Prozivaju me na B92?

Па шта могу друго, кад се испред задруга уз пиво већ четири-пет година не расправља чак ни о дневној, а камоли о геополитици; код мене у улици испред задруге је заиста било добрих и веома прифилисаних дискутаната. Нажалост, сви су мандкрнули од шлога.

- - - - - - - - - -

Ne, sama rasprava, ne.....
Ali, do ludila me dovode glupost, primitivizam i samovolja moderatora !

ма, на овом форуму су модератори мила мајка.

Šlihtaro...i slepac vidi da rade kampanjski ida se bave posledicama a ne uzrocima

Ali opet, ja se rasplačem kad naidjem na dobru osobu bilo na forumu bilo u životu
I ne samo to - ceo dan mi prodje bezveze
Počnem da razmišljam - О Боже, каква дивна особа. Да ли се ја њој дивим зато што је неко бољи од мене?
Ох, где сам ја на тој скали? Ох, нек ме неко уједе за душу биће ми лакше.
Ова бол у грудима, има ли ипак људи или ми се само учинило?
Oх какве су ово незадовољне а лење будале око мене? Шта то они мене саветују да би ваљало...
А и зубе треба да поправим

Господе, какав је ово форум?

Poslednja izmena:
А неки текст о томе како смех позитивно утиче на здравље :D
Ипак је ово Форум Политика Крстарице :worth: а не нека тамо интернет дискусија :rtfm:

Tema za pdf Psihologija, inace za katanac.

Ja se uopste ne nerviram zbog gluposti na ovom forumu koje citam, jer ProSerbski Nebeski narod pokazuje u cyber prostru sve ono cega se pametan stidi, a budala ponosi. Nerad, nered, i pokusaj da se neko zedan preko H2O prevede, kao sto su to Srbi cinili NE jednom u Srbiji i u Svetu.

Najvise sam puta bio prevaren, ponizen od ProSerbalja bilo gde... Druge nacije me nisu toliko varale i ponizavale kao ProSerblji. Cak ni Englezi, koje ne mogu da smislim... Uspeh koji sam Kao Srbin ja ostvario, meni ti isti Srbi nikako nisu oprostili!

Ali ja sam ProSerbljima vratio za ta ponizenja 100x vise. :ok:

Jedino kada se napijem, pocinju da me stizu frustracije... My bad onda. :dash:

_nobody_

pa u pocetku forumasenja nije mi bas bilo prijatno kada me neko online uvredi ali sada ko se na te uvrede prima ili je tek seo za komp ili..sta znam:)

imao sam pre neki dan neku uvredu ali nisam ni report kliknuo modu..sta da se smaram"uvredjen sam i to"

Zašto izbegavati onlajn rasprave?

| WebMD Sigurno ste barem jednom u životu pali u iskušenje da počnete da se raspravljate sa potpunim neznancem na internetu o nekoj “vrućoj” temi o kojoj ne delite mišljenje. Možda bi trebalo da ipak još jednom razmislite o tome.Naime, nova studija pokazala je da će internet diskusije samo dovesti do toga da ćete biti sve više besni, a sve manje srećni.

Naučnici su u jednoj od dve studije dokazali da se ljudi osećaju uznemireno čim pošalju prvi komentar, a kako vreme odmiče, bes raste.

Druga studija otkrila je da čitanje tuđih rasprava takođe može dovesti do promene raspoloženja.

Istraživanje je objavljeno u žurnalu Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.

“Na internetu se problem impulsivnosti više primećuje nego bilo gde drugo”, kaže vođa studije Rajan Martin, profesor psihologije na Univerzitetu Grin Bej u Viskonsinu. “Lako je odmah reagovati kada ste jako ljuti”.

Martin kaže da se rezultati odnose čak i na Facebook i Twitter, kao i blogove.

On smatra da neki ljudi na internetu traže ventil za nagomilanu frustraciju uglavnom uzrokovanu osećajem nemoći.

“Neprijateljstvo koje se širi na internetu predstavlja problem javnog zdravlja. Mnogi životi su uništeni online agresijom”, kaže Martin.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Какво баљезгање... мазнули лову за "студију" па морају нешто да нажврљају...
Ја се преко интернета 1000 пута мање нервирам него уживо. Да сам уживо расправљао оно што сам
на форуму - одавно би направио некао сра*е и био у ћорци...... интернет расправа је спас за живце...

п.с. Иначе, највише могу да ме изнервирају модератори а не неистомишљеници...

I antipropaganda je propaganda ( naucili me u Ruskom kulturnom centru :D ) .... zato je meni jedino vazno da sam napravio najposeceniju temu na Krstarici - svih vremena ... a ko se ne slaze bas me briga - JA sam svoju dnevnicu zaradio :rostilj:..... i bonus - odlazak na Olimpijadu i svetsko prvenstvo u fudbaliu .... :D .. a ako dodjem do milion pregleda - primice me u Rusku Olimpijski komitet veterana i Savez klerofasistickih boraca protiv globalizacije i demokratije ..... :cool: ..zato se nosim mislju da na temu ubacim i malo erotike :rumenko:... al Pravilnik ne dozvoljava ... i malo muzike - najbolje neki zesci folk :think: ..... a mozda i koji smesan klip .... i svoje slike iz mladjih dana - pa da ubrzam proces ....

