Prvi utisak

Prvi utisak mi je vazan i retko kad promenim misljenje...Jednostavno odlicno procennjujem ljude i mogu oni da pricaju sta hoce i da se ponasaju vrlo fino, uvek osetim ako neko nosi sa sobom neku losu energiju...Rukovanje mi je vazno, ali mi je pogled mnogo vazniji...Takodje, ne moram da pricam sa nekim da bih shvatila kakav je, dovoljno je da vidim kako se odnosi prema drugima u odredjenim situacijama...Ne kazem da nekad ne promenim misljenje, ali se na kraju uvek vratim na prvo...Jednostavno se ispostavi da sam bila upravu i nekada mu bude bas zao...

volim ljude sa stavom - makar se on i ne poklapao sa mojim..
s takvim osobama barem znam na cemu sam..
stav odaja i stisak prilikom rukovanja..
ne volim mlitav, nedefinisan dodir..
do sada me nikad prvi utisak nije prevario..
jesam ja prevarila svoj prvi utisak :) jer sam htela da vidim nesto cega nije bilo..
bilo da se radi o povrsnom ili dubljem odnosu..
od tada, uvek se vodim svojim prvim utiskom..

Dugo sam smatrala da je prvi utisak najtacniji, medjutim, sa vremenom sam uvidela da mnogi ostavljaju pogresan prvi utisak: mnogi stidljivi ljudi deluju arogantno, mnogi srdacni ljudi deluju navalentno, a uvidela sam da meni ipak nije dovoljno da osetim neciji karakter i temperament da bih imala pravu sliku. Potrebno mi je da saznam i necija interesovanja, znanja, reakcije u raznim prilikama, kako se ponasa i prema drugim ljudima i sl., a za to je potrebno vreme.

Za mene je facebook bio ogromno iznenadjenje. Ljudi sa kojima sam cesto komunicirala na jednom nivou korektnom, ali relativno povrsnom (npr. na poslu, ili komsije) odjednom su se pojavili u sasvim drugom svetlu kao prijatna ili neprijatna iznenadjenja. Odjednom se tu vidi sta neko voli, kako se ponasa prema ljudima u nekom drugom kontekstu i jos mnogo toga.

Ovo je samo jedan primer kako se utisak o nekome moze promeniti.

Iznenadjenja su uvek moguca, tako da ne samo da ne tvrdim da je prvi utisak najtacniji, vec ni mnogi posle tog prvog.

btw i ja sam jedna od onih koji su cesto pogresno procenjeni pri prvom susretu.

To sa jacinom stiska je najveca glupost koju sam cuo u svom zivotu. Prezirem pipkanje, i ako mi neko vec nije pruzio ruku, najradije bih samo klimnuo glavom. Tek sto ne podnosim cmakanje. Za rodjendan, posle svakog pozdravljanja sa gostima trcim u kupatilo da cupnem malo vate, ocistim lice tonikom i da se umijem.
Osecam se neprijatno kad me neko posmatra (nebitno da li me odmerava celog ili pokusava da ostvari kontakt ocima). Tad uglavnom pitam doticnu osobu sta joj nije jasno.
Nemam potrebu da stipkam i mazim tudju decu i pse ili da im se unosim u facu i pricam kao kreten.

Koliko vam je vazan i koliko se oslanjate na prvi utisak prilikom upoznavanja sa nekom osobom?Da li vam prvo pruzanje ruku pri pozdravu daje prvi utisak o toj osobi,kakva je i da li bi ste je mogli prihvatiti kao prijatelja?Ako vam pruzi mlitavo ruku ili vam polomi prste pri stisku?Da li uopste obracte paznju na to?Da li vas je ikad sopstveni instinkt prevario ili ste ga potiskivali i ubedjivali sebe da je pogresan?

Зависи од улоге те особе у мом животу.
Није исто, први сусрет са свастиком, неким ликом за кога нисмо сигурни да ћемо га срести поновно или са пословним партнером са којим имамо намеру дуго да сарађујемо. Невербални говор ми не значи превише, али могу да закључим да ли је особа сталожена или нервозна, основно читање знакове, ништа посебно или колико је елоквентна, да ли делимо исте ставове. Није ме преварио још први утисак углавном, али оставим простор да то не буде тако и не оптерећујем се. Бај д веј, руковање, манири, то су ствари бонтона, па могу да закључим да ли до тога држи или не, ништа посебно..

Обично се касније покаже да је први утисак био и прави утисак.
Ово говорим о својој процени људи.
Не могу тачно рећи шта оставља утисак. Вероватно та нека енергија, што рече Мојра.
Има људи који ми се не знам зашто нису допали, па сам после мислила да сам погрешила..па се ипак испоставило да нисам. Никад ми се још није десило да ме је први утисак преварио.
Можда имам неко шесто чуло.. што би плавуша рекла:,,Имам пето чуло!'' :)

btw i ja sam jedna od onih koji su cesto pogresno procenjeni pri prvom susretu.
Takođe.
I baš zato ne pridajem značaj prvom susretu ili površnim susretima. Dok ne porazgovaram sa osobom i ne provedem neko vreme s njom, ne prođem kroz više situacija, nemam nikakav utisak.
Desi mi se da godinama kasnije meni neki dragi ljudi prepričavaju dogodovštine iz društva kojih se ja uopšte ne sećam.
Pretpostavljam da moj mozak ima skroman kapacitet pa selektuje samo ono što mu je bitno.:rumenko:
Zato ja često ni ne mogu da se setim prvog susreta ili čak i prvih nekoliko površnih susreta. Mora da se desi nešto konkretno da bi meni ostalo "upisano".

Обично се касније покаже да је први утисак био и прави утисак.
Ово говорим о својој процени људи.
Не могу тачно рећи шта оставља утисак. Вероватно та нека енергија, што рече Мојра.
Има људи који ми се не знам зашто нису допали, па сам после мислила да сам погрешила..па се ипак испоставило да нисам. Никад ми се још није десило да ме је први утисак преварио.
Можда имам неко шесто чуло.. што би плавуша рекла:,,Имам пето чуло!'' :)

Potpisuje, svku rec!

...skoro uvek odlicno procenim ljude na prvu...medjutim, uvek se teram da nemam "predrasude" i da ljudima dam sansu...na moju zalost, to se uvek pokazalo kao pogresno, narocito po mene... :roll:
I da...ne volim ljude koji se mlitavo rukuju...posebno muskarce...

Mene prvi utisak retko prevari, ali ne u smisli da dam tacnu procenu neke osobe, posto je uopste i ne poznajem, nego po principu svidja mi se- ne svidja mi se. U tom smislu mi se vremenom retko menja dozivljaj nekoga.

Back