PRVI MAJ PIROT ILI AHA MURA

naterasi

Buduća legenda
Poruka
28.796
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.239.html:397693-Pirot-Prvi-maj-ceka-bolje-dane

RADNICI pirotskog “Prvog maja”, a koji su imali gorka iskustva sa prvom privatizacijom, tačnije sa konzorcijumom “Irva investicije” koji ih je ostavio bez redovnih zarada, poreza i doprinosa za socijalno i penzijsko osiguranje, pa i neoverenih zdravstvenih knjižica, veruju da će novi vlasnik - porodična englesko-slovenačka firma “AHA-Mura”, vlasnice Mojce Lukančič, biti bolji poslodavac i da će u novoj kompaniji biti posla za sve konfekcionere. Ipak, oprez postoji, jer kako ovde kažu, “koga zmija ujede, i guštera se boji”. Iskustva sa prvom privatizacijom najbolje je, za “Novosti” opisao aktuelni direktor “Prvog maja” Veljko Krstić, rečima da je “ona bila obrazac kako ne treba raditi”.

STA MISLITE O OVOM SLUCAJU DRUGARI? DA LI CE OVOGA PUTA SVE BITI OK?

Drugar ....
Država nikada nije mogla da privatizuje tuđe vlasništvo osim tamo gde vlada mafija, kriminal i DS.

Oteti radnicima, vlasnicima fabrika, njihovo vlasništvo, tako što je demokratskim đinđićevim mafijaškim zakonom, prosto i jednostavno, društveno vlasništvo pretvoreno u državno je najveća krađa i otimačina u Srbiji od kada postoji.

Sada bi trebalo sve one koji su taj zakon doneli i koji su glasali u Skupštini za njega naterati da sva privatizovana preduzeća plate iz sopstvenog džepa i nadoknade štetu pravim vlanicima fabrika.

Poslednja izmena:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.239.html:397693-Pirot-Prvi-maj-ceka-bolje-dane

RADNICI pirotskog “Prvog maja”, a koji su imali gorka iskustva sa prvom privatizacijom, tačnije sa konzorcijumom “Irva investicije” koji ih je ostavio bez redovnih zarada, poreza i doprinosa za socijalno i penzijsko osiguranje, pa i neoverenih zdravstvenih knjižica, veruju da će novi vlasnik - porodična englesko-slovenačka firma “AHA-Mura”, vlasnice Mojce Lukančič, biti bolji poslodavac i da će u novoj kompaniji biti posla za sve konfekcionere. Ipak, oprez postoji, jer kako ovde kažu, “koga zmija ujede, i guštera se boji”. Iskustva sa prvom privatizacijom najbolje je, za “Novosti” opisao aktuelni direktor “Prvog maja” Veljko Krstić, rečima da je “ona bila obrazac kako ne treba raditi”.

Наравно да ће бити све ок
Нови власник је купио Први Мај за јефтине паре.
Отпустио све раднике
А онда их поново преузео с бироа за запошљавање ... јер друг Млађа даје страном инвеститору 5.000 евра по запошљеном
Ради ће фабрика неко време ... док не изнесу машине, опрему, а онда се неће знати где се ''изгубио'' инвеститор

Još jedna velika pljačka. Za svakog radnika kog zaposle dobiju 5.000 evra. A mesečna zarada radnika je 13.000 hiljada dinara. Uzeće pare i šturnuće sa lovom. Ova kompanija je u krizi, i Prvi maj je uzela samo da se izvadi tim novcem što će dobii od retardirane Vlade Srbije.

Наравно да ће бити све ок
Нови власник је купио Први Мај за јефтине паре.
Отпустио све раднике
А онда их поново преузео с бироа за запошљавање ... јер друг Млађа даје страном инвеститору 5.000 евра по запошљеном
Ради ће фабрика неко време ... док не изнесу машине, опрему, а онда се неће знати где се ''изгубио'' инвеститор

Sad baš nisam u toku, ali znam da je u prvi mah samo 78 radnika pristalo da potpiše taj izuzetno nepovoljan, takoreći ponižavajući ugovor.
Kupili su fabriku za 2 miliona evra, a dužni su da zaposle oko 1500 radnika, za svakog će dobiti po 5.000 evra. Pa sad svako ko ume da računa vidi da, em će izneti mašine i sve što vredi, em će dobti lovu na ruke. Znači država im dala fabriku i mašine i poklonila 5 miliona evra. Što to meni neko ne da? Sve go lopov.

Sad baš nisam u toku, ali znam da je u prvi mah samo 78 radnika pristalo da potpiše taj izuzetno nepovoljan, takoreći ponižavajući ugovor.
Kupili su fabriku za 2 miliona evra, a dužni su da zaposle oko 1500 radnika, za svakog će dobiti po 5.000 evra. Pa sad svako ko ume da računa vidi da, em će izneti mašine i sve što vredi, em će dobti lovu na ruke. Znači država im dala fabriku i mašine i poklonila 5 miliona evra. Što to meni neko ne da? Sve go lopov.

Upravo sam hteo da sve ovo ispisem. Po tom principu je pokradena i unistena vecina fabrika kroz privatizacije. STRASNO JE STA SE RADI! I TO DESET GODINA KASNIJE, POSLE SVIH OPEKOTINA KOJE SMO ZARADILI OD OVAKVE PRAKSE! OVU DRZAVU TREBA ZAPALITI, I KRENUTI SVE ISPOCETKA!

Poslednja izmena:

Back