Psi lutalice

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Ovaj mali gospodin jutros mi je došao na kapiju. Prvi put ga vidim, a životinje imaju baš neku naviku da mi dolaze. Ovo nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put da se ovako nešto desi. Meni lično ne smeta, nahranila sam ga. Švrćka se tu od jutros, samo ne znam da li je nečiji pas.
Proveriću to još, pa ukoliko nema vlasnika dobrodošao je kod mene.
Malo mi je smešan, mali i zdepast prvo izdaleka sam mislila da nije pas u pitanju :lol:
IMG_20211226_113406.jpg

Ovaj mali gospodin jutros mi je došao na kapiju. Prvi put ga vidim, a životinje imaju baš neku naviku da mi dolaze. Ovo nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put da se ovako nešto desi. Meni lično ne smeta, nahranila sam ga. Švrćka se tu od jutros, samo ne znam da li je nečiji pas.
Malo mi je smešan, mali i zdepast prvo izdaleka sam mislila da nije pas u pitanju :lol: Pogledajte prilog 1073662
I ti si njemu. :)

Pogledala film Nije loše biti čovek?

Možda mu preminuo gazda. Možda se izgubio.

Možda ga i izbacili jer ni sebi nemaju da daju da jedu.

Možda.... pas je veći parazit od čoveka.
Ali pas je pas. Duša....

Posto uvijek imam psa,i uvijek je u pitanju mjesanac nadjen na ulic,imao sam i ovu rasu.Bio je pametan i svojeglav.
Najbolji psi su nedresirani psi.
Naravno moraju da se vaspitaju. U suprotnom bi postali vuci a ne psi....

Možda mu preminuo gazda. Možda se izgubio.

Možda ga i izbacili jer ni sebi nemaju da daju da jedu.

Možda.... pas je veći parazit od čoveka.
Ali pas je pas. Duša....
Ne znam, može biti bilo šta. Pričekaću da vidim hoće li doći posle, ako dođe ne preostaje mi ništa nego da ga uzmem. Izgleda veoma mlado, možda je zalutao. Izgleda uhranjeno i zdravo, pa mi čudno da se tako jedan pas nalazi na ulici kao lutalica. Ali ko zna..

IMG_20211226_113404.jpg

IMG_20211226_113405_1.jpg

Skroz šarmantan, nema šta :lol:

Ne znam, može biti bilo šta. Pričekaću da vidim hoće li doći posle, ako dođe ne preostaje mi ništa nego da ga uzmem. Izgleda veoma mlado, možda je zalutao. Izgleda uhranjeno i zdravo, pa mi čudno da se tako jedan pas nalazi na ulici kao lutalica. Ali ko zna..

Pogledajte prilog 1073694
Pogledajte prilog 1073695
Skroz šarmantan, nema šta :lol:
Na prvoj slici ti kaze.Ko je najsasvim potpuno sasvim najbolji dasa.

Malo mi je smešan, mali i zdepast prvo izdaleka sam mislila da nije pas u pitanju :lol: Pogledajte prilog 1073662
Joj što je sladak, ima malo blentavu facu

Danas dok sam odmrzavao auto stali autom do mene i pitali da li sam video azijskog ovčara? Javili na nekoj grupi ili sajtu Njuškica da je u ulici u kojoj se nalazismo...

Nisam video nijednog psa, a još manje azijskog.
Mislim videh moju jazavičarku ali njoj nema van dvorišta sem ukoliko joj ne dozvolimo.

Danas dok sam odmrzavao auto stali autom do mene i pitali da li sam video azijskog ovčara? Javili na nekoj grupi ili sajtu Njuškica da je u ulici u kojoj se nalazismo...

Mislim videh moju jazavičarku ali njoj nema van dvorišta sem ukoliko joj ne dozvolimo.
Valjda će ga naći, mada nije uopšte mali pas da tako lako pobegne.

Ja sam vratila već 3 psa koja su mi dolazila, beše jedan švajcarski ovčar, belgijanac i kangal..Čudi me, jer te moje komšije koje ih drže imaju baš veliku kapiju, kako su oni uspeli pobeći, a možda su ih i oni pustili ko će im znati.

Zato mora lanac ili box. Jednostavno mora, prvo opasan je za okolinu ma koliko dobroćudan da je, i drugo opasno je po njega samog(saobraćaj, loši ljudi, loše sudbine)....Mislim na velike rase pasa.

