Prva odgledana utakmica koju pamtite

Poruka
18.634
Pade mi na pamet jedna zanimljiva tema :D
Koja je vasa prva odgledana utakmica u zivotu,na TV-u ili stadionu,koju i dan danas pamtite?
Za mene je to 92.derbi na Marakani kada je bilo 1:1.Partizan je poveo golom Mijatovica,a Lukic je pred kraj izjednacio rezultat.
Inace,prvu utakmicu koju pamtim da sam gledao uzivo,na stadionu,to je prijateljska izmedju Radnickog i Partizana na "Cika Daci" 1996. ili 1997.godine.
Ajde,da vas vidim koliko vas sluzi pamcenje :mrgreen:

au, prva koje se secam da sam je gledao na TV-u je bila Bajern Minhen - Crvena Zvezda, polufinale kupa sampiona
same utakmice se ne secam, ali znam da sam je gledao kod pokojnog dede :lol: deda i baba su imali ovce, krave i svinje pa su mi secanja odatle najupecatljivija :lol:
prva utakmica koje se jos uvek secam je Brazil - Holandija 3-2 SP 1994.
i dalje mislim da je to najbolja utakmica koju sam ikad gledao :super:

Jugoslavija-Nemačka 1:4 SP 1990 u Italiji,a prva tekma na kojoj sam bio je 100-ti derbi,koji je,i ako smo nesrećno izgubili, na mene ostavio onako moćan utisak,tako da sam se baš ono primio,i sledećih 5-6 godina otprilike bio manje više redovan,a derbije nisam propuštao uopšte ni jedan.Prva evropska tekma mi je Partizan-Makabi 3:1 96-te,posle toga kroacija,pa NJukasl,pa Lacio pa Rijeka,eeeeeeeee....mladosti...:)

Poslednja izmena:
Partizan- Inter, ne secam se uopste koje godine, samo se secam da smo izgubili 3:0 i da je za nas igrao neki Djordjevic sa dugom kosom :D

Sećam se dobro te utakmice...To je bilo 1989 godine.
Centarfor je bio Milan Djurdjević...promašio dve 100% šanse na toj utakmci kad je dva puta bio sam pred Zengom.
Za Inter tada igrali Mateus, Klinsman,Breme.
Za Partizan igrali još Mijatović, Jokanović, Petrić, Stevanović...

Meni sećanje seže do 1984 godine.
Već je neko pomenuo utakmicu reprezentacije sa Francuskom kad nas je Platini sahranio hat-trickom.
Ali sve mi je to nekako u magli.
Utakmice koje se dobro sećam, a koja je bila na TV-u je meč Kupa Uefa QPR-Partizan odigana u Londonu.
Sećam se da su golovi padali brzo...da je već u 10 minutu bilo 2:1 za Partizan, da je Mance dao evro-gol...da su ovi brzo izjednačili...i da sam zaspao pre poluvremena...i da sam sutradan saznao da smo izgubili 6:2.

Sećam se dobro te utakmice...To je bilo 1989 godine.
Centarfor je bio Milan Djurdjević...promašio dve 100% šanse na toj utakmci kad je dva puta bio sam pred Zengom.
Za Inter tada igrali Mateus, Klinsman,Breme.
Za Partizan igrali još Mijatović, Jokanović, Petrić, Stevanović...

gledao sam neke utakmice na SOS-u iz tog vremena, bas iz te sezone protiv Sosijedada
taj Djurdjevic je bio jedna zamlata teska :D

gledao sam neke utakmice na SOS-u iz tog vremena, bas iz te sezone protiv Sosijedada
taj Djurdjevic je bio jedna zamlata teska :D

Ma nije Milan Djurdjević bio toliko loš. Obećavao je mnogo kad je došao iz OFK Beograda. Zbog frizure nazvali su ga Partizanov Mario Kempes.:lol:

Igrao je odlično prve sezone...U Kupu poebednika kupova 1989 godine dao je gol za pobedu od 2:1 u prvoj utakmici protiv Celtica (utakmica odigrana u Mostaru), pa je zatim dao treći gol u revanšu protiv Groningena...
Najbolju partiju je odigrao u Splitu, u jednoj od retkih pobeda Partizana na Poljudu. Bilo je 2:0 za Partizan, a Djurdjević je dao oba gola.
Utakmica inače nije završena jer je Torcida zapalila jugoslovensku zastavu na jarbolu, a potom i uletila na teren. Igrači su spašavali žive glave.

Potom je Djurdjević upao u neke probleme van fudbala...pa su mu neki krimosi pucali u noge. Verovatno zbog dugova...

Poslednja izmena:
1983. Jugoslavija - Bugarska u Splitu i čuveni Radanovićev gol uz još čuveniji komentar Mladena Delića "ljudi, pa je li to moguće" :lol:
koje ludilo od tekme ... pobeda je nas ili Bugare vodila dalje, a s iksom je na EP išao Vels ... tako da se bukvalno igralo bez odbrana ..
sećam se da sam dugo posle, uz naredne utakmice koje sam gledao, smarao ćaleta i burazera: "a što sad ne napadaju i ne daju golove, k'o onda kad je bilo - je li to moguće" :lol:

Inače, prvi večiti derbi koji sam posmatrao uživo bio je revanš meč kupa 1994 godine.
U prvom meču Zvezda je slavila sa 2:0.
To su bile prave derbi utakmice, a ne ovo danas.
Stadion JNA...nije tad bilo stolica...55 000 ljudi. Bukvalno nisi mogao ruke podignuti kakva je gužva bila.
Jednom rečju...SPEKTAKL!!!

Back