Psi lutalice

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

yokai

Elita
Poruka
15.332
Žena koja je izgubila bebu: Noću sanjam čopor pasa kako me ujeda

Poslednja dva meseca života Ružice M. (39) pretvorila su se, i bukvalno, u noćnu moru otkad ju je 12. oktobra, dok je šetala Šumicama, napao čopor od desetak pasa lutalica. Tada trudna tek dva i po meseca, a danas bez bebe i pod terapijom lekovima, pokušava da se vrati u normalan život, sinu i mužu u Crnoj Gori, ali ne uspeva.
198830_1011-foto-nkostic_f.jpg
Ružica M. zbog napada pasa lutalica u trećem mesecu trudnoće izgubila bebu

- Noću sanjam kako me ujeda onaj beli pas i kako me napada čitav čopor. Vrištim u snu, niko od mene u kući ne može da spava - priča vidno uznemirena, dok pokazuje hrpu lekova koje joj je lekar prepisao, između ostalog i veoma jake antidepresive.

Ružica je bila peta osoba koju je, tog jutra, napao čopor lutalica u beogradskom naselju Šumice.

- Izašla sam oko 11 sati u šetnju, u trenerci i patikama. Prošla sam kroz park, i baš sam se pitala zašto nema nikog od šetača. Sad mi je jasno da se narod plašio da šeta jer je čopor napadao nemilice. Na 50 metara pre izlaska, okružili su me i napali. Srećom sam visoka 1,84 m, da je bio neko niži, iskasapili bi ga - priseća se danas tog jutra.

Dva dana pre napada, Ružica je sa mužem i sinom provodila vreme na Svetom Stefanu, gde imaju kuću.

- Pet meseci nisam dolazila u Beograd i nisam znala šta se dešava u kraju. Muž me odgovarao od puta, ali ja sam želela da kod svoje doktorke i u Beogradu vodim trudnoću. Eto kako je sve ispalo naopako. Kako vam se u sekundi promeni - priča Ružica.

Istog dana kada ju je napao čopor pasa u Šumicama, Ružica M. je bila toliko uznemirena da je popila „bromazepam“ od šest miligrama. Kad joj ni to nije pomoglo, kako kaže, popila je još jedan.

- Krvarenje je počelo istog prepodneva. Razmišljala sam šta će biti sa mnom i sa mojom bebom. Psihički, nisam mogla da izdržim stres i morala sam da pijem lekove, a istovremeno sam znala da sam tek dva i po meseca trudna. Kad sam otišla kod doktorke, pitala me je što sam pila tolike lekove. Rekla sam joj da mi je stanje bilo nepodnošljivo. Ona mi je tada savetovala da potpuno mirujem i da idem na serklaž (podvezivanje, o.a.) da bih zadržala trudnoću. Međutim, ja taj dodatni pritisak nisam mogla da podnesem i odlučila sam da prekinem trudnoću - priča i dalje pod užasnim stresom Ružica M.

Ona je juče demonstrativno napustila sastanak sa Komisijom za naknadu štete od ujeda pasa lutalica.

- To poniženje i njihova ispitivanja više nisam mogla da trpim. Nije mi do novca, ja ga imam. Htela sam da ga dam deci bez roditelja - priča povređeno.
Komisija, kojom je predsedavao Vladimir Terzin, pomoćnik sekretara za komunalne poslove zadužen za sektor zoohigijene, nije juče ponudila odštetu jer je, po njihovoj oceni, Ružica M. podnela kontradiktornu i nekompletnu dokumentaciju.

- Predložili smo zato sudsko veštačenje povreda. Kad to dobijemo, spremni smo na vansudsko poravnanje - rekao je Terzin za “Blic”, dodajući da mu je žao zbog svega što se desilo, ali da ne može da odlučuje bez dokumentacije.

