PSA MI JE UDARIO AUTO..

King94

Početnik
Poruka
31
Pre oko 1-2 sata mi je psa udario auto...Izleteo je na ulicu i glavom je udario u krilo automobila koji se kretao oko 60 km/h ...Prvih minut se nije pomerao ali nakon tog vremena uspravio je glavu,ima par posekotina po nogama mada ništa strašno,krv mu je tekla iz nosa i usta ,poprilično je ošamućen i zadnje dve noge ne pomera kao da su paralizovane.Ne moze da se pomeri samo leži i mehanički diše nisam mogao da ga odvedem kod veterinara ipak je danas Djurdjevdan i nijedan od njih ne radi danas (barem ne u mom kraju) ,ne zamerite na eventualnim gramatickim greskama,koje su vase prognoze i misljenja.Hvala unapred i srecna Slava onima koji slave!!

- - - - - - - - - -

Malinoa 6 meseci star,glupo bi bilo da umre zna preko 20 komandi ...

Pre oko 1-2 sata mi je psa udario auto...Izleteo je na ulicu i glavom je udario u krilo automobila koji se kretao oko 60 km/h ...Prvih minut se nije pomerao ali nakon tog vremena uspravio je glavu,ima par posekotina po nogama mada ništa strašno,krv mu je tekla iz nosa i usta ,poprilično je ošamućen i zadnje dve noge ne pomera kao da su paralizovane.Ne moze da se pomeri samo leži i mehanički diše nisam mogao da ga odvedem kod veterinara ipak je danas Djurdjevdan i nijedan od njih ne radi danas (barem ne u mom kraju) ,ne zamerite na eventualnim gramatickim greskama,koje su vase prognoze i misljenja.Hvala unapred i srecna Slava onima koji slave!!

- - - - - - - - - -

zovi redom veterinare

Kao sto ti je predlozeno zovi redom veterinare, ne prepustaj nista slucaju.
Trebas da znas da ti je pas sad u soku.
Sad zadnje noge ne pomera zbog soka ili zbog povrede mozga nastale usred udara.

Ako, ali sam AKO nisi u mogucnosti da odvedes psa kod veterinara, gledaj da ga nateras da pije vode i daj mu neki antibiotik.
Govorim ti ovo iz iskustva.

Ako ti se pas bude osecao bolje, a iskreno se nadam da hoce, odvedi ga kod veterinara cim ti se ukaze prilika, mozda ima unutrasnjih povreda ili ne daj Boze unutrasnje krvarenje,

EDIT: Stvarno mi nije jasno kako si dozvolio psu da istrci na ulicu....
Znam da ima 6 meseci da je hiperaktivan kao i svi ostali stenci, ali taj pas je tvoja odgovornost i tvojom krivicom je stradao.
Moras da poradis na dresuri... Da je dresiran mogao si ga pozvati komandom da se vrati i sprecio bi ovaj nemili dogadjaj.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Umesto da staviš psa u kola i voziš ga do prvog veterinara koji radi, ti pišeš na forumu ???
Kad je našeg psa udario auto, brat ga je jedne nedelje vozio u BG (120km) na veterinarski fakultet !

Po tebi je glupo da umre jer zna preko 20 komandi, a ne zato što ga ti voliš ?
Ti ne zaslužuješ psa !
Kad bih mogla, ja bih ti zabranila da ih imaš više ikada u životu.

Umesto da staviš psa u kola i voziš ga do prvog veterinara koji radi, ti pišeš na forumu ???
Kad je našeg psa udario auto, brat ga je jedne nedelje vozio u BG (120km) na veterinarski fakultet !

Ti ne zaslužuješ psa !

Takodje, slazem se sa napisanim, znaci posebno sa ovim podebljanim i uvecanin. "Glupo je da pas umre jer zna preko 20 komandi", a ono,....da je lutalica neka ili da ne zna 20 komandi, da je neki staford ili dalmatinac, haski, ona ono "i ne bi bilo glupo i ne bi bila neka steta".

Idiot jedan. Vidi se po tome da je idiot i sto je dozvolio da mu se jedan Malinoa seta van povoca, sta je trazio to je i dobio.

I jos on ima vremena da kucka po forumu "sta mislite", jeste neko ce gledati u pasulj, da li si cuo za dezurne veterinare, dezurne lekare nekada, degenerice jedan?

Takvi kao ti ne zasluzuju ni sutradan da imaju decu, zamisli da je Djurdjevdan, a dete ti ne daj boze umire ili krvari, "jbg Djurdjevdan je, idem da izlecim dete ako mogu preko foruma savetima nekog neznanca anonimusa koji pojma nema o veterini, dok mi dete crkava".

