Dule 021
Veoma poznat
- Poruka
- 13.862
A ti bi kupio novu torziju a treba da promenis dva lezaja?Dule zvani REMONT![]()
Vrlo si iskusan,nema sta.

Kakvi nama ovde prosipaju pamet pa to je strasno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ti bi kupio novu torziju a treba da promenis dva lezaja?Dule zvani REMONT![]()
Као неки хаику.Dobitna kombinacija:
Atmosferac
Benzinac
Lanac
Japanac
Ne trebaju liste ..Stari model 2004- los jako los od menjaca do letve volana ..,Noviji 2010- dosta bolji..Tako da nije isto kad kazes Swift može biti I dosta problemaBacih i ja pogled na polovneautomobile i mislim da je ovako nesto ponajbolji izbor Suzuki Swift za lovu iz uvodnog posta.
Napomena: Suzuki spada u automobile sa najmanje kvarova, evo Liste <-------
Најјачи су ови што тресу пепео ван пепељаре:
Nebi kupio takav auto kome je otišla torzija na milion km. Ko je lud da kupuje nešto rastureno.A ti bi kupio novu torziju a treba da promenis dva lezaja?
Vrlo si iskusan,nema sta.
Kakvi nama ovde prosipaju pamet pa to je strasno.
Kakav kvalitet kad torzija ode na skromnih milion km.
To je onda vrhunski auto a ti pljujes po francuzima.
Zamisli twk 2.0 HDi motore koji su najbolji deo tih automobila koliko mogu da predju kad torzija ode na milion km a ona je slaba tacka tih automobila.![]()
Pre torzije ode turbina, letva, dp filter, dizne, klipovi, radilica, bregaste, kugle, spone, ramena, diskovi, amortizeri, letve, stabilizatori, homokinetički, ležajevi točka, menjač, lamela, kontrolna tabla, kontakt brava, ručna, nožna, abs, podizači, auspuh, sedišta, volan, radio, klapna motora, egr..Kakav kvalitet kad torzija ode na skromnih milion km.
To je onda vrhunski auto a ti pljujes po francuzima.
Zamisli twk 2.0 HDi motore koji su najbolji deo tih automobila koliko mogu da predju kad torzija ode na milion km a ona je slaba tacka tih automobila.![]()
Ja ne prelazim puno ali taksista preko pređe toliko za 7-8 godina a samo takvi automobili se uvoze u srbiju.Nemoi tako, Mario prelazi 8K godisnje.
Znaci milion km ce da predje za 125 godina![]()
Jugo 45Pitao sam ovo u temi za preporuke, međutim to je zaključano u međuvremenu, pa ako nije problem da i postavim novu temu.
Elem, auto mi treba prvenstveno za relaciju kuća-pos'o-kuća, što je otprilike 40km dnevno i gotovo sve je otvoren put/vangradska vožnja. Treba mi nešto što je pouzdano, malo troši i što se lako vozi.Voleo bih nešto što je 2010+ godište. Odgovarao bi mi neki manji gradski hatchback najviše, ali uzmite u obzir da sam visok 190cm. Pošto imam probnu dozvolu, mogu samo auto do 80kW/109ks
Budžet mi je do nekih 3500-4000€, eventualno bih mogao i malo preko 4000€ ako nešto baš vredi i poklapa se sa mojim potrebama.
Od par automobila što sam vozio do sad, dizel mi je bio lakši za pokretanje od benzinca. U autoškoli su me učili da krećem bez gasa, pa kada sam seo u Fiestu benzinca, svako zaustavljanje je bilo lutrija da li će se ugasiti pri pokretanju pa me sad malo plaše benzinciU par navrata sam čuo da je bolje uzeti benzinca zbog manjeg troška održavanja. S druge strane, i ovde sam pročitao da je dizel bolji za otvoren put.
Guglajući i čitajući po internetu, primetio sam da se ovi modeli dosta izdvajaju:
Punto 1.2 8v / 1.3 mjet
Peugeot 207/307 1.6 HDI
Renault Clio III 1.5 DCI
Hyundai i20 1.2
Toyota Yaris 1.0 benzin / 1.4 dizel se dosta preporučuje, ali tu mi se nikako ne sviđa što je sat na sredini, a ne iza volana. A i deluje mi da bi mi bilo tesno unutra.
Opel Corsa D 1.3 CDTI
VW Polo 1.2 TDI
Corsa i Polo mi se najviše sviđaju, ali su najskuplji pa ne znam da li ima potrebe davati 4000-4500€ ako bi neki drugi auto sa liste bio bolja opcija za mene. Hyndai mi je baš simpatičan, ali kao što rekoh, plaše me benzinci. Clio i Punto mi se ne sviđaju što se izgleda tiče, ali ajde, preživeo bih to ako su ovo najbolje opcije za mene.
Šta bi od ovoga meni najviše odgovaralo? Ili predložite nešto drugo ako nije među navedenim automobilima.
Ne znam kakav problem, meni torzija nije maknuta jos sam i drva terao.To je bio poznat problem na tim Peugeotima ne samo na 206 .. Jako rasiren problem i nema veze sa 1mil km jer su svi i bezici imali problem i na malim km ..
