Provizije pri kupovini stana

Samo ne znam kako ce oni da dokazu da sam ja pre toga imao stan, ako se preknjizi sa mame na nekog drugog...to otprilike nije izaslo iz one sobe u sudu, sto se tice ostavinske rasprave.

Pa ja ti sve vreme govorim da TI overavaš izjavu pod krivičnom i materijalnom odgovornošću ..., da nisi od januara 2006. imao drugi stan, do dana kupovine novog stana, a sve u cilju dobijanja oslobađanja od poreza kod te kupovine.

a ja ću da ti objasnim i kako će da saznaju.

Dakle stan je uknjižen (verovatno kod katastra) na mamu.

Doneto je ostavinsko rešenje kojim ste ti, tata i brat oglašeni za naslednike sa po 1/3 dela.

Sad ćeš ti da pokloniš svoju trećinu na primer tati, kako više ne bi imao tu 1/3 koja ti smeta. (Ugovor o poklonu ili bilo koji drugi način prenosa)

Onda će tata i brat da prodaju taj stan nekom kupcu ... ?

Da bi se uknjižio kupac, on mora na uknjižbu da preda i svoj ugovor i ugovor između tebe i tate i ostavinsko rešenje iza tvoje mame, kako bi dokazao pravni sled od uknjiženog vlasnika do njega kao kupca, odnosno novog vlasnika.

Kada katastar bude doneo rešenje o upisu (uknjižbi), to rešenje će biti poslato i poreskoj upravi.

Nakon ovoga se aktivira ona tvoja Izjava sa vrha ovog posta, poreska uprava šalje tužilaštvu ceo predmet

i ti odgovaraš za davanje lažne izjave u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi (oslobađanje od poreza na osnovu izjave).

Ok, hvala ti, onda ne mora nista da se radi, moze samo da se preknjizi direktno na kupca sa mame, posto ce verovatno biti kes kupac....i koliko je uopste taj porez ili sta god da je? Jel to ima veze sa velicinom stana ili cenom kad budem kupovao?

Ok, hvala ti, onda ne mora nista da se radi, moze samo da se preknjizi direktno na kupca sa mame, posto ce verovatno biti kes kupac....i koliko je uopste taj porez ili sta god da je? Jel to ima veze sa velicinom stana ili cenom kad budem kupovao?

1. Prema zakonu o deviznom poslovanju svaka isplata preko 15 000 evra, mora da ide preko računa banke, sve ostalo je pod ingerencijama Uprave za sprečavanje pranja novca. Dakle pojavi se ugovor sa cenom tom i tom ...., a traga o isplati nema ... itd .

2. Preknjižavanja direktno sa mame nema jer mama ne može više da potpiše ugovor i sve ovo nikakve veze sa kešom nema.

3. Porez na prenos aspolutnih prava je 2,5% na cenu iz ugovora, a ako je ona manja od tržišne, što opet procenjuje Mlađan Dinkić ..., onda 2,5% na procenu poreske uprave.

Back