Ako ovaj jadan i unesreceni pas ugine, nemoj slucajno da ti palo vise na pamet da imas psa, je l ti jasno? Neodgovorni idiotski vlasnice. Kako bih vas sve neodgovorne vlasnike rebnuo po dzepu odmah 1000e za svakog pustenog psa sa povoca !

A da je pas udario u moja kola, polomio bih te ! Ne zbog toga sto mi je polomio delic automobila, vec zbog prozivljenog stresa da gledam unesrecenog psa i da sam deo svega toga.

Takodje, slazem se sa napisanim, znaci posebno sa ovim podebljanim i uvecanin. "Glupo je da pas umre jer zna preko 20 komandi", a ono,....da je lutalica neka ili da ne zna 20 komandi, da je neki staford ili dalmatinac, haski, ona ono "i ne bi bilo glupo i ne bi bila neka steta".

Idiot jedan. Vidi se po tome da je idiot i sto je dozvolio da mu se jedan Malinoa seta van povoca, sta je trazio to je i dobio.

I jos on ima vremena da kucka po forumu "sta mislite", jeste neko ce gledati u pasulj, da li si cuo za dezurne veterinare, dezurne lekare nekada, degenerice jedan?

Takvi kao ti ne zasluzuju ni sutradan da imaju decu, zamisli da je Djurdjevdan, a dete ti ne daj boze umire ili krvari, "jbg Djurdjevdan je, idem da izlecim dete ako mogu preko foruma savetima nekog neznanca anonimusa koji pojma nema o veterini, dok mi dete crkava".

Ako ovaj jadan i unesreceni pas ugine, nemoj slucajno da ti palo vise na pamet da imas psa, je l ti jasno? Neodgovorni idiotski vlasnice. Kako bih vas sve neodgovorne vlasnike rebnuo po dzepu odmah 1000e za svakog pustenog psa sa povoca !

A da je pas udario u moja kola, polomio bih te ! Ne zbog toga sto mi je polomio delic automobila, vec zbog prozivljenog stresa da gledam unesrecenog psa i da sam deo svega toga.

sto ja tebe volim :zag: :lol:

Мамлазе један, мој добар пријатељ је једва остао жив након што му је на пут искочио пас, а он нагло закочио и изгубио контролу над возилом, ауто је остао смрскан а он сав поломљен због џукеле.

Jedina DZUKELA je homosapiens. Ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude, i ima u sebi psihopatske crte licnosti zasigurno. Da ne pricam da se buduce ubice i monstrumi pokazuju jos u detinjstvu takos to osecaju animozitet prema zivotinjama, pse nazivaju DZUKELE, i muce ih i izivljavaju se na njima kroz mladost a onda polako prelaze i na zene, decu i sve ljude.....:rtfm:

Pas koji je izleteo nije kriv. Nikada. KRIV JE VLASNIK TOG PSA, vlasnik koji ga je drzao van povoca u naseljenom mestu prepunom automobila ili blizu glavnih ulica, kriv je i vlasnik kome je dosadio taj pas pa ga je "izbacio na ulicu" kada mu je posle par meseci dosadila ta rasa koju je kupio ili mu pak dosadilo sto je pas mesanac a nije rasni i pokajao se sto ga udomio ili pokupio sa ulice, ili je pak kriv neki smrdljivi stancer koji nije hteo da sterilise kuju nego je godinama stancovao lutalice koje su prepustene same sebi, izgladnele, zedne, polubolesne, premrsave, bez sklonista, leti na 40 stepeni zimi na -20......

Dakle ni u jednom slucaju nije kriv PAS zbog tvog "dobrog prijatelja", vec COVEK I SAMO COVEK, koji je najveca "dzukela u prirodi".

Za vas takve mrzitelje i mucitelje, sto nazivate pse koji nisu krivi ni za sta "Dzukele" bog i batina su oni likovi iz Pokreta Levijatan.

Poslednja izmena:
Jedina DZUKELA je homosapiens. Ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude, i ima u sebi psihopatske crte licnosti zasigurno.

