provodadžija

Гледао сам пар пута ту емисију... е сад неки момак ту нову младу мази као јагње али буквално. пита тату за савет :mrgreen: види се да је добар човек из душе... оно прави сеоски домаћин... на селима још има неисквареног народа, но ово што је по градовима је као содома гомора...одн. боље рећи учесници шпанских серија.. ко кога сигне

Jao jeste siroti posteni seljaci I pokvarena gradska bagra :sad2:

Znaci seoski momci, ako hocete roda i poroda, prodajte dedovinu i kupite stan neki, jer ovako vam "Provodadzija" ne gine.
Bio sam ja tako u nekim zabacenim selima, malo zabacena od nekih gradova, i bas kao u toj emisiji, momci neozenjeni po 50 godina i to dosta njih.

Znaci seoski momci, ako hocete roda i poroda, prodajte dedovinu i kupite stan neki, jer ovako vam "Provodadzija" ne gine.
Bio sam ja tako u nekim zabacenim selima, malo zabacena od nekih gradova, i bas kao u toj emisiji, momci neozenjeni po 50 godina i to dosta njih.

Samo zato sto su danasnje zene u k*rcu i tripuju se na grad? Izem ti savet za napacenu bracu. :mrgreen:

Problem je sto svi bjeze kud koji osim tih nesretnika koji su ostali prakticno kao zarobljenici da odrzavaju imanje i paze na roditelje. Vrlo je tesko obrnuti onda taj smjer migracije.

Dobar savet za nezenje bi bilo nesto sto sam cuo od jednog mog drugara, sedamdesetpetogodisnjaka iz okoline Vranja, kaze taj stari laf da pri izboru zene treba ovako postupiti: "Kad gu gledas nemoj sve da gledas." :)

А он је изгледа гледао све, па се није ни оженио :lol:

Udovac je deda. Nakon prezivljenog srcanog udara pre dvanaest godina uziva u svakom raspolozivom trenutku, znaci poceo je da se svalera sa bakicama iz komsiluka. :D Slovi kao dobar poznavalac zena, jer je i u mladim danima bio nestasan. :)

Па онда није нежења, бре...

Што збуњујеш народ?

Па онда није нежења, бре...

Што збуњујеш народ?

Ama tako on savetuje nezenje. Istice da ne sme covek da bude previse zahtevan i iskljuciv, inace nista od zenidbe. A to je posebno aktuelno u ovim vremenima kad egoizam caruje i kad niko nikome ne treba. Nisu tu presudni sredina i zivotni uslovi vec pre svega opredeljenje - da li neko zeli suzivot sa nekim ili je posvecen sam sebi.

danas sam šalto kanale i nabasam na hepi teve, emisija provodadžija i zadržo sam se desetak minuta...
i gledam one ljude...gledam potencijalnu mladu iz urbane sredine, žena brate vidi se prošla sito i rešeto, iskusna mala...gledam onog nesrećnika razdraganog mladoženju koji onako sav hepi samo skakuće oko snaše, daje nekakve primtivne izlive nežnosti, nevešto bira reči pokušavajući da ne ispadne baš mnogo glup...i tako...
gledam nju kako se zgrozila posle deset minuta i kako je ostatak emisije jedva čekala kad će da završi i da ode kući sve seireći nad zagorelošću i nepismenošću "momka" (misim čemu li se nadala kad čovek od 4 banke ceo život živi sam negde u pitchci materini), nad neljuckim uslovima življenja ?
gledam njega samo što ne zaplače složio facu u fazonu "pih propade još jedna šansa", al mu glupo jer ga snimaju...

pa bi ponukan jelda mučnim scenama dotične emisije pito ove koje bi pristale da se ožene čovekom koji živi na selu (a u proteklom periodu smo videli da je forum jelda pun onih koje bi pristale) šta one očekuju od lika koji živi na selu, kakve uslove života očekuje, njegovo ponašanje...kakvi bi tu uslovi morali da budu ispunjeni da bi dotični pridobio jelda vaše srce ? :per: misim pišite o svemu po malo kad je u pitanju početak novog života sa čovekom sa sela na njegovom imanju

blagodarim

ako je bilo može lock, a za nesrećno sricanje oprostite jer sam malo umoran i radim na dvajes posto

- - - - - - - - - -

i da...tema nije o tv hepi, pinku, kiču, koncepciji takvih emisija i to, i pošto svi znamo da je to blagi užas - preskočijmo taj deo

:zcepanje:

Tesko je ziveti u zajednici gde je vise generacija. Ako neko ima 40 i vise god., nema mlade roditelje. Ne mozemo i nemamo pravo ocekivati od njih da se prilagodjavaju nama, a i kada hoces da pomognes stariji su osetljivi. Svaku promenu dozivljavaju kao atak na njih, proterivanje, istiskanje. A i mladjima nije lako da rade nesto ako im drugi dise za vrat i vecito drobi kako sta da ucine jer oni znaju najbolje :roll: Takvo ponasanje je posebno dominantno u primitivnijim sredinama. A svako tezi nekom konforu i privatnosti. Mislim da vecinu zena to najvise plasi. Teze se izbori za intimnost, vise ljudi se mesa u odluke, vaspitavanje dece,...
Ali ako se radi o razumnim ljudima, zdravoj porodici, to moze biti i prednost.
Osobe koje poznajem a koje su odrasle na selu imaju pravo domace vaspitanje. Postuju starije i obzirniji su prema drugima. Vise su okrenuti porodici i slozniji. To su sve lepe osobine i predispozicije za bracnog partnera i oca dece.
Ali, pravilo je da nema pravila. :)