Ma jok to na golfa odlazi, pucaju i kvake na Francuza toga nema.Pre torzije ode turbina, letva, dp filter, dizne, klipovi, radilica, bregaste, kugle, spone, ramena, diskovi, amortizeri, letve, stabilizatori, homokinetički, ležajevi točka, menjač, lamela, kontrolna tabla, kontakt brava, ručna, nožna, abs, podizači, auspuh, sedišta, volan, radio, klapna motora, egr..
I to sve po nekoliko puta kada je francuski auto u pitanju.
Remontovali kod gige u šupi!To je bio poznat problem na tim Peugeotima ne samo na 206 .. Jako rasiren problem i nema veze sa 1mil km jer su svi i bezici imali problem i na malim km ..
Poznati francuski kvalitet ..Evo gledam jednog iz 2019 3008 sa 1,5dizel motorom i EAT8 menjacem .. Menjac ok ali ne mogu da nađem podatak na autu da li je opdatiran lanac koji veze bregaste .Remontovali kod gige u šupi!![]()
Mislim da sam bas lepo objasnio sve. I ne zelim ponovo. Inace izmedju Japanca/ Nemca i Francuza-vecina ljudi koji se razumeju ce izabrati Nemca ili Japanca...pogotovo vozila tipa-Honde pogotovo sve do "svemirca" 2008mo g, 1,8 ili Yarisa gore nabrojanih preko vise dobrih generacija Acorda...Malo je drugacija situacija kod novijih koji imaju vise elektronike, senzora i slicno ali kod "starijih"-nema greske sa Japancima...Sa Toyotama i Hondama pogotovo...Nema problema da zadnjim trapom sve dok ne ode torzija. A onda je remontujes tj stavis nove lezajeve i opet vozis ko zna koliko km jer to traje a ne crkava svaki drugi dan. Inace je 206 mali auto i skuceniji od konkurencije tw samim tim zgodan za sitne ljude tako da se ne uklapa u ovu pricu jer covek je visok 190 cm.
Mislim da sam bas lepo objasnio sve. I ne zelim ponovo. Inace izmedju Japanca/ Nemca i Francuza-vecina ljudi koji se razumeju ce izabrati Nemca ili Japanca...pogotovo vozila tipa-Honde pogotovo sve do "svemirca" 2008mo g, 1,8 ili Yarisa gore nabrojanih preko vise dobrih generacija Acorda...Malo je drugacija situacija kod novijih koji imaju vise elektronike, senzora i slicno ali kod "starijih"-nema greske sa Japancima...Sa Toyotama i Hondama pogotovo...
Ja sam samo nabrojao za ono sto znam ne kazem da su novi modeli losiji ali neminovno-vise plastike, vise elektronike pa bar teoretski-osetljiviji, vise kvarova skuplji za odrzavanje iako-"moze da bude al' ne mora da znaciZenin civic, 2014. 1.8 bezninac, uskoro ce 200K - sve je i dalje u savrsenom stanju.
Moj bivsi CRV, 2019. godiste, prodao sam ga proletos jer mi ne treba vise, a i dalje radi perfektno i izgleda kao da je juce kupljen nov.
Dakle ni novije honde nisu nista losije![]()
Ja sam samo nabrojao za ono sto znam ne kazem da su novi modeli losiji ali neminovno-vise plastike, vise elektronike pa bar teoretski-osetljiviji, vise kvarova skuplji za odrzavanje iako-"moze da bude al' ne mora da znaci)"
Pa to Ti pricam. Honda je ubica nije sto ja imam Civica ali...Bdw ja hteo da ga menjam mator je, kao a svi ovi moji mi kazu" ti nisi svestan ti takav auto vise kupiti neces, plakaces za njim" i jedan kevin kolega covek ja mislim pa recimo 30 + ili mozda i 40 godina vozi Golfa keca i nece da ga menja a mogao bi finansijski. Kaze sta ce mi bolje kad ovo sluzi -naspes benzin, zamenis ulje sednes i vozis i ne beres brigu.A covek ne izlazi iz auta...Ta cuda prelaze lagano po poola miliona pa i milion km bez intervencije na motoru.Isto sam se tripovao, ali eto - iskustvo pokazalo da je i ta silna plastika i elektronika ipak odradjena kako treba.
U Srbiji u firmi, pre 12-tak godina, imali smo svašta u voznom parku. Od punta dvojke, do audija A6 3.0 biturbo.
I auto koji je najvise presao, a da nije video majstora (ne racunam zamenu ulja kocnice, gume) je honda accord 2.0 benzinac. Pre 2 godine sam se poslednji put cuo sa jednim bivsim kolegom i rekao je tada da je taj auto jos u zivotu![]()
Teško je ako tržište trazi onda moras da preuzmes rizik ..To kupuju žene i muškarci koji ništa ne znaju o automobilima. To je tako oduvek bilo i biće.
Mnogo problema je bilo sa hondinim 1,5 turbo motorima ..Nzn sta su uradili zadnjih godinu dve ali ljudi nisu izlazilo iz servisa..2,0 je topMoj bivsi CRV, 2019. godiste, prodao sam ga proletos jer mi ne treba vise, a i dalje radi perfektno i izgleda kao da je juce kupljen nov.
Dakle ni novije honde nisu nista losije![]()