Zašto izbegavati onlajn rasprave?

| WebMD Sigurno ste barem jednom u životu pali u iskušenje da počnete da se raspravljate sa potpunim neznancem na internetu o nekoj “vrućoj” temi o kojoj ne delite mišljenje. Možda bi trebalo da ipak još jednom razmislite o tome.Naime, nova studija pokazala je da će internet diskusije samo dovesti do toga da ćete biti sve više besni, a sve manje srećni.

Naučnici su u jednoj od dve studije dokazali da se ljudi osećaju uznemireno čim pošalju prvi komentar, a kako vreme odmiče, bes raste.

Druga studija otkrila je da čitanje tuđih rasprava takođe može dovesti do promene raspoloženja.

Istraživanje je objavljeno u žurnalu Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.

“Na internetu se problem impulsivnosti više primećuje nego bilo gde drugo”, kaže vođa studije Rajan Martin, profesor psihologije na Univerzitetu Grin Bej u Viskonsinu. “Lako je odmah reagovati kada ste jako ljuti”.

Martin kaže da se rezultati odnose čak i na Facebook i Twitter, kao i blogove.

On smatra da neki ljudi na internetu traže ventil za nagomilanu frustraciju uglavnom uzrokovanu osećajem nemoći.

“Neprijateljstvo koje se širi na internetu predstavlja problem javnog zdravlja. Mnogi životi su uništeni online agresijom”, kaže Martin.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Какво баљезгање... мазнули лову за "студију" па морају нешто да нажврљају...
Ја се преко интернета 1000 пута мање нервирам него уживо. Да сам уживо расправљао оно што сам
на форуму - одавно би направио некао сра*е и био у ћорци...... интернет расправа је спас за живце...

п.с. Иначе, највише могу да ме изнервирају модератори а не неистомишљеници...

:hahaha: Тачно тако..... Ја баш волим да ове тисућлетње таманим ,наравно са аргументима и пристојно колико је могуће... А волим мало и да бистрим политику ових наших властодржаца, да помињем оно што би они хтели да сакрију.... Нешто у стилу оног Малагурског, само без помпе, анонимно и без амбиције да ћу неког убедити у нешто.....

Za mene je internet jedina šansa da proverim svoje stavove. Uživo , svi gldaju da se slože samnom. Unapred pokušavaju da pogode šta mislim pa da se slože. Pun mi je kufer toga. Ovako kad se ne vidimo, ljudi kažu šta mislie, pa me gomnima na maću, al mi to više odgovara nego ono prvo.

Па шта могу друго, кад се испред задруга уз пиво већ четири-пет година не расправља чак ни о дневној, а камоли о геополитици; код мене у улици испред задруге је заиста било добрих и веома прифилисаних дискутаната. Нажалост, сви су мандкрнули од шлога.

- - - - - - - - - -

Šta ?
Ima i bezobraznijih ?
Ne znam, slabo se krećem.
Meni su ovdašnji ne prevaziđeni kapitalci !

Ма јок, продане душе могу да ми ..., не нервирам се, сем за неког ко је очигледно глуп, а прави се паметан..
Наравно да би љепше било да расправљамо уживо, онда би ту, нарочито за поједине, било и додатних објашњења..

Lepo piše u jednom komentaru: "Sve teže je cenzurisati slobodnu misao." a to vlasti nikako ne odgovara.
Интересантно ,како нико овде није посматрао ову "студију" из тог угла до сада.
Шта нам то "научна" студија сугерише - да ћутимо и не говоримо и улазимо у расправе бранећи и залажући се за своје ставове.Зашто?Зато је већ давно уочено да је интеренет моћно средство за изражавање и циркулацију мишљења која иначе не доспевају кроз друге медије да се искажу,нарочито у државама које имају снажну контролу медија.
Каква је наша држава по том питању.Вишедеценијска индокринација новинарских кадрова је створила људе којима је аутоцензура постала не друга ,него прва природа.Са таквим кадровима је лако правити контролисане медије без стварне цензуре која није "политички корентна".Власничком контролом се с друге стране обезбеђује контрола над медијима на економском и политичком нивоу.
Интернет томе ,још увек,не подлеже и поред свих напора служби да постигну дизање са принципа чувања и недоступности података о корисницима.
Ово је само један од "суптилинијих "начина да се грађанима стави до знања да треба да се ману "ћорава посла".

argue091204.jpg

Јомини,немој да наседаш баш на сваку пропагандну мисао и акцију,која долази са теби блиске стране.Ово је само део кампање.Пошто им још увек није успело да пронађу модус за контролу интернет комуникације на задовољавајући начин,морају да убеде лаковерни народ како је то лоше и бесмислено.Та кампања се појачала и добила на значају нарочито после Либије.

Back