- Poruka
- 16.565
Dete u Senti usmrtili psi
Četvorogodišnji dečak Danijel B. iz Sente žrtva je najnovijeg napada pasa sa tragičnim posledicama. Naime, u utorak, 9. marta u poslepodnevnim satima psi rase rotvajler i doga, koje su držali njegovi roditelji, izujedali su dečaka za njegov rođendan u porodičnoj kući.
https://www.danas.rs/drustvo/dete-u-senti-usmrtili-psi/
Ljubitelj sam zivotinja i smatram da se prema njima treba lepo ophoditi. Bez obzira na to imam jak strah od pasa pogotovo pasa lutalica.
Cesto sam citala ..... ako ih ne diras nece ni oni tebe a onda procitam u novinama kako je copor pasa izujedao neku staru bakicu ili dete.
Da to nije bas bezazlena tema govori i ovaj clanak jer je napadnuto dete koje su psi znali, ziveli sa njim u istom dvoristu.
Sa svih strana se cuje glas ljudi za zastitu zivotinja i da nema zabune i treba ..... licno ja ne volim maltretiranje bilo koga pa ni zivotinja.
Ipak moje pitanje je:
Sta drzava radi da bi zastitila gradjane od pasa lutalica, od nesavesnih vlasnika pasa pa i od krvolocnih vlasnickih pasa.
Zasto niko ne reaguje kada se psi setaju bez korpe ili povoca.
Da li postoji neko sredstvo kojim bi rasterali pse ako naidjemo na njih?
Recenice tipa, miran je moj pas nece ti nista, ne pije vodu jer ovaj clanak pokazuje da se ne sme nikada u to poverovati.
Licno smatram da treba kazniti roditelje ovog nazalost nastradalog decaka.
Na prvom mestu su oni krivi.
Da li je kada sve sagledamo pas najbolji covekov prijatelj?