------------------------------

Niko od nadležnih da reaguje! Bebi odgriženo uvo, žena izgubila bebu, staricu rastrgli, svaki dan napadaju nekoliko puta - NIKO NE REAGUJE! Ovo je divno, prosto divno!

pa ček, pila bromazepame, nije htela taj serlkaž a onda je sama prekinula trudnoću
mislim, ne kažem ja da je prijatno i to al je cela priča malo nategnuta
i možda sam odvratna, ali ako za dobrobit bebe koju nosiš ne možeš da se suzdržiš od bromazepama i to 2 kom i to u situaciji koja realno ne iziskuje bromazepame onda možda i nisi za to

pa ček, pila bromazepame, nije htela taj serlkaž a onda je sama prekinula trudnoću
i možda sam odvratna, ali ako za dobrobit bebe koju nosiš ne možeš da se suzdržiš od bromazepama i to 2 kom i to u situaciji koja realno ne iziskuje bromazepame onda možda i nisi za to

jesi ;)

to niko nije rekao ali kad si trudna znas da ne smes.
sta god da se desi
prvo, toliki put nije dobar - moja bliska prijateljica je izgubila blizance jer se bila zainatila da putuje u petom mesecu a nije joj bila nuzda.
imala sam u cetvrtom mesecu rizicne trudnoce sudar, jedva sam pretekla ali lek pipnula nisam - a krvarila sam. nije bitno sada, dete je zivo i zdravo ali neki prioriteti se znaju, kakvi lekovi na svoju ruku u sred trudnoce. ides kod lekara i radis sve sto ti kaze ako ti je do deteta, a ako nije na svoju ruku - samo nemoj posle njih da krivis.
kerova ne sme da bude, tu je sasvim u pravu, naravno - ali smatram da nije uradila sve sto je mogla da trudnocu ocuva.

to niko nije rekao ali kad si trudna znas da ne smes.
sta god da se desi
prvo, toliki put nije dobar - moja bliska prijateljica je izgubila blizance jer se bila zainatila da putuje u petom mesecu a nije joj bila nuzda.
imala sam u cetvrtom mesecu rizicne trudnoce sudar, jedva sam pretekla ali lek pipnula nisam - a krvarila sam. nije bitno sada, dete je zivo i zdravo ali neki prioriteti se znaju, kakvi lekovi na svoju ruku u sred trudnoce. ides kod lekara i radis sve sto ti kaze ako ti je do deteta, a ako nije na svoju ruku - samo nemoj posle njih da krivis.
kerova ne sme da bude, tu je sasvim u pravu, naravno - ali smatram da nije uradila sve sto je mogla da trudnocu ocuva.

Slažem se. Ali da nije bilo tih kerova ona bi i dalje bila trudna i čekala da se porodi. Ovako će joj ostati traume za ceo život, a neki OPET brane kerove. Mene interesuje da li takvi "ljudi" imaju lekarsko uverenje da su normalni?

Slažem se. Ali da nije bilo tih kerova ona bi i dalje bila trudna i čekala da se porodi. Ovako će joj ostati traume za ceo život, a neki OPET brane kerove. Mene interesuje da li takvi "ljudi" imaju lekarsko uverenje da su normalni?

ako sam ja "neki ljudi" pročitaj post ponovo
o kerovima nisam napisala ni reč

nebitno gde je, sto se mene tice moze i na severnom polu da bude - bitno je samo da je jedan deo odgovornosti na njoj a jedan na sluzbi koja treba da se bavi zastitom gradjana od pasa lutalica. i da nije izgubila bebu, opet je grozno sto joj se to desilo - sluzbe moraju da deluju u skladu sa ovlascenjima ili da se suoce sa posledicama pasivnosti.

nebitno gde je, sto se mene tice moze i na severnom polu da bude - bitno je samo da je jedan deo odgovornosti na njoj a jedan na sluzbi koja treba da se bavi zastitom gradjana od pasa lutalica. i da nije izgubila bebu, opet je grozno sto joj se to desilo - sluzbe moraju da deluju u skladu sa ovlascenjima ili da se suoce sa posledicama pasivnosti.

Upravo tako... Slažem se u potpunosti sa tobom.

Umesto da si osudila napade pasa i iznela svoj predlog za rešavanje ovog problema, ti si opljuvala ženu.

Криви су пси и људи који су избацили те псе на улицу и створили од њих псе луталице, агресивне на околину, где је настрадала јадна жена. Друго.. жена је била свесна да ти лекови могу имати погубне последице на бебу.

Моја жена је током целе трудноће кљукана антибиотицима, неки од њих су квалификовани као ризични по плод бебе.. пила их је са великим страхом, иако их је препоручио добар гинеколог. Мислим.. сулудо је пити лекове на своју руку, мислећи на себе и своје ја, а немислећи на последице по бебу.

