ПРВИ СРПСКИ УСТАНАК ИЗ ДАНАШЊЕГ УГЛА

posle ovog texta...jedini zakljuchak...josh uvek spavash...i Titova slika ti visi na zidu...dok se koristish nekim istorijskim chinjenicama ( izvrnutim u svrhu nekog qvazi patriJotizma ).
na Pdf Istorija...ce svako koga interesuje naci shta se sve deshavalo sa Srbijom posle 1804...da ne kuckam mnogo...mrzi me...

Као што пише у мом посту, ја заиста мрзим тТита. Не знам откуд ти идеја да би могао да джим слику тог Србождера. Нај окмражение особе су ми Мило Будак, Анте Павелић Јуре Францетић и Тито. Међу њима практично да и нема разлике за нас Србе. Незнам да ли ниси разумео шта пишем, или намерно нећеш да разумеш, али изгледа да историју знам мало боље него ти.

Као што пише у мом посту, ја заиста мрзим тТита. Не знам откуд ти идеја да би могао да джим слику тог Србождера. Нај окмражение особе су ми Мило Будак, Анте Павелић Јуре Францетић и Тито. Међу њима практично да и нема разлике за нас Србе. Незнам да ли ниси разумео шта пишем, или намерно нећеш да разумеш, али изгледа да историју знам мало боље него ти.

ochito ne...ili si namerno propustio neke detalje nakon potpisivanja Bukureshtanskog mira...i sve shto se dogadjalo sa Srbima posle toga...da ne idemo dalje...

Aјмо редом
Русија је морала да склопи привремени мир са Турском, јер је напао Наполеон, са огромном војском.. Како је тамо прошао, то знамо сви.
Русија се окренула Бугарској, пре свега због неприхватљивог става Милана Обреновића који је био обична Аустријска марионета, а према Руској Царевини имао одбојан став, што су Бугари искористили.
45, код нас нису дошли Руси, него Совјети. Разлика између Совјета и Руса, је исто онако велика, као између Југословена и Срба.
Стаљинов СССР, ( даклем не Русија), је претио Титовој Југославији , у којој је српски народ био окупиран и поробљен и у којој је је побијена или протерана комплетна Српска интелигенција, а богами и велика маса Српске омладине. Југославија, у којој је Србија распарчана некаквим Аутономним покраинама,је имала девизу слаба Србија, јака Југославија, ( а све у корист Хрвата и Словенаца).

I samo bih još dodao da Josif Viserionovič Džugašvili "od milošte" zvani DRUG Staljin nije bio Rus, već gruzijski kriminalac, a znamo kako Gruzijci vole Ruse.

Пази , У том моменту Русија заиста није била способна да ратује и са Наполеоном и са Турцима. Са Турском је морала да направи мир по сваку цену, јер са Наполеоном, који је хтео да освоју Русију, то није било могуће. Не постоји Држава на свету која то не би урадила. Не кажем ја да је, или да ће Русија брезгалаво да појури нама у помоћ, ма то значило и нуклеарни рат. Они су само једном улетели због нас у рат. 1914 године. А онда су , захваљујући томе изгубили Државу. За време самог устанка у Србији, Русија, која је хтела да помогне, што због притиска Р.П.Цркве, што због расположења самог Руског народа, а можда највише из својих интереса, чини катастрофалну грешку и шаље у Београд свог повереника , Родофиникина Константина, који је Руски поданик и службеник, али по националности Грк . Он је , наравно , игнорисао и Руске и Српске интересе, и гледао да по сваку цену упропасти устанак, а све због Грчке Хетерије, која је сматрала да је Српски устанак преурањен , и како је боље да се устанак подиже једновремено, и код нас , и код њих, ( ко да смо ми могли да бирамо). Непрекидно је радио на стварању и продубљивању јаза између Српских команданата. Наравно сво време је слао погрешне, нетачне извештаје у Русију. Уз њега, против Српских устаника, а за Хетерију је радио и Владика Леонтије, такође Грк. Између нас и Русије има доста паралела и то оних негативних. На пример и од њих и од нас су настали нови народи. И од Русије и од Србије су створене нове државе, то јест, земље које су некад сматране Српским, а тамо Руским, данас нису ни Српске , а ни Руске. Наравно за сваку помоћ, без обзира на смпатије живља, мора да постоји и минимум интереса. Нешто нисам чуо да су Хрвати, на пример, у периоду када их је Немачка подржавала деведесетих, пљувала по Немачкој, и говоили да то Немачка ради само ради сопствених интереса. . Дапаче. Испевали су им песмицу Данке Дојчланд, ако се сећаш. А зашто. Јер у Хрватској нема издајника, који би Хрватску издали, и радили на штету њених интереса.

Хмм.. да . Још нешто. Треба узети увек у обзир да се ми сами непрекидно понашамио шизофрено,непоуздано, те да смо без јесне визије шта хоћемо. То веома ремети било кога ко има разлога и интереса да нам помогне. Слушајући коментаре једног дела наше политичке сцене , долази се до закључка , да би се они радо удружили са Албанцима, против Русије и преосталих Срба.

Back