Prvi koraci u teretani, pomoc oko osnovnih stvari

Vojvodjanin = Zemunac

Zainteresovan član
Poruka
333
Pozdrav, planiram da krenem u teretanu u skorije vreme, kao sto naslov kaze to je prvi put da sam se opredelio za tu vrstu razvoja..

Imam par pitanja..

Da li postoje posebni planovi treninga, odnosno izvodenja vezbi ako je cilj da se postigne definicija? Naravno, ne mislim na definiciju onako samo da se 'ogoli' misic, bez trunke mase, nego da to bude onako.. 'lepo za oko' a ne da izgledam kao trokrilni sifonjer (ako razumete na sta mislim.. :) ).
Da li da svaki trening radim nesto drugo, ili da uvek radim trening na kome cu odraditi svaki misic (sto sumnjam i da je moguce, ali hajde da pitam). Koje su najbolje kombinacije misica za trening (tipa grudi-ruke, noge-trbusnjaci, ledja)
Imam nekih 11% masti, da li je u redu da nastavim sa trcanjem, svaki drugi-treci dan po nekih sat vremena (12km/h)..?
Da li je u vezi ishrane bitnije sta ili koliko unosimo? Ja sam svakodnevno oko ili ispod moje predvidnjene kalorijiske granice, i gledam da ubacujem sto vise proteina, ali nekada to i ne bude zdravo jer se provuce i po koji sendvic, pljeskavica.. (gazirano, grickalice, i slatko sam izbacio..)
Domaci sok, koliko utice na mrsavljenje (odnosno gojenje)?

Nadam se da nece biti problem da mi neko iskuca, barem odgovore na neka od ovih pitanja.. Hvala unapred :)

Postoji plan treninga...
Radi se naizmenicno po danima (recimo ako ides 4 dana 2 dana radis gornji a 2 donji deo tela, naizmenicno)...
Naravno da se pazi na ishranu, a procentima masti se ne zamaraj, 11% je skroz OK ali nebitno je to...
Nemam pojma za domaci sok, mislim da ne goji bog zna koliko, ali opet preterujes, sam kazes da neces definiciju za takmicenja a razmisljas o takvim sitnicama kao sto je par casa soka od zove, maline ili cega si vec mislio...

Pozdrav, i ja uskoro planiram da krenem u teretanu. Imam 16 god. i zanima me da li je to pravo vreme da se krene ili je možda još rano? Imam problem sa viškom kilograma, želim to da skinem, ali i da izgradim normalne mišiće, ne "šifonjer" nego normalno. Jedan od mojih najvećih problema je što mi je kondicija nula, jer ja 4 godine osnovne i sad prvu godinu srednje uopšte nisam radio fizičko zbog nekih problema, koji su konačno rešeni. Ukoliko krenem u teretanu, šta ja treba da imam od opreme u torbi? :mrgreen:

Back