..[/

I onda dođeš na krstu, na psihologiju kod diletanata i? Ko će ovde da ti pomogne?... Zaista si ovisnik...treba ti stručna pomoć neuropsihijatra, terapije za duže vreme...inače ćeš da završiš kao klošar...
Želim ti da budeš zdrav i srećan bez kockanja u zdravlje i sreću.. onu pravu :heart:

Da, i meni se čini da je zavisnost u pitanju, opijenost ili opsesija srećnim dobitkom, koje blokiraju normalan način razmišljanja...
U pravu je Soradze, teško da ćeš se osloboditi toga bez stručne pomoći :(

Kakvi su to lomovi u glavi ... sa 3 soma na ruletu napravis 9 , iskljucis 8 odes u mozzart uplatis tiket , pojedes giros i udjes u drugu kockarnicu i puknes sve pare svih 7 hiljada .... ajde da sam burzuj pa da me boli uvo ali meni trebaju pare e sad sta je sustina .. od trenutka kada sam podigao 8 k pa do trenutka kada ulazim u drugu kockarnicu uopste ne razmisljam misli mi lete u vazduhu i onako podsvesno se dvoumim dal da idem kuci ili da idem u taj drugi prokleti kazino .... naravno kad sam vec usao to je gotovo soma po soma i kraj price kad te igra ponese tu nema povratka jer si ubedjen da ces se iscupati ... ali ja bih se fokusirao na taj period izmedju kakva su to sizofrena cepanja da covek ne moze da kaze e evo sad sam odlucio idem kuci nego kao da neki djavoli vladaju ... uopste ne razmisljam o parama i o tome da mogu da ih puknem kao ajde probacu soma , dva pa ako ne ide izlazim ... i ovo nije prvi put da mi se ovako nesto desava to bih naglasio ..

drogerant

Back