Male rase ne mogu da preskoče, a ni provuku se, ako je dvorište dobro osigurano. I srećom ne kidiše... Verovatno što je ženka, i što nema potrebu za parenjem...Pa njima lanac ili boks nije potreban, a ova moja glavna je i u dvorištu i u kući.

Poslednja izmena:
Zato mora lanac ili box. Jednostavno mora, prvo opasan je za okolinu ma koliko dobroćudan da je, i drugo opasno je po njega samog(saobraćaj, loši ljudi, loše sudbine)....Mislim na velike rase pasa.

Komsija koji zivi u stanu ima haskija. I sad nisu kuci, i dali ga roditeljima komsijama. Kaze komsinica dosadno mu pa hoce da preskoci kapiju. Plus sam je, navikao je da je u drustvu, posebno kad te stave na terasu stana, boks svoje vrste....

Male rase ne mogu da preskoče, a ni provuku se, ako je dvorište dobro osigurano. I srećom ne kidiše... Verovatno što je ženka, i što nema potrebu za parenjem...Pa njima lanac ili boks nije potreban, a ova moja glavna je i u dvorištu i u kući.
Slažem se, ali ja sam više za boks. Lanac mi je nekako surov, i ne bih psa tako nikako držala. Moje pse držim uglavnom slobodne po dvorištu, ali ih uveče zatvorim zbog drugih životinja i svega već. Ja mislim da je baš surovo da haski živi u stanu. Koliko god stan bio velik i prostran, njemu jednostavno treba sloboda, trava i dvorište. Ja moju Asku (Haskija) danas zatekla kako leži na kiši i uživa. Ponekad uđu kod mene u kuću, ali odma traže napolje jednostavno su takvi. Ako budem uzela ovog mališana, pobrinuću se da zatvorim sve prolaze kroz koje bi mogao da prođe, jer ja imam samo velike pse i nema šanse da se provuku kroz predeo kapije, a za ovog ne znam. Čim je on došao kod mene, znači da je radoznao i da bi to verovatno uradio.

Tako je, moj Kane Korso je ogroman i ljudi ga se jednostavno plaše, još moram da stavim znak da je tu opasan pas iz razloga da se ne iznenade. On do sada nije napao nikoga dobar je on meni, ali ja ga ne bih pustila sa strancima to nikako. Isto i za sve ostale pse, ma čak i za haskija. Jer nikad ne znaš. Problem su tuđi psi u mojoj okolini koji konstantno nadražuju moje pse, prilaze na kapiju i laju jedni na druge, posebno uveče i zato ih i zatvaram. Ne želim da dođe do incidenata, to su vlasnički psi koji ti neodgovorni vlasnici verovatno puste uveče da kolju sve ostale pse. Brinem se za ovog malog, probaću da ga nađem posle da ga ipak uzmem zbog tih pasa. Pre godinu dana su mi zamalo zaklali psa, Labradora kojeg sam vodila u šetnju, jednostavno ne možeš da se izboriš kad dođu tri psa veličine teleta na tebe, sreća pa su ljudi došli da pomognu što mi je poprilično zadivljujuće očekivala sam da samo gledaju sa strane, i po mogućnosti objave taj video na jutjubu ili negde. Strašno je sve to, pokušali smo da ih prijavimo policiji, ali ništa od toga. Juče su ti psi napali starijeg čoveka na biciklu. Možda kad neko strada, tek će tad da intervenišu.

Poslednja izmena:
on je jedan mali slatkis.ako imas mogucnosti zadrži ga ukoliko je pas lutalica :heart:

Mališa ima vlasnika! Na svu sreću, nije lutalica. Novi je u našoj okolini, vlasnici su ga udomili iz azila, mlad je i samim tim radoznao pa im se provukao kroz kapiju i došao kod nas, zbog društva verovatno.

Mališa ima vlasnika! Na svu sreću, nije lutalica. Novi je u našoj okolini, vlasnici su ga udomili iz azila, mlad je i samim tim radoznao pa im se provukao kroz kapiju i došao kod nas, zbog društva verovatno.
Video raj za pse kod tebe ;) pa da vidi i on malo..

Kul za Askinu ležernost.

