Prvi zakon - Dzo Aberkrombi

M-1980

Iskusan
Poruka
6.821
Ostrica
Vesala
Poslednji argument kraljeva (ne znam zasto se pribeglo doslovnosti odjednom, a ne ranije)

Odlican je Aberkrombi. Bas mi je bilo zao kada sam zavrsila, sto nema vise. Dinamicno, duhovito i za trilgiju solidno razradjeno. Tu i tamo neki predvidiv potez, ali mozda je to i namerno. Sta vi mislite?

Aberkrombi meni odličan.
Nekome se ne dopada jer je navodno, ponešto uzeo od Martina, nešto od Džordana, smućkao pa prosuo.
Meni se ta njegova mućkalica sviđa i eto :)))))

Za trilogiju je sasvim ok razvio likove, nije mi isilovao živce za zapletima i raspletima, vrlo vrlo korektno.

Ја сам тек почео Оштрицу на препоруку и морам признати да ми се баш допада. Тачно је да нема компексност Мартина, али, на крају крајева, то ми помало и прија. Питак стил, добра карактеризација и динамика. За сада могу само да препоручим :)

Ја сам тек почео Оштрицу на препоруку и морам признати да ми се баш допада. Тачно је да нема компексност Мартина, али, на крају крајева, то ми помало и прија. Питак стил, добра карактеризација и динамика. За сада могу само да препоручим :)

A jos je bolje sto je svaki naredni deo bolji od prethodnog, sto i nije tako cesto.

Odlicno napisano. Lako stivo, ali sa kompleksnim likovima i zanimljivom radnjom. Ne razumem zasto uopste neko poredi ovo sa Martinom. Zbog slicnosti sveta? Pa bar pola knjiga epske fantastike ima slicne svetove, a sto se tice radnje, Aberkrombi se ne gubi u njoj kao Martin. Martinu su od ruke isle novele. Serijali prosto nisu njegov fah, bespotrebno komplikuje i onda mora da uradi nesto sto se citaocima ne dopada (ubije nekog karaktera bez razloga, deo price ostane nedovrsen ili jednostavno cekamo na njega od prve do pete knjige...). To kod Aberkrombija nema, a izmislio je lika poput Sanda dan Glokte. Inace, izasla je i prva novela iz sveta Prvog Zakona, Osveta, koju ljubitelji serijala moraju procitati.

Back