Proxy server preko YouTube na TV-u

ambidekster65

Legenda
VIP
Poruka
72.469
Imam Shaomi tv. Neki dan sam pokušao da gledam youtube preko njega. On me je pitao da upišem proxy server. Kao primjer napisao mi je: proxy.example.com. Ne razumijem se u to. Ne znam čak ni šta je proxy. Pisao sam mail korisničkoj službi kablovskog operatera, preko koga imam tv. Rekli su mi da je to internet, da oni sa tim nemaju ništa. Nekad ranije sam gledao youtube preko tog tv-a. Ne znam zašto mi sad to traži.

Mozes da mislis kako je tek meni , ja nisam ni znao da postoje shaomi TV...
A proxy je neki cudan dogovor da se odatle trazi internet tj kao da je to server koji ti pruza internet, a trazi ti kad ne moze sam da ga nadje tj proba da izadje direktno pa nema i onda kaze pomozi daj mi gde ti je internet..

Ja sem tek odnedavno otkrio da ima toliko youtube filmova da bukvalno mozes da gledas non stop filmove samo moras da pazis da kad usmeris malo i kontrolises, inace ako ti ponudi tinejdz filmove, zavrsices stalno na tinejdz, ako krimi onda stalno na krimi , ako pljacke onda stalno na pljackama..
Vec 4 dana mi ide filmskio maraton raznih filmova sve je youtube i uopste nisu stari, nego su novi...
Istovremeno sam otkrio i rekord...44 puta mi je youtube prekinuo film uz jednostruki odziv, to bi bilo 88 uz dvostruki , tj da nisam reagovao...
bukvalno mi je isla reklama na svakih 15 sekundi....sad moram da vidim da nisam mazohista kad se nisam iznervirao kad se to desavalo...

Nemam iskustvo sa televizorima :lol: , a koji je kablovski operater u pitanju?

Mada to bi trebala da budu podesavanja kao kod svakog drugog uredjaja, vidi da li imas negde "IP settings" i vidi da li je prebaceno na dhcp umesto static, pa nakon toga vidi da li mozes da postavis Proxy na none ili "automatic"

Moguce ako tv misli da radi na statickoj IP adresi trazi od tebe da mu specificno dodelis IP

DHCP bi automatski trebao da dodeli adrese.

PS.

Jel znas mozda koji je takodje model televizora mora da postoji negde manual :lol:

Novi momenat: znači nekad ranije sam mogao gledati youtube preko ovog tv-a. Sad sam ga nakratko isključio iz struje i krenuo iz početka. Kao prvo nije prepoznavao moj sadašnji wi-fi nalog Zoki, već je prikazivao stari nalog Zoran. Zadao sam mu da wi-fi nalog bude Zoki, on je vrtio 15-20 sekundi i nije se konektovao. Tada mi je otvorio novi prozor, u kome piše:

Postavke proxyja

Preglednik upotrebljava HTTP proxy, ali ga ostale aplikacije ne mogu upotrebljavati.

Imaju dva dugmeta: Ništa i Ručno.

Novi momenat: znači nekad ranije sam mogao gledati youtube preko ovog tv-a. Sad sam ga nakratko isključio iz struje i krenuo iz početka. Kao prvo nije prepoznavao moj sadašnji wi-fi nalog Zoki, već je prikazivao stari nalog Zoran. Zadao sam mu da wi-fi nalog bude Zoki, on je vrtio 15-20 sekundi i nije se konektovao. Tada mi je otvorio novi prozor, u kome piše:

Postavke proxyja

Preglednik upotrebljava HTTP proxy, ali ga ostale aplikacije ne mogu upotrebljavati.

Imaju dva dugmeta: Ništa i Ručno.
Pa nista - to je none. To klikni.

Nema proksija.

Neces proksi.

Hoces da ide direktno na net, ali moras da mu das pravu wifi mrezu i lozinku za wifi koja postoji.

Back