danas sam šalto kanale i nabasam na hepi teve, emisija provodadžija i zadržo sam se desetak minuta...
i gledam one ljude...gledam potencijalnu mladu iz urbane sredine, žena brate vidi se prošla sito i rešeto, iskusna mala...gledam onog nesrećnika razdraganog mladoženju koji onako sav hepi samo skakuće oko snaše, daje nekakve primtivne izlive nežnosti, nevešto bira reči pokušavajući da ne ispadne baš mnogo glup...i tako...
gledam nju kako se zgrozila posle deset minuta i kako je ostatak emisije jedva čekala kad će da završi i da ode kući sve seireći nad zagorelošću i nepismenošću "momka" (misim čemu li se nadala kad čovek od 4 banke ceo život živi sam negde u pitchci materini), nad neljuckim uslovima življenja ?
gledam njega samo što ne zaplače složio facu u fazonu "pih propade još jedna šansa", al mu glupo jer ga snimaju...

pa bi ponukan jelda mučnim scenama dotične emisije pito ove koje bi pristale da se ožene čovekom koji živi na selu (a u proteklom periodu smo videli da je forum jelda pun onih koje bi pristale) šta one očekuju od lika koji živi na selu, kakve uslove života očekuje, njegovo ponašanje...kakvi bi tu uslovi morali da budu ispunjeni da bi dotični pridobio jelda vaše srce ? :per: misim pišite o svemu po malo kad je u pitanju početak novog života sa čovekom sa sela na njegovom imanju

blagodarim

ako je bilo može lock, a za nesrećno sricanje oprostite jer sam malo umoran i radim na dvajes posto

- - - - - - - - - -

i da...tema nije o tv hepi, pinku, kiču, koncepciji takvih emisija i to, i pošto svi znamo da je to blagi užas - preskočijmo taj deo
priznaj da bi se prijavio pa ispitujes mjenje

Ama tako on savetuje nezenje. Istice da ne sme covek da bude previse zahtevan i iskljuciv, inace nista od zenidbe. A to je posebno aktuelno u ovim vremenima kad egoizam caruje i kad niko nikome ne treba. Nisu tu presudni sredina i zivotni uslovi vec pre svega opredeljenje - da li neko zeli suzivot sa nekim ili je posvecen sam sebi.

Наравно да не треба да гледаш све, јер савршенство не постоји.

Кад бисмо гледали све нико се никада не би удао ни оженио.

Врањанци су паметан народ :mrgreen:

Problem je sto svi bjeze kud koji osim tih nesretnika koji su ostali prakticno kao zarobljenici da odrzavaju imanje i paze na roditelje. Vrlo je tesko obrnuti onda taj smjer migracije.

Ovi sto odu u grad cisto da se kaze da su u gradu (a zive u nekom prcvarniku za koji jos ode sva lova koju imaju) su mi ipak veci nesrecnici.

Samo zato sto su danasnje zene u k*rcu i tripuju se na grad? Izem ti savet za napacenu bracu. :mrgreen:

A koji bi ti savet dao? Sedi u svom selu neozenjen, bez dece i kukaj na danasnje zene i svet ili ucini nesto povodom toga? Ispada kao da je nama drago zbog toga sto postoji taj problem, a nije..samo konstatujemo da je to tako.

Moze svet da ti se svidja ili ne, ali ako se ne prilagodis tokovima, ispadas iz njih. Nazalost, ali je tako.

Ne bih da razvlacim vec X puta prezvakanu temu o odlasku ljudi sa sela u grad. Stvarno nemam niti volje niti zelje. Sve je u gradu lepse, bolje, svima koji su otisli sa sela u grad ruze cvetaju, hau jes nou... moze da se slozimo i da je onda o.k.? Fala.

blagodarim

- - - - - - - - - -

... siromasan na selu - siromasan u gradu...dodje ti na neugodno isto
...normalni prihodi u gradu ili na selu...u gradu...manjem ako moze...zasto? Tu sam rodjena, na to sam naucila...a na selu ne znam ni kako se zivi...mi smo vec generacije koje o srpskom selu imaju maglovite predstave

... siromasan na selu - siromasan u gradu...dodje ti na neugodno isto
...normalni prihodi u gradu ili na selu...u gradu...manjem ako moze...zasto? Tu sam rodjena, na to sam naucila...a na selu ne znam ni kako se zivi...mi smo vec generacije koje o srpskom selu imaju maglovite predstave

:lol: brate a kako moze da se zivi...narod jede,serre i spava kao i svugde :lol:
koja je ovo mistifikacija sapientne vrste po geograskim razlikama...do nivoa tabua boze me sakloni :lol:

...samo zato sto je selo u pitanju...koje se sada fasisticki protezira do nivoa RTS kaznjivosti pa su nam novije "vase pravo da znate serije napamet" sve sa selom ko tematikom...da sam kazala kako ne znam kako se zivi u Pekingu bilo bi ok, ne znas...al selo...zutu dunju i plavu sljivu...nije to neko selo to je SrBsko selo...genetikom te zadojilo...mislim daj, otkud mogu da znam...jel se ustaje u zoru, kako se muze krava, kako se cuvaju zivotinje, koliki je prinos za sta, koliko se danas fizicki radi na selu, koja je razonoda...otkud znam...

Poslednja izmena:

Back