Жао ми је што се догодио тај несрећан случај, и надам се да ће се решити проблем паса луталица.

Криви су пси и људи који су избацили те псе на улицу и створили од њих псе луталице, агресивне на околину, где је настрадала јадна жена. Друго.. жена је била свесна да ти лекови могу имати погубне последице на бебу.

Моја жена је током целе трудноће кљукана антибиотицима, неки од њих су квалификовани као ризични по плод бебе.. пила их је са великим страхом, иако их је препоручио добар гинеколог. Мислим.. сулудо је пити лекове на своју руку, мислећи на себе и своје ја, а немислећи на последице по бебу.

Жао ми је што се догодио тај несрећан случај, и надам се да ће се решити проблем паса луталица.

Slažem se sa tobom. Ali ova tema nije namenjena tome da li je žena trebala da pije lekove ili ne, već je namenjena problemu pasa lutalica!

Slazem se.

Slažem se sa tobom. Ali ova tema nije namenjena tome da li je žena trebala da pije lekove ili ne, već je namenjena problemu pasa lutalica!

Pa ne bih se slozila, posto je doticna gospodja pila lekove zbog pasa, i ako je znala da je u drugom stanju, i svesno abortirala , znaci nije izgubila bebu zbog napada pasa, nigde ne pise da je izujedana niti koje je povrede pretrpela , ili sam nesto preskocila.. Problem pasa lutalica je veliki ali je jadno praviti izmisljene price da bi se naslo oppravdanje za uklanjanje tih pasa.. pre bi trebalo obratiti paznju na nesavesne vlasnike pasa.. Svaki pas koji napadne coveka ili dete treba biti uspavan ali treba gledati i pozadinu tog napada.. Nisu ni svi ljudi pa ni deca cvecke.. Mozda ruzno zvuci ali tako je..

Pa ne bih se slozila, posto je doticna gospodja pila lekove zbog pasa, i ako je znala da je u drugom stanju, i svesno abortirala , znaci nije izgubila bebu zbog napada pasa, nigde ne pise da je izujedana niti koje je povrede pretrpela , ili sam nesto preskocila.. Problem pasa lutalica je veliki ali je jadno praviti izmisljene price da bi se naslo oppravdanje za uklanjanje tih pasa.. pre bi trebalo obratiti paznju na nesavesne vlasnike pasa.. Svaki pas koji napadne coveka ili dete treba biti uspavan ali treba gledati i pozadinu tog napada.. Nisu ni svi ljudi pa ni deca cvecke.. Mozda ruzno zvuci ali tako je..

Ja sam svedok MINIMUM 5 slučajeva napada pasa gde čovek APSOLUTNO ništa nije učinio.

Ja sam svedok MINIMUM 5 slučajeva napada pasa gde čovek APSOLUTNO ništa nije učinio.

Naravno, niko to ne spori.. ali njen slucaj posebno mi je u najmanju ruku sumnjiv.. jer prekid trudnoce nije posledica napada pasa vec njena odluka koja je sumanuta ludacka ne znam ni ja kako bih je nazvala.. Plus ono uzimanje kalmanata .. Jeste stresna situacija , i sama sam se nasla u situaciji da na mene krene copor pasa , 6-7 komada.. ali sam ih odjurila tako sto sam pocela da se dernjam na njih iz sveg glasa.. Tresla sam se posle od straha.. i otisla na ispit ..bez tabletica.. Ok nismo svi isti..Ali imas dete u sebi..njega valjda stavljas ispred sebe svog nekog straha ma iznad svega je ono najbitnije..

Ma, ja se slažem sa tobom! Ali da nije bilo tih pasa, ne bi se sve ovo dogodilo.
I ne znam zašto mi je moderacija obrisala poruku u kojoj lepo, najozbiljnije pitam Andreu - DA LI SI TI RETARDIRANA ILI SE SAMO PRAVIŠ?

Pa mi to ne znamo, isto tako se moze reci da ona nije otisla u tu setnju to se ne bi desilo ili da je ostala u CG..
Msm da je Perica ranije otisao u pliciju svega ovoga ne bi bilo :D
I da, ne smes da vredjas druge ucesnike u komunikaciji, zato ti je obrisan post..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back