Lanac je kad nemaš odgovarajući boks.
Sigurniji je za sve.
Ako je lanac dugačak, nije neudoban, koja je razlika od dvorišta?
Svi imamo lance. Tvojim psima je dvorište.
Oni jesu dobroćudni ali nikad ne znaš kakva ćud može da im se pojavi pred očima.

Dozvoliš im da nužde gde stignu?
Lanac u ponašanju.

Poslednja izmena:
Video raj za pse kod tebe ;) pa da vidi i on malo..

Kul za Askinu ležernost.

Lanac je kad nemaš odgovarajući boks.
Sigurniji je za sve.
Ako je lanac dugačak, nije neudoban, koja je razlika od dvorišta?
Svi imamo lance. Tvojim psima je dvorište.
Oni jesu dobroćudni ali nikad ne znaš kakva ćud može da im se pojavi pred očima.

Dozvoliš im da nužde gde stignu?
Lanac u ponašanju.
Vrše nuždu u posebnom delu dvorišta

Automati sa hranom za pse lutalice na Starom gradu u Beogradu

Dva reciklažna automata koji isporučuju hranu namenjenu psima lutalicama postavljeni su u opštini Stari grad u Beogradu, saopštila je danas humanitarna organizacija 28. jun, koja je i donator automata.

Ti automati u zamenu za recikliranje plastičnih flaša isporučuju hranu i vodu za pse lutalice.

Flaše se ubacuju u otvore koji se nalaze na vrhu mašine, a posude za hranu i vodu za pse lutalice su pri dnu automata.

„Automati su kreirani kako bi podstakli ljude da recikliraju, jer će korišćenjem sredstava od recikliranih flaša korist imati ugrožene ulične životinje, kojima je pogotovo zimi svaka pomoć u preživljavanju dobrodošla“, navodi se u saopštenju.

Automati su slične veličine kao standardni bankomati, a strujom se napajaju pomoću solarnih panela koji se nalaze na njihovoj gornjoj strani, pa se energija potrebna za rad obezbeđuje iz obnovljivih izvora.

Oni imaju i ugrađenu tehnologiju koja pruža analitičke podatke vezano za upotrebu, ali i koja prati nivo hrane, vode i ubačenog reciklažnog otpada.

Takođe, automati se zahvaljuju korisnicima na srpskom i engleskom jeziku i prepričavaju zanimljivosti o opštini Stari Grad.

https://www.danas.rs/vesti/beograd/automati-sa-hranom-za-pse-lutalice-na-starom-gradu/

Zanimljivo za sve one koji žele i hoce da pomognu oko pasa luitalica kojih još uvek ima po Beogradu

Automati sa hranom za pse lutalice na Starom gradu u Beogradu

Dva reciklažna automata koji isporučuju hranu namenjenu psima lutalicama postavljeni su u opštini Stari grad u Beogradu, saopštila je danas humanitarna organizacija 28. jun, koja je i donator automata.

Ti automati u zamenu za recikliranje plastičnih flaša isporučuju hranu i vodu za pse lutalice.

Flaše se ubacuju u otvore koji se nalaze na vrhu mašine, a posude za hranu i vodu za pse lutalice su pri dnu automata.

„Automati su kreirani kako bi podstakli ljude da recikliraju, jer će korišćenjem sredstava od recikliranih flaša korist imati ugrožene ulične životinje, kojima je pogotovo zimi svaka pomoć u preživljavanju dobrodošla“, navodi se u saopštenju.

Automati su slične veličine kao standardni bankomati, a strujom se napajaju pomoću solarnih panela koji se nalaze na njihovoj gornjoj strani, pa se energija potrebna za rad obezbeđuje iz obnovljivih izvora.

Oni imaju i ugrađenu tehnologiju koja pruža analitičke podatke vezano za upotrebu, ali i koja prati nivo hrane, vode i ubačenog reciklažnog otpada.

Takođe, automati se zahvaljuju korisnicima na srpskom i engleskom jeziku i prepričavaju zanimljivosti o opštini Stari Grad.

https://www.danas.rs/vesti/beograd/automati-sa-hranom-za-pse-lutalice-na-starom-gradu/

Zanimljivo za sve one koji žele i hoce da pomognu oko pasa luitalica kojih još uvek ima po Beogradu
Super ideja

Back