Pas koji je izleteo nije kriv. Nikada. KRIV JE VLASNIK TOG PSA, vlasnik koji ga je drzao van povoca u naseljenom mestu prepunom automobila ili blizu glavnih ulica, kriv je i vlasnik kome je dosadio taj pas pa ga je "izbacio na ulicu" kada mu je posle par meseci dosadila ta rasa koju je kupio ili mu pak dosadilo sto je pas mesanac a nije rasni i pokajao se sto ga udomio ili pokupio sa ulice, ili je pak kriv neki smrdljivi stancer koji nije hteo da sterilise kuju nego je godinama stancovao lutalice koje su prepustene same sebi, izgladnele, zedne, polubolesne, premrsave, bez sklonista, leti na 40 stepeni zimi na -20......

Dakle ni u jednom slucaju nije kriv PAS zbog tvog "dobrog prijatelja", vec COVEK I SAMO COVEK, koji je najveca "dzukela u prirodi".

Свако наравно говори из свог угла гледања и на основу своје перцепције, јасно је да је твоје окружење пуно џукела на две ноге, јасно је да ти је окружење попут чопора паса, отуда и оваква поређења, отуда и бесмислене флоскуле о томе да се морају волети пси па тек онда људи итд..

Јбг, показатељ друштвене и сваке друге ерозије у Србаља.

- - - - - - - - - -

Druye ja da sam na tvom mestu ne bi blejala na netu vec bi uyela taksi i otisla do najblizeg veterinara,msm post ti je takav da sam mislila da je lazan..Sta kao slava je pa nema vterinara u tvom kraju:dash: pa i da je tako odes u dr najblizi...MSm stvarno...

- - - - - - - - - -

I jos komentar glupo je da umre zna 20 komandi:dash:

Ti ne zaslužuješ psa !

Tako je!
Citam njegov post i ne verujem sta citam.
Umesto da ide na Veterinarski faks on pita nas sta da radi?
Nisi ti za psa.
Duboko zalim to malo stvorenje. Daj Boze da bude sve u redu i da prezivi.

Jedina DZUKELA je homosapiens. Ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude, i ima u sebi psihopatske crte licnosti zasigurno. Da ne pricam da se buduce ubice i monstrumi pokazuju jos u detinjstvu takos to osecaju animozitet prema zivotinjama, pse nazivaju DZUKELE, i muce ih i izivljavaju se na njima kroz mladost a onda polako prelaze i na zene, decu i sve ljude.....:rtfm:

Za vas takve mrzitelje i mucitelje, sto nazivate pse koji nisu krivi ni za sta "Dzukele" bog i batina su oni likovi iz Pokreta Levijatan.

E vala od kako se pojavio brusli , znao sam da je patoloski slucaj, ali je to moderno biti na forumu i u Srbiji...
Jos se lozi da usmerava inicijative po forumu, valjda takvo vreme doslo da psihopatoloski slucajevi osecaju sebe kao normalne.....

- - - - - - - - - -

Druye ja da sam na tvom mestu ne bi blejala na netu vec bi uyela taksi i otisla do najblizeg veterinara,msm post ti je takav da sam mislila da je lazan..Sta kao slava je pa nema vterinara u tvom kraju:dash: pa i da je tako odes u dr najblizi...MSm stvarno...

- - - - - - - - - -

I jos komentar glupo je da umre zna 20 komandi:dash:

******, sugra ce znati 21 komandu...pazi auto...

- - - - - - - - - -

Cini mi se da tebi tog psa i nije zao. Ono... "zna 20 komandi". Pa ne bitno da li zna ili ne zna, ziva je dusa, probaj da mu spasis zivot. Mada cisto sumnjam da mu se moze pomoci, verovatno mu je polomljena kicma cim ne pomera zadnje noge a i to sto krvari iz usiju nikako nije dobro. Jadan pas :(

Evo i nekih konacnih rezultata,dobro je i prezivece :) Za to "Po tebi je glupo da umre jer zna preko 20 komandi, a ne zato što ga ti voliš ?" Ne....to 20 komandi trebalo je da znaci da sam ulozio vreme u tog psa,a cim sam ulozio vreme toliko znaci i da ga volim,ne bih blejao po netu da sam bio u tom trenutku bio u mogucnosti da odem kod veterinara....Imao sam druze jos kao klinac neu "džukelu" i voleo sam je dok nije uginula(prirodnom smrcu) ,par poslednjih godina njenog zivota bila je 90% gluva i i dalje sam je voleo ....Ali ajde sta da se radi...par godina nakon smrti te "džukele" ako zelite tako da je nazivam mada zasluzuje jedno veliko postovanje od mene sam kupio ovo stene i krenuo sve ispocetka... Ne sudite knjizi po koricama,mozda sam malo bio u "soku" pa mozda i nisam 100% znao sta pisem.Sve najbolje svima i